Forum Giełda +Dodaj wątek

Re: Co z prognozą?

witam,
@abes, myślę, że jest okay i prognoza pewnie będzie zrealizowana. A co do emisji to prezes ma kasę i zakład będzie się rozbudowywał, ale odstąpiono chwilowo od podwyższenia kapitału ze względu na warunki na szerokim rynku, ściślej niesprzyjające warunki. Z tego co wiem to segment aluminium to bardzo rozwojowa branża na rynku budowlanym, mam znajomego mówi, że roboty pełno-generalnie to dotyczy segmentu budynków użyteczności publicznej, handlowych itp., a to przecież działka alkala. Ważne, że mają kontrakty i zlecenia. Natomiast co do planowanej emisji to po prostu prezes nie chce się za darmo wyprzedawać, co dla nas drobnych inwestorów dobrze wróży na przyszłość. Wtedy zdaje się określili cenę na 5 zł, a przecież czas mija, są nowe kontrakty, rośnie zysk, stabilna wysoka rentowność, tylko sytuacja na szerokim była nieciekawa i trudno było w godziwej cenie uplasować emisję. Widzisz moim zdaniem to firma, którą stworzyli od podstaw, ich dziecko, dzieło życia i to wiele tłumaczy. To po prostu nie są najemnicy, którzy pójdą do roboty gdzie indziej, im bardziej zależy. No tyle, że trzeba czekać. Ale niedawno marzylismy o takich poziomach, a w arkuszu akcji jest mało, ale jednak można sobie spokojnie dobrać.
A gdzie byłeś przez ten czas? Miałes cały czas akcje alkala? Jeśli nie chcesz nie odpowiadaj, pytam z ciekawaści. Ja mam coraz wiecej akcji.
pozdrawiam
i miło Cię znowu widzieć, a raczej czytać.

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
ALKAL 0,00% 0,42 2018-05-18 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.