wiadomy fundusz przystąpił znowu do skracania pozycji zajętej na poziomie 6 razy wyższym.Jak to typowy udziałowiec nie za swoje pieniądze. Dają tanio to się znowu podkupuje.
masz racje-korekta byla gleboka.glupota jest stawianie stopow na malo plynnych spolkach w dodatku b.tanich.te akcje dadza zarobic krocie -ale tylko dla cierpliwych.a kety 2 maja co odrabiac-a wsztystkie grubasy na yawalu grubo uwalone.straszyc po tych cenach to moga samych siebie/pozdro
kety powyzej 100 zl a jego najwiekszy konkurent w pl-yawal ledwo po 6 zl.strach pomyslec co by bylo gdyby przy tej ilosci akcjii ujawnil sie jakis ''grubszy inwestor''-bo yawal jest wciaz za darmo.wylkuczam patrowicza -a nawet z nim 50 zl to nie byloby drogo/pozdro
w wolnym obrocie akcji za 6-7 mln zł , po 18 zł śr. cena umorzenia 1/5 akcji. Wycena rynkowa obecnie 5mln x 6,40 zł =32 mln zł , blisko 3 razy więsza WK. Przychody w 2011 ponad 40 zł / akcje. Nawet mało pofałdowany mózg powiniem to prosto zinterpretować.
po tych szczegolach ktore podales wniosek jest jeden-po tych cenach yawal moze byc spokojnie przedmiotem wrogiego przejecia.jego wycena jest smieszna -mzyki pewnie o tym wiedza ale gra idzie o odbior akcjii za darmo od uwalonych fundow np.takiego pioniera,dzis atak popytu z widlami.co bedzie dalej...
ale te Twoje ciagle porownania do ket (ilu graczy niepublicznych jeszcze jest miedzy nimi ?!) z inna struktura przychodowa sa rownie zabawne
podobnie te teksty o wrogim przejeciu. Patrzyles kiedys ile glosow na WZA maja mzyki razem wziete + ewentualne podmioty zaprzyjaznione? Sa totalnie niezagrozeni wrogim przejeciem.
Naganiasz na wzrosty rownie nietrafionymi argumentami jak dss na spadki [sam fakt ze dss naganial na spadki swiadczy o indolencji umyslowej dssa].
Powtarzam: generowana gotowka, potencjał poprawy efektywności i dalszego zmniejszenia zadluzenia (zlotowka tez pomaga), wartość majątku względem kapitalizacji, wzrost przychodow - nadwyzka mocy produkcyjnych i brak koniecznosci przeprowadzania jakichs duzych wydatkow inwestycyjnych w najblizszych latach - to główne argumenty za wzrostami YWL.
Sam widzisz co się teraz dzieje. Brak popytu, a ci co kupili na podbitce teraz wywalają.
Sam nie dawno zaineresowałem się spółką, gdy zasugerował dodanie jej do portfela jeden z analityków w cnbc. Sprawdziłem jej fundamenty i okazało się że to prawdziwy niedoszacowany skarb, z tym że ja kupiłem po 5,xx, a wylawaja ci co kupili po 6,xx. Gdyby była korelacja ze spadkami na ogólnym, to w wyniku małej płynności papiera byłaby szansa na 3,xx i okazja aby dokupić i miec fajną cenę wyjsciową, nieuważasz?
Tak się składa ,że też jestem w tych osobach co kupili po 6,xx.Mam nadzieje,że odbije się i uda się sprzedać po cenie wjściowej chociaż.Albo może lepiej nie blokować kapitału,pogodzić się z mała stratą i próbować wyczekać dołek...
do annonymus.porownuje yawal do ket z tego wzledu-ze robia praktycznie to samo i sa liderami w tym segmencie w polsce.ale masz racje to dawid z goliatem.ale w przyrodzie nic nie ginie-w zlych czasach rekin polyka plotki i po zawodach-tak to juz jest .ale yawal z przychodami ponad 200 mln zl ma kapitalizacje 30 mln i ma w miare nowoczesny park maszynowy.gruby da wezwanie np.po 12 zl -pytanie na ile mzyki moga oddac firme a i tak uwazam ze wyniki yawalu sa sztucznie zanizane/pozdro
alez to samo jest tez z innymi spolkami-historyczne wyniki przedstawil np.fasing.elektrotim czy tesgas-kara od razu sesje spadkowe z rzedu-sobolewski-technokrato-wyjasnij to jestesmy w koncu na zielonej wyspie-czy nie
a on to jak Ci ma to wyjaśnić. Dzieje się tak, że kapitał ma dużą awersje do ryzyka. Wszyscy się boją kupić na dłużej niż kilka dni czy tygodni, a co dopiero myśleć o długoterminowym inwestowaniu.
klasyka GPW półtuska+póltuska = 0,01 średnio umnego obywatela .Jak to ma rosnąć . Nie piszę o 1/1 t...a Okradli fundusze , zachód olewa GPW , czyli działania sabotazowe na 0,0000000000000000100 % POLSKIEGO ?????????????????piemiela. Spuscić tą kupę bo śmierdzi.