• POLICE: Super raport, mega zysk netto !!!!!!! Autor: ~Guma [83.15.182.*]
    po prostu miodzio
  • Re: POLICE: Super raport, mega zysk netto !!!!!!! Autor: ~karol [88.220.37.*]
    jestem w szoku, co za wyniki.. ale bedzie się działo dzisiaj
  • Re: POLICE: Super raport, mega zysk netto !!!!!!! Autor: ~aaaa [212.106.158.*]
    ALE ZYSK!!!!! PIEKNIE
  • Re: POLICE: Super raport, mega zysk netto !!!!!!! Autor: ~aaaa [212.106.158.*]
    TAKIEGO ZYSKU NIEPODEJRZEWAŁEM. ZAKŁADAŁEM 3,2 PLN NA AKCJĘ. ALE ŻEBY AZ TYLE :-)))))
  • Re: POLICE: Super raport, mega zysk netto !!!!!!! Autor: ~on [79.184.10.*]
    marysiu co ty na to!!!!!!!!!!!!!!!?
  • Re: POLICE: Super raport, mega zysk netto !!!!!!! Autor: ~Basia [83.168.108.*]
    I co panowie, ale żeby kurs jeszcze pokazał zwyżkę.
  • Re: POLICE: Super raport, mega zysk netto !!!!!!! Autor: ~karol [88.220.37.*]
    dziwi mnie że nikt nic nie wiedział, żadnych przecieków.. gruby powinien zwęszyć wcześniej i brać przed wynikami. Musze sprawdzić ponownie ten raport bo aż wierzyć się nie chce
  • Re: POLICE: Super raport, mega zysk netto !!!!!!! Autor: ~ja [109.243.151.*]
    Kurde to jest ponad 800 proc. więcej niż w poprzednim roku. no i od razu widać zmianę zarzadzania. to jest przykłąd tego jak można spólkę wyprowadzić na prostą, świetnie, to znaczy ze moze byc tylko lepiej
  • Re: POLICE: Super raport, mega zysk netto !!!!!!! Autor: ~lp [217.91.88.*]
    mylisz zysk na akcję ze wskaźnikiem c/z.
  • Re: POLICE: Super raport, mega zysk netto !!!!!!! Autor: ~Paweł [150.254.245.*]
    Wyniki fajne, ale coś mi tu śmierdzi........
  • Re: POLICE: Super raport, mega zysk netto !!!!!!! Autor: ~quasi [79.189.172.*]
    Wyniki są rewelacyjne - fajnie - krótka piłka - trzymamy dalej papier, czy out ???
  • Re: POLICE: Super raport, mega zysk netto !!!!!!! Autor: ~ja [46.112.113.*]
    moim zdaniem, ajk bedziemy sypac teraz po pierwszych wzrostach to zbiorą to rekiny tanio i potem będziemy żałować i czekaż, że może kurs znowu spadnie. spólka jest wiarygodna, radzi sobie świetnie w kryzysie, myślę że I kw. też będzie obiecujący, może bez szaleństw, ale patrząc na to jak szybko radzą sobie z przeciwościami, to nie będzie źle
  • Re: POLICE: Super raport, mega zysk netto !!!!!!! Autor: ~Pomocnik [212.180.192.*]
    Jak chcesz to uciekaj, ale IQ z tego co wiem m.in. z podwórka Polic to będzie mega, wiec szykuje się KASA ;)
  • Re: POLICE: Super raport, mega zysk netto !!!!!!! Autor: ~Michal [87.207.178.*]
    a co z ograniczeniem dostaw gazu w 1Q. Odbije się to na pewno na wyniku za 1Q.
  • Re: POLICE: Super raport, mega zysk netto !!!!!!! Autor: ~Adam [109.243.153.*]
    Akcje ogólnie branzluja sie i niczego dobrego z tego nie wyniknie.
    Jutro znowu spadki i tak juz zawsze.....
    Ja dziekuje i sprzedaje i wam tez tak samo rade.
