KOMISJA NADZORU FINANSOWEGO
Raport bieżący nr 10 / 2012
Data sporządzenia: 2012-04-02
Skrócona nazwa emitenta
INTERSPORT S.A.
Temat
Przychody za marzec
Podstawa prawna
Art. 56 ust. 1 pkt 1 Ustawy o ofercie - informacje poufne
Treść raportu:
Zarząd INTERSPORT Polska S.A. z siedzibą w Cholerzynie informuje, że przychody netto ze sprzedaży osiągnięte w marcu 2012 roku wyniosły około 15.459.000,00 zł i były wyższe o 8,5% w stosunku do analogicznego okresu 2011 roku, w którym Spółka odnotowała przychody w wysokości 14.243.000,00 zł.
Narastająco, w okresie od stycznia do marca 2012, wartość przychodów netto ze sprzedaży Spółki wyniosła około 63.206.000,00 zł i była wyższa o 19,1% od przychodów osiągniętych w analogicznym okresie ubiegłego roku.
było do przewidzenia...jak zresztą intersport w najbliższych miesiącach...spokojnie trzymam papier...i czekam...kampania reklamowa rusza, euro nadchodzi, obroty minimalne, a taka korekta to norma, nawet dziwię się, że tak mała....teraz krok po kroku, albo skoku....wakacje w tym roku będą udane...pozdrawiam
Właśnie. Coś długa ta korekta.
Popytu nie widać, choc niektórzy tak mocno deklarują skupowanie. Dzis kurs ledwo dotknął średnioterminowego oporu i od razu sraczka. Skloro taka nędza na niskich poziomach, to jak chcecie przebic długoterminowy opór pow. 4zł???
Raportem bym sie nie podniecał, bo dla akcjonariuszy nie licza się przychody, a dochody. Kluczem do nich w przypadku IPO jest EUR/PLN, dlatego radze sie wstrzymac z pianiem z zachwytu, bo po wynikach może być spore rozczarowanie.
Widząc słabość papieru i zaleszczenie raczej tu szybko nie wrócę, chyba ze gdzieś przy 2zł.
Podtrzymuję, że do czerwca nie zobaczymy 4,5zł (chyba, że EUR zejdzie na 3,9zł). Spółka nierentowna, z rosnącym zadłużeniem, wyceniana ponad 1,5 wartosci księgowej. Na tle wigu drożyzna i jednorazowy zysk z czerwca nic tu nie zmieni.
Piszę, aby przestrzec niedoświadczonych graczy z klapkami na oczach, słuchających krzykaczy wróżących z fusów kosmiczne, pozbawione fundamentów poziomy. Można łatwo dac sie ubrać i zakisić sie na niepłynnym walorze. Chcecie udowodnić że sie mylę to zacznijcie kupowac, bo od pisania kurs nie urośnie.
pozdrawiam
...długość "korekty" wcale mnie nie martwi...w cudzysłowie "korekty" bo tak naprawdę przy tak śmiesznych małych obrotach to nie korekta ale lekki szum...ważne, że duzi gracze którzy kupili jednak poważne udziały siedzą spokojnie...piszę to bo wiem, że i tak nikt nie zrzuci większego pakietu....a czy będzie jeszcze moment niższy niż teraz...możliwe...nawet dużo niższy, choć taki scenariusz jest wątpliwy...kwestia wyczucia momentu kiedy zacznie się jazda do góry...ja kupiłem powyżej 4pln...i absolutnie nie mam zamiaru panikować, nastawiłem się na trzymanie do września/października...realistycznie z analiz które czytam...to przebicie intersportowego maksimum o 70-90%....optymistyczne i biorąc pod uwagę podchmielono-spekulacyjna zachowania kibiców inwestorów...300-400% w górę...ale i tak patrząc na analizę fundamentalną + dokładając pesymistyczną analizę spekulacyjną i tak w ciągu paru miesięcy powyżej historycznego szczytu intersportu...
...i błagam...przy takim obrocie nie nazywajmy ruchów w dół i troszkę w górę "korektą" w piątek był moment że było -8% na ciągłych, skonczyło się na -0,8...nie procenty a wolumen się liczy...
jeśli już przytaczasz dane to podaj okres dokładny i co się wtedy działo z wynikami spółki...inaczej dyskusja nie ma sensu....ale akurat przed euro to chyba każdy wie jakie będzie zaintersowanie...chyba, że chcesz porównywać sytuację z przed roku do tego co teraz się dzieje...
siedziałem długo na mieszku (firma mieszko) niby podobna, ale mała róznica że tam zarząd nie reaguje na zmiany na rynku...tu mamy zmianę strategii, nawet bez euro, zimowe wyniki są rewelacyjne, wiosna też nie jest zła, kwiecień = miesiąc sprzedaży rowerów (zachęcam każdego zainteresowanego do sprawdzenia ile jest rowerów dziś w intersporcie a jakie pustki będą pod koniec maja) :) raporty miesięczne powinny być dobre, szczególnie, że zwiększono marże na rowerach gianta między innymi o jakies 15-20%....
powiem tak, nie mam zamiaru się licytować, ale za 2 miesiące przypomnijcie moją wypowiedz...albo będziecie wychwalać albo zachęcam do mega krytyki....czas zweryfukuje prognozy :)
Mieszkowiec ma racje , zadna korekta zadne sprzedawanie wczoraj to ja sprzedalem 2 x po 1000 szt i spadlo , (glowny pakiecik czeka do lipca) Kupilem fachowcow troche dzis sprzedam i wracam z powrotem , wiec kurs wroci na swoje miejsce a moze wyzej bo kupie 2800 za wczorajsze 2000 hehe Pozdr.