witam,
@abes, myślę, że jest okay i prognoza pewnie będzie zrealizowana. A co do emisji to prezes ma kasę i zakład będzie się rozbudowywał, ale odstąpiono chwilowo od podwyższenia kapitału ze względu na warunki na szerokim rynku, ściślej niesprzyjające warunki. Z tego co wiem to segment aluminium to bardzo rozwojowa branża na rynku budowlanym, mam znajomego mówi, że roboty pełno-generalnie to dotyczy segmentu budynków użyteczności publicznej, handlowych itp., a to przecież działka alkala. Ważne, że mają kontrakty i zlecenia. Natomiast co do planowanej emisji to po prostu prezes nie chce się za darmo wyprzedawać, co dla nas drobnych inwestorów dobrze wróży na przyszłość. Wtedy zdaje się określili cenę na 5 zł, a przecież czas mija, są nowe kontrakty, rośnie zysk, stabilna wysoka rentowność, tylko sytuacja na szerokim była nieciekawa i trudno było w godziwej cenie uplasować emisję. Widzisz moim zdaniem to firma, którą stworzyli od podstaw, ich dziecko, dzieło życia i to wiele tłumaczy. To po prostu nie są najemnicy, którzy pójdą do roboty gdzie indziej, im bardziej zależy. No tyle, że trzeba czekać. Ale niedawno marzylismy o takich poziomach, a w arkuszu akcji jest mało, ale jednak można sobie spokojnie dobrać.
A gdzie byłeś przez ten czas? Miałes cały czas akcje alkala? Jeśli nie chcesz nie odpowiadaj, pytam z ciekawaści. Ja mam coraz wiecej akcji.
pozdrawiam
i miło Cię znowu widzieć, a raczej czytać.
dzięki za odpowiedź. Pytasz gdzie byłem? Gdzie mnie nie było ;) Na ALK i innych, niby zdrowych s-kach z NC zanotowałem ogromną stratę, którą we wrześniu postanowiłem zrealizować (bolalo jak diabli). Jednak po obecnych wycenach tych s-ek widzę, że obecnie są gorzej notowane niż kiedy je sprzedawałem. Kapitał, który mi pozostał przeniosłem na główny. Póki co jeszcze nie odzyskałem wszystkich pieniędzy, ale udalo mi się odrobić dużą część straty, głównie na Boryszewie, w który wszedłem poniżej 50 groszy (sprzedałem go po 0,79). Dziś nie mam jeszcze akcji żadnej ze s-ek z NC, strach robi swoje. Chcę jednak zacząć inwestować w wartość, periodycznie, a zgromadzony w ten sposób pakiet akcji sprzedać choćby za kilkanascie lat. I wlaśnie ALK uważam za dobrą inwestycję. Pozdrawiam!
dzięki za szczerość, ja jestem długoterminowo na alk i niektórych innych, a te cztery koła co poszło wczoraj to nie ty? No wiesz co do alkala to poinno być okay, ale ryzyko jest na każdych akcjach, a szczególnie na NC. No ale długoterminowo jesli nic się nie stanie a spólka będzie się rozwijać to będą setki procent.
pozdrawiam
Ale podkreślam, ze nie na każdej z NC, tylko na prawidłowo rozwijających się.
pozdrawiam
witam,
okay, w porządku. Pytałem z ciekawości- ktoś po prostu łyknął 4k. fajnie bo to oznacza, że nie jestesmy sami. Osobiście uważam, że wypisywanie czegokolwiek na forum nie pomoże kursowi, ani też nie przeszkodzi. Ja spokojnie czekam. Mam kilka spółek, reinwestuję zyski i czekam.
pozdrawiam
witamy,
Tobie też życzę wszystkiego najlepszego z okazji świąt, przeżycia ich w gronie rodzinnym, zatrzymania się i zrozumienia co w życiu jest ważne, a także dużych zarobków w życiu i na giełdzie.
@wszystkim akcjonariuszom obecnym i przyszłym, a także pracownikom wszystkich szczebli w alkalu (od Panów na pierwszej linii po P. Prezesów) także!!!!
pozdrawiam