  • Re: POLICE: Super raport, mega zysk netto !!!!!!! Autor: ~quasi [79.189.172.*]
    Chyba Adam ma rację - szykuje się jakaś większa korekta na szerokim - spójrzcie na USA - ,,drzewa nie rosną do nieba". Spółka jest super - oby tak dalej, ale Adam ma rację
  • Re: POLICE: Super raport, mega zysk netto !!!!!!! Autor: ~Pomocnik [212.180.192.*]
    Dzięki koledzy za rady ;) Ciekawe ile naiwniaków wyłowicie, bo bezinteresownie nikt takich postów nie pisze ;)
  • Re: POLICE: Super raport, mega zysk netto !!!!!!! Autor: mlodyszczaw [91.220.73.*]
    Jestem na PCE od 27.12.2011 - zakup 9,90. Dzisiaj sprzedałem za 11,38. Blisko 3 miesiące, zysk 13%. Sam przyznasz, że nie powala. Nie naganiam, ale kupujemy plotki sprzedajemy fakty, a fakt jest taki, że 300 baniek zysku jest nie do powtórzenia w 2012. Droższy gaz, ograniczenia dostaw w pierwszym kwartale, spadek cen pszenicy i nawozów, niższe marże, zagrożeń jest zdecydowanie więcej niż powodów do optymizmu. Korekta w u janków wisi w powietrzu, ale nie naganiam, każdy ma swój rozum. Z PCE jest jeszcze inny problem, brakuje mi tutaj volumenu. Zobaczcie co zrobili z ATT – fakt urośli z 25,xx na 35, ale przed samymi wynikami gleba na poniżej 33. Niechętnie muszę przyznać, że wczoraj trochę kupiłem za 33,40 i mam teraz ból głowy.
    Rynek jest bardzo niestabilny i nie ma co czekać na 50% zwroty. Pomocnik, pamiętam Cię jeszcze z zeszłego roku, dość ciekawie pisałeś, pozdrawiam
    1. Gaz -> do końca marca mamy starą taryfę. Nowa zatwierdzona przez URE zacznie obowiązywać od 1 kwietnia choć PGNiG mogłoby już ją wprowadzić. Wtedy odbiorcy przemysłowi za gaz zapłacą 15% więcej. W tym przypadku zatem cena gazu nie ma żadnego wpływu na produkcję, gdyż gaz kupowany był i jest po starej cenie do końca IQ zatem wpływ możemy analizować dopiero w trakcie i po zakończeniu IIQ przy analizie owych wyników.
    2. Ograniczenie dostaw gazu ziemnego mającego wpływ na ograniczenie produkcji amoniaku w miesiącu lutym br. o 35%, ALE przeczytajmy treść raportu bieżącego nr 5/2012 dotyczącego informacji o ograniczeniu dostaw gazu ziemnego...i tutaj jego cytat: "Obecna wielkość produkcji jak i posiadane zapasy amoniaku pozwalają na pokrycie zapotrzebowania na ten półprodukt w Grupie Kapitałowej Azoty Tarnów." Co oznacza, iż tymczasowe ograniczenie dostaw zostanie zrekompensowane zapasami przez co proces produkcyjny nie ucierpi.
    3. Pszenica potaniała, ale za to żyto podrożało w zestawieniu z IQ 2011. Rzepak podobnie jak rok temu osiągał szczyty rzędu 2000 zł i obraca się powyżej 1900 zł (Matif), więc tutaj nie widać wielkich zmian. Sumując ten aspekt nie widzę podstaw do osądu w stylu "bieda w zbożach", a tym bardziej nie ma "biedy" w oleistych.
    4. Ceny nawozów wg cenników największych dealerów nawozowych w Polsce dysponujących produktami Polic pokazują, że już w grudniu ubiegłego roku polifoski były licząc średnią ze wszystkich produktów o ponad 10% droższe niż w marcu ubiegłego roku, a uwzględniając wiedzę własną jak i fora internetowe gdzie ludzie wymieniają się lokalnymi informacjami nt. cenników jak ppr wynika, iż w styczniu, lutym, marcu 2012 r. polifoski jak i polidap podrożały minimum o 10% w odniesieniu do owych miesięcy z roku 2011 r.
    5. Wąchanie korekty w powietrzu - wysoce abstrakcyjna sprawa.
  • Re: POLICE: Super raport, mega zysk netto !!!!!!! Autor: ~wpe [217.17.45.*]
    No i co? Takie super zyski a kurs ledwo pare procent! Powinny byc dzis widly, a nie ma. Co jest wiec grane? Jeden z moich przedmowcow wspomnial, jak to mozliwe, ze nie bylo zadnych przeciekow co do wynikow, zadnych prognoz odnosnie tak wspanialego raportu. Mysle, ze prezes torche nauczyl sie z poprzednich kwartalow i nie bylo juz w tv takich przechwalek. Ich brak rynek mogl odebrac jako zapowiedz normalnych oczekiwanych wynikow, a nie super wynikow. Rynek nie byl przygotowany na super wyniki. Tylko skoro mamy taki mega pozytyw, to czemu tak cienko dzisiaj z kursem? Owszem szeroki ma sie slabo i u Jankesow wisi widmo korekty, ale czy to powod skoro ostatnio kurs PCE szura po dnie? Chyba w tym przypadku nie powinno miec az takiego znaczenia to co sie dzieje wokol, skoro spolka na mieliznie i ma duzo miejsca do wzrostow. Jezeli natomiast chodzi o przyszlosc, to owszem wyniki moga sie nie powtorzyc (co zaznaczal prezes), ale czy to powod do takiej marnej wyceny akcji? Nadal konsekwentnie bedzie realizowana taka polityka prowadzenia firmy, ktora jak widac przynosi rezultaty. Ograniczenie dostaw gazu w 1q spoka czesciowo odbila sobie w wiekszych cenach nawozow, nie powinno jednak miec to az tak duzego wplywu na wynik roczny. Ten rok nie bedzie duzo gorszy, mozna powiedziec bedzie bardziej stonowany, ale wciaz bedzie spory zysk, nie MEGA zysk, ale znaczacy zysk. Czy to nie wystarcza, by roslo? No jak widac nie... Nie rozumiem PCE, co sie dzieje?
  • Re: POLICE: Super raport, mega zysk netto !!!!!!! Autor: ~ja [178.36.169.*]
    Fajnie wyglądają wyniki i konsensus, oj trochę się wszyscy pomylili, na korzyśc Polic oczywiście:)))

w mln zł IV kw '11 konsensus PAP różnica

zysk netto 150,1 69,4 116,28%
    EBIT 79,8 74,9 6,54%
    przychody 884,1 769,3 14,92%
  • Re: POLICE: Super raport, mega zysk netto !!!!!!! Autor: ~wojtek [109.243.153.*]
    Wszystko ładnie i pieknie, tylko nie zmienia to faktu, ze jest to zakapior i trzeba sie tego pozbyc!!!
    krótko ujmujac, Z TEJ MĄKI CHLEBA NIE BĘDZIE!
  • Re: POLICE: Super raport, mega zysk netto !!!!!!! Autor: ~Roman [109.243.153.*]
    padalec jak mało który, tylko gniota sprzedac i po sprawie.
  • Re: POLICE: Super raport, mega zysk netto !!!!!!! Autor: ~wojtek [109.243.153.*]
    Wstyd i żenua
  • Re: POLICE: Super raport, mega zysk netto !!!!!!! Autor: ~ja [164.126.217.*]
    Romanie/Wojtku zmień chociaż IP żeby to jako tako wyglądało. Rozumiem, że to takie granie na spadki. Wzruszające, ale źle rozegrane jak by nie było:))) musisz się nastepnym razem mocniej postarać. No i tak samo zabawne jest to że jesteś w wielu postaciach to jak oceniasz wyniki, które w swojej wielkości są historyczne. Poprawione nie o 100 proc, tylko o 1000 proc. tak jak pisałem to pokazuje ogromny potencjał tