Oj gdybyś jeszcze miał te grube miliony, jestem przekonany żebyś takich głupich pytań w tak nieprofesjonalnym miejscu nie zadawał. A jak chcesz podjąć decyzje to popatrz na raporty finansowe mam nadzieje, że wiesz co to jest. Pozdrawiam
pewnie Donek, masz rację. Pomijalne całkowicie jest to, że uruchomili kolejna linie do stretcha 33 warstowowego i jeszcze kasę z UE na to dostali, ze kolejna linia z Niemiec tez ruszyla. Wazne, ze lepiej widzisz, ze spolka od 14 prowadzona przez tego samego faceta jest zle zarzadzana, widac ze kompletnie nic o nich nie wiesz i naprwde sie nie interesujesz co robia. Raporty warto czytac ze zrozumieniem. Polecam, kursy takie sa organizowane dosc powszechnie.
Gratuluję dobrego samopoczucia. Jeśli masz akcje ergisu i nie jesteś członkiem zarządu to odpowiedz ile na nich zarobileś?A to jakie linie otwierają i inne rzeczy to tyle znaczy co nic.Ważna jest kasa i kurs akcji .Prawda jest taka że od 5 lat spółka jest w marażmie.Pamiętam jak pisali optymiści że w 2012 to już będzie tu niesamowicie a co jest ?Każdy widzi no chyba że podnieca się kolejnymi liniami produkcyjnymi a nie zwraca uwagi na to co najważniejsze :rentownośc, zle inwestycje i kurs akcji. Jeśl Tobie to sprawia przyjemność jak Cię robią w konia to gratuluję..A o spółce i raportach jej wiem dużo tylko warto czytać raporty w szerszym kontekście i między wierszami a nie wprost. Gratuluję wszystkim udanej inwestycji w ergis.
moim skromnym zdaniem to kiedyś się poprawi, ale kiedy to nie mam pojęcia. Jeśli już nie padli to teraz też tego nie zrobią. Jestem często w Wąbrzeźnie i z tego co rozmawiam z ludźmi to podobno zatrudniają a nie zwalniają, ale jak będzie zobaczymy.
Pzd dla Donka (napisz w końcu coś cieplejszego na temat tej spółki)
ech, z tym zatrudnianiem to nie do końca tak, pracownicy są raczej przenoszeni z innych wydziałów (np. z zamkniętej linii produkcji parapetów);
a "poprawę" widać we wskaźnikach - niech każdy wyczyta w nich co uważa, ale dla mnie wnioski się nasuwają same... (tu się zgodzę z opinią Donka)
Czy to juz czas na wzrosty...? Jakiś bogaty inwestor, ..byc może z Kataru, zrobił wysoką podbitkę cenową walorków EE. Proszę o kontynuację zakupów walorków.... to byc może dojdziemy jeszcze w tym roku do mojego zlecenia sprzedaży.
Pozdro.
Napewno zgłosił się majętny inwestor z pokaźnym portfelem i ogromną wolną gotówką w wysokości 81 zł. Brawo dla spółki, braku jakiegokolwiek dialogu z akcjonariuszami, braku odpowiedzi na zadane pytania w akcji pb inwestor. Naprawde pozadrościć wspaniałych relacji inwestorskich i ludzi od komunikacji z media. Polityka firmy niczym się nie różni od naszej rodzimej polityki. NIKT NIE POTRAFI UDZIELIĆ NA NIC ODPOWIEDZI
Szanowny Panie, Szanowna Pani,
niestety żadne pytanie z akcji inwestor w pb.plnie dotarło do spółki w ostatnich dniach, nie ma go też na stronie pb.pl. Bardzo proszę o przesłanie pytania bezpośrednio do mnie na adres kot@ergis.eu, zapewniam, że otrzyma Pan na nie odpowiedź
pozdrowienia
Małgorzata Kot
Dyrektor Personelu i Komunikacji Grupy ERGIS
Co stoi za ostatnimi wzrostami na tej spółce. Pytam bo nie znam jej, a z ostatnich informacji nic takiego nie przykuło mojej uwagi. Jeśli ktoś jest zorientowany, to proszę o informację.
Hejka Inwestory... , info jest takie że fundy sie obuziły ze snu letniego i przystapiły do zakupów pod przyszłe epodgrzewanie. Widać ze boja się że im pupcie będą marzły po letnich upałąch, więc chcą sie zabezpieczyć aby w czasie walnego skutecznie powalczyc o dużo ciepełka w grzejniczkach dla siebie.
Pozdro dla Innych Zmarźluchów !!!
Witam..., ostatnie info jest OK..., kurs za walorek będzie się pjął powoli do góry. Jednak komuś ten scenariusz wzostów walorków Spółki zbytnio nie pasuje, więc wystawiony jest duuuuży batonik po stronie podażowej. Rynek z pewnością go "wchłonie" ...i będzie parł powoli do góry.
Pozdrawiam.
Ktoś tu gra swoje i można się tylko przyglądać jak miesza w umysłach albo odciąć się od mediów na np 0,5 roku ;). Trzeba przyznać, że te wieczne ukrywanie zleceń może irytować. Pytanie tylko czy ktoś zabawia się sam ze sobą czy mamy tu jakiś "front" walki. Piszę w cudzysłowie bo jeden do drugiego zabiera się jak pies do jeża.
...Tja. Jakieś tzw. grube ryby, grają ze sobą. Jednej "rybce" zależy na wzroście kursu ...a drugiej na spadku ... . Kto tak rozgrywa tymi walorkami..? ..na takich zagrywkach na walorkach Spólki na GPW... i mieć w tym biznes, to pod uwage można wziąć..: PZU..., Ergis..., Finergis.. . Stąd te balony po stronie podażowej. Komu z tej Trójcy zależy na spadku i wzroście walorków Spółki, to czas pokaże... bo w końcu Ktoś uderzy w stół, że robiło się Go w tzw. człona . Ale to czas pokaże o co komu chodziło. Póki co zaczekajmy na wyniki za Q4
Pozdro.