• Droga do bankructwa... Autor: ~PLUS [89.76.134.*]
    http://www.parkiet.com/artykul/32,1221112-13-spolek-dla-pechowcow.html
  • Re: Droga do bankructwa... Autor: gosc1313 [85.222.86.*]
    Widzę, że ten artykuł jest najpopularniejszym narzędziem walki o dalsze spadki na forach najbardziej przecenionych spółek na GPW...
    Moim zdaniem, treści poruszane w w/w artykule są już zawarte w aktualnych wycenach...

pozdrawiam
  • Re: Droga do bankructwa... Autor: ~mewa [85.202.59.*]
    pełna zgoda, (ten artykuł był pisany na zamówienie, bo cóż by innego) to już staje się nudne, ta spółka z tym kierownictwem wywali do góry i to niezadługo.
  • Re: Droga do bankructwa... Autor: ~rankor2 [78.28.33.*]
    Tiaaa...
    A jak pisano peany rok temu, że taniej nie będzie po objeciu włądzy przez Romanowskiego, wtedy nikt nie protestował, ze jest pisanie na zamówienie i wszyscy przyklaskiwali Roamnowskiemu aż dogrudnia, choć nie było obiecanych zysków, wprowadzenia rabatu na NC, zapowiadanych prognoz korygowanych w górę i takie tam...

To nie jest artykuł o bomi, ale o wielu spółkach, o pewnej tendencji wśród spółek.
    I niekt nie zagwarantuje, ze bomi jeszcze taniej nie bedzie.
    IMO - zeby bomi więcej nie spadło (poniżej 1,93) to powinno jeszcze raz zaliczyc ten historyczny dołek, a potem na wzglednie regularnym wolumenie powolutku rosnąć beż intradejowych podbitek i sypania...\

A na razie - uważam, ze zarząd strzelił sobie w kolano tym nieodwołaniem sprzedania rabatu, bo to pokazuje, ze sytuacja bomi jest naprawdę bardzo zła i najprędzej po półroczu okaże się, czy cos poprawia się...
  • Re: Droga do bankructwa... Autor: ~ja [78.8.149.*]
    a czy Romanowski moze sie pochwalic takimi efektami restrukturyzacji jakiejkolwiek spolki jak "nasz" nowy prezes ? :) wiec co tu porownywac ?o wjsciu wsniewskiego nawet nie wspomne
    Za wcześnie na chwalenie nowych ludzi, oni dopiero maja pokazać, co zdziałaja.
    Nie przyjmuj punktu dopjscia za punkt wyjścia.
    Ja też mam nadzieję, ze w koncu w bomi ktoś zrobi sensowny porządek, ale obawiam się, ze nie będzie to tak szybko i tak łątwo, jak wielu juz sądzi.
  • Rankorze odpusc troche Autor: ~bomi_7 [81.219.221.*]
    Rankorze

daj szansę nowemu Prezesowi.
    Zobacz i doceń ile dobrych rzeczy w naszej firmie się zdarzyło.

Całą ta grupa która wcześniej nie była w stanie skutecznie zarządzać to przeszłość.

Nie porównuj wymiany prezesa sprzed roku do obecnej sytuacji. Przecież sam widzisz że BOMi zostało kupione a robi się pozory że free float wynosi 80%... :)

To tylko kwestia skupienia jeszcze przez parę dni i potem zgarnięcia jak za dobrych czasów wszystkiego do 3,00 ....

Nie ma co wpadać w nadmierny optymizm ale chyba jest dużo lepiej niż było i to trzeba docenić.

Nie wiem czy w jakiś sposób mogę Cię przekonać abyś na BOMI patrzył nieco mniej krytycznie. Też chyba przeczuwasz że trochę potrzymają ten kurs na poziomie 2,30 a potem pójdziemy na inne poziomy.
    Dnia 2012-03-25 o godz. 16:19 ~ja napisał(a):
    > a czy Romanowski moze sie pochwalic takimi efektami
    > restrukturyzacji jakiejkolwiek spolki jak
    > "nasz" nowy prezes ? :) wiec co tu
    > porownywac ?o wjsciu wsniewskiego nawet nie wspomne

Tak to "bomi-ja" był zapatrzony w nowego prezesa... ;-D
    I przy jakiej cenie... ;-D
[x]
BOMI 0,00% 0,01 2013-09-26 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?