Cały WIG na czerwono, dzisiaj handel nie odbywał się spółkami tylko ratowaniem kasy przez zdesperowanych.
Gratuluję tym, co wiedzą jakie dalsze ruchy będziemy wykonywać, może nie od razu ale powoli. Macie jaja, 32k na kupnie i 4500k na podaży i nikt nie sprzedał. Gratulacje. To dobrze wróży, że mamy dobry akcjonariat.
Teraz czekamy na wypowiedzi naszego stańczyka forumowego.
1mln x 0,06 zł = 60 tyś zł
1mln x 0,07 zł = 70 tyś zł
Także widzisz jaki był obrót. Pozbywanie się akcji to różne powody, zaindeksowanie zysku, sprzedaż ze stratą z powodu braku cierpliowści. W tym tygodniu powstało wiele nowych możliwości inwestycyjnych, części ludzi się przesiada i to na każdej spółce. Także widzisz jakie ilości sa "wywalane" i za jaką kasę.
1mln x 0,06 zł = 60 tyś zł
1mln x 0,07 zł = 70 tyś zł
Także widzisz jaki był obrót. Pozbywanie się akcji to różne powody, zaindeksowanie zysku, sprzedaż ze stratą z powodu braku cierpliowści. W tym tygodniu powstało wiele nowych możliwości inwestycyjnych, części ludzi się przesiada i to na każdej spółce. Także widzisz jakie ilości sa "wywalane" i za jaką kasę.
Re: Jak sprzedac bankruta?Autor | ~kowal [217.67.196.*] 2012-03-19 12:00 Zobacz wątki dotyczące Advanced Distribution Solutions
Zobacz profil Advanced Distribution Solutions .
odleszczanie z 6 i 7 gr, zobacz jutro rano na prawą stronę
już raczej nie ma leszczy z papierem, już niedługo zaczną się tańce, jeszcz jutro będzie teścik cohones ;-) od rana...
Po takich wynikach to nie wiem kto to będzie kupował.Pewien"inwestor"zalecał mi kupno po 9 bo zaraz miało byc 10 no i jak widze to już go tu nie ma.Prawda jest taka że siedzicie udupieni z papierem a teraz szukacie naiwnych co przyjdzie i wam kurs podniesie ale nie ma na to szans.
Po dzisiejszym dniu handel zawisł w powierzu. Marazm wkradł się na parkiet i czekamy teraz raczej kilka sesji na dalszyt ciąg tematu. Dzisiaj moja spółeczka Warfama zarobiła niezły procent. Zastanawia mnie jeszcze Lubawa czy tam też możemy się w krótkim czasie doczekać takich wzrostów ale wg AT zejdziemy poniżej 80gr dopiero góra. I tak się ustawiam na ok. 77-78gr. Polecam przyglądać się Polimexowi i PBG bo ewidentnie fundusze wychodzą z papiera. W przypadku PBG wychodzi Pionier bo juz podaje informacje. Macie jakieś ciekawe spółki do dalszej gry na wiosnę?
Przyjżę się w weekend moje typy to PBG wyaje mi się że po dzisiejszej sesji będzie długi dolny cień i koniec spadków. Kapitalizacja spółki niższa niż ilość gotówki na kontach PBG :)
Advadis czeka martwy na razie ale spokojnie dzisiaj gramy co innego, ostro na Wigu szykują się zakupy. Warfame nie mogę sobie darować, sprzedałem a będzie niedługo wyżej. Pluję sobie w brodę cały dzień...
Ja jeszcze Sanwil dodam obecna cena jest zaniżona o 300% okaże się wkrótce.
AT i osycylatory dla PBG trzeba odstawić tam teraz wyprzedaż funduszu i panika indywidualnych, mają tak 5 głównych problemów
- fatalne wyniki (papier wszystko przymie nawet gotówkę w kasie po której nie ma nawet śladu - była na dzień sporządzenia raportu
- emisja papierów o której tylko tyle wiadomo że będzie
- wyjście funduszy z akcjonariatu
- proces sądowy
- i.. pewnie jakiś trup w szafie o którym wiedzą tylko wybrani
wszedłem dziś po 34 ale mam przeczucie, że nie powinienem był tego robić...
advadisa trzeba zostawić samemu sobie, wszystko w odpowiednim czasie, niech sobie spada niech sobie rośnie to nie jest temat na dni czy tygodnie
Również weszłem w PGB ale narazie symbolicznie tak żeby poczuć te akcje lepiej, wiem że Pionier pozbywa się akcji ale te poziomy są już totalnie promocyjne, może jeszcze spadnie i da po kilku dniach techniczny sygnał zakupu wtedy wejdę większym kapitałem.
I tak nie wiemy co będzie dalej bo kurs nigdy nie był tak nisko. Trup w szafie czasem ożywa. Zobacz jakimi pakietami były odbierane akcje przy spadkach do 40zł. Ale kupuje nie byle kto aby wywalać przy najbliższej okazji.
Możliwe jest że z tych 5 problemów o których piszesz nie zostanie ani jeden - no może oprócz emisji. I tak możemy się tylko domyślać. Oprócz PBG jeszcze DSS mnie kręci ale ten papier jeszcze długo nie będzie do kupienia najprędziej po oddaniu autostrady i kolejnym raporcie i jakiś perspektywach w postaci kogoś przywracającego spółkę na właściwy tor, narazie jest tragedia, ale dla nas to dobrze (chociaż specjalnie nie życzę nikomu źle)
widzę Panowie, że obserwujemy podobne spółki. DSS da zarobić ale jeszcze sporo spadnie. Chciałem w to wejść w granicach 5 zł ale ostatnie wyniki spółki (wbrew wcześniejszym prognozom), ostudziły mój zapał. Nie wiem do ilu to może zejść, obstawiam poniżej 4 zł. Wydaje mi się, że wejdzie tam większy inwestor a on zechce wchodzić po jak najniższym kursie i wtedy gdy spadkobiercy zmarłego prezesa zechcą mu sprzedać akcje. A to nie nastąpi szybko. Szans na szybki zarobek więc nie ma. Osobiście obstawiam, że tym inwestorem będzie Karkosik (może to tylko moje marzenia ;-)
Według mnie PBG spadnie poniżej 30 zł.
Wszedłem w bomi ale nie zachęcam bo tam jest ruletka.
zastanawiałem się nad bomi ale z dwojga złego wybrałem PBG, jeśli dziś wyjdzie na zamknięciu powyżej 35,5 to będzie chwila oddechu, jeśli nie to jutro powtórka dzisiejszej masakry
Może i racja spadnie to spadnie trudno. Jak ING wychodził z DSS to w styczniu zjechali na 5.30zł a potem wielki UP do 9zł a spółka była nadal w złej kondycji. Tutaj przewidują analitycy podobnie na PBG - jak pionier wyjdzie to będzie co najmniej +50zł . To spółka która jeszcze w tamtym tygodniu była w WIG20 ale co tam. Dzisiaj przejżałem WIGChemię i bedę obserwował AZOTY i PUŁAWY - naprawdę piękne zyski i jakież niedowartościowanie. Z tych co pisał Kowal nie wybrałem nic. Dokupiłem jeszcze dziś Sanwila ale wystarczy na razie. Nasz Advadis zawisł bo i na rynku przetasowania i trzeba powoli zabierać sie za zakupy. Powodzenia.