Dzieci z pokolenia nintendoi i inni forumowi znawcy już kupuja jachty i śnią o zamianie poasiadanych zniżkowych studenckich biletów miesiącznych na mercedesy i bentleye :))
...a co będzie jeżeli wybicie z trójkąta wypełni się ???
ano wysokość trójkąta odłożona w dół /klasyka AT/ da poziom kursu ...75 gr /a to już ni mniej ni więcej tylko Dss w procesie sądowym o ogłoszeniu upadłości/
No to bedzie nie wesoło.
Trochę umoczymy kasy ha ha ha
Znam goscia co potrafi zostawić w kasynie w jeden wieczór 200k zeta, a giełda jest ciekawsza. Ale pamietam, że był tez w lutym z DM alert techniczy kupna i prognozowali wzrosty powyżej 10 złotych.
mc2 jestem już trochę na giełdzie i spotkałem się z wieloma niedojdami z AT ale ty tym swoim trójkątem przebiłeś wszystkich.Jedz ty chłopie lepiej do niemca kisiel plewić ale nie wklejaj już żadnych rysuneczków.
wiem, że jesteś dobry i nie obrażaj się na ludzi. Nerwy. Przy takim zjezdzie z 9,5 na 4 zl każdemu mogą puścić nerwy.
Ja wierzę, że bedzie 8,5 zl bo Piława jest tego warta.
Powinni tylko Zarząd przenieść do Piławy aby wiedzieli co się tam dzieje bo obawiam sie ze obecna p.o prezes dawno tam nie była jeżeli wogóle kiedyś była.
Jurek a w czym ten mc2 jest dobry ?. Przecież on tym rysunkiem ośmieszył nie tylko siebie ale całe forum bankiera.Ja rozumiem że ktoś może nie znać się na AT ale minimalną wiedzę każdy posiada już po trzech miesiącach inwestowania.On już kilkukrotnie wypowiadał się jak jakiś znawca tematu a okazuje się że nie tylko nie posiada żadnej wiedzy ale jeszcze posiada anty wiedzę a to jest wręcz tragiczne a nawet niesmaczne.
Nie wiem dlaczego forum nie zareagowało na tą jego analizę czyżby tu tylko nieuki i początkujące leszcze przebywały.
Obligacje DSS zaczynają parzyć
Opublikowano: 9 marca 2012 o 10:14
Fundusz Copernicus Dłużnych Papierów Korporacyjnych sprzedał posiadane dotychczas obligacje Dolnośląskich Surowców Skalnych (DSS), spółki której konsorcjum realizuje odcinek C autostrady A2. W ostatnim czasie podwykonawcy DSS seryjnie składali wnioski o upadłość spółki.
„Dopiero co pozbyliśmy się tych papierów, będzie to widoczne w wycenie naszej jednostki. Wolimy wytłumaczyć klientom niewielką stratę niż potencjalnie większą w przypadku ewentualnego bankructwa spółki” – powiedział prezes grupy Copernicus Marcin Billewicz, cytowany przez „Parkiet”.
Według gazety, kolejny obligatariusz – Idea TFI – jest spokojny o ich spłatę, gdyż instrumenty są zabezpieczone. Jednak, jak w skazuje prezes Copernicusa zabezpieczenia są na akcjach należących do spółki, a nie na jej majątku.
DSS podkreśla, że obligacje zapadają za dwa lata i spółka nie będzie miała problemu z ich spłatą.
Na połowę ub.r. (ostatnie dostępne dane) z portfelach funduszy były obligacje spółki o wartości nominalnej 33,65 mln zł zapadające w kwietniu 2014 (według Analiz Online).
DSS wyemitowała w ub.r. obligacje m.in. na przejęcie Kieleckich Kopalni Surowców Mineralnych (KKSM) od Skarbu Państwa.
Ci nie doczekali 100% zysku ...woleli wyjść z nie dużą stratą tylko 10 mln zł /30%/
Ing który wyszedł ledwo co z akcji, a jak był ośmieszany na forum za uzyskane pieniądze mógłby mieć dziś 2 x więcj akcji /a przecież sprzedawał ze sporaok 40% stratą !/
O machlojach jak to Idea Tfi /krzak IDM SA/ kupuje drogo obligacje i tano odsprzedaje Dssowi juz nawet nie wspominam
Oni już stracili - a ile Wy mozecie dołozyć ze swoich pieniędzy Dssowi, Idmowi, Idei, Pbg Calatravie, i Kb ?
Myślcie Panowie i Panie.
P.S. Bravo za jajcarski, z dystansem styl jurku, ale nie zostawj "na noc" z tymi akcjami.
Day trading jak czujesz temat ok - ale nic więcej bo z macherami z Idm nie masz żadnych szans. Ludzie na plażach się cieszą, Dystrybucja trwa, a Tsunami z nad oceanu nadchodzi :(((
wiem o czym mówisz. Kumaty jesteś. To samo słyszałem od mojego doradcy z DM aby zapomniec o DSS i przeskoczyć np. Boryszew. Z analizy technicznej powiedzial, ze widzi tylko czarną dziurę.
Rozumiem, że analizy techniczne mogą mówic tak czy inaczej, ja sie na tym kompletnie nie znam. Lubię sobie pograć na giełdzie i poczatować z ludzmi takimi jak tutaj na forum.
Bawie się od 2010 i nawet jak była hossa to zawsze cos ugralem, teraz to mieszanie i najczęściej w plecy.
Powiem ci tylko ze tak sie przejechalem na KGHM mimo świetnych analiz technicznych, bo nasz PREMIER, przyjaciel NARODU POLSKIEGO wspomniał w expose o podatku od miedzi i dupa.
Koniec sam znasz. W trzy dni zleciało z 176 na 128 zl.
Tak więc jak pojawia się jakieś ciekawie wiadomosci, cała technika może zawieśc i będziemy mieli 8,9 a może 10 zl.
Free float jest tylko chyba 4,9 mln akcji.
RYZYKO jest duże, zgadzam sie ale jak odbije ostro?? to będzie przykro.
Czy mógłbyś mi cos polecić do czytania abym mógł pojąć te analizy techniczne? Cos dla leszczy czy trolów, ha ha ha, jak mnie tu niektórzy koledzy nazywają, no wiesz cos prostego abym mógł to szybko pojąć.
Znam się bardzo dobrze np. na trygonometrii sferycznej i jakbyś chciał to też mogę coś polecić w tym temacie. A co do analiz, to płace chłopcom w DM i mówią mi co widzą w kryształowej kuli.
Powtarzam, jeżeli chodzi o DSS to widzą czarną dziurę.
awe123 pozuje tu arogancko na "specjalistę od plewienia kisielu w niemczech" oraz "at cwaniaka" - ale w rzeczywistości pachnie zwykłą prywatą, pewnie przy 4,13-4,18 zł /zaklętym a w gruncie rzeczy umownie wyimaginowanym poziomie zniesień fibo/ zapakował sie po uszy i modli się teraz by rosło do nieba ...licząc że jest lepszy od innych at cwaniaków... :)))
tylko że Ci inni cwaniacy to macherzy i komputery IDMu - nie ma z nimi żadnych szans.
Dlatego pokazuję przewodnią oczywistą oczywistość rozpalonym głowom - bo dla macherów mielenie tymi samymi akcjami między własnymi komputerami to betka, koszty jeynie mają na prowizjach, ale zyskują chwilę /2-3 sesje/ oddechu w spadkach generując świeczki i dystrybuując naiwnym o nie adekwatnej cenie do realnej wartości towar.
Nie bawcie się z nimi pchani "chciwością" - patrzcie spokojnie jak sami zeżrą własny ogon...
Od złożenia w sądach pierwszych wniosków o upadłość mijają pomału 2 miesiące...
Dobrej nocy cierpliwym, mądrości posiadającym akcje.
Nie może ośmieszać mnie 'trójkąt' który się co do joty wypełnia.
AT to w moich oczach malo nobliwe zajęcie - łatwiej mi i logiczniej przeliczyć ilości i kwoty obligacji, transze kredytów majątek posiadany i abstrakyjnie wymyślany by ułozyć role aktorów i grany scenariusz ...niz bawic się w dostrzeganie nieistniejących historujek i poziomów tylko dlatego że inni tez być może je widzą/zobaczą /bo uzywaja tych samych zabawek i są tak samo 'zaczarowani'.
P.S. Mój trójkat był bardziej obrazkową odpowiedzią na któreś z Twoich At historii o czekających Dss wzrostach.
Czy został ciągnięty wzorcowo-książkowo, czy tez nie perfekcyjnie po wąsach - nie ważne bo meritum jest to ze w wersji obrazkowej pokazał zakres upadku Dss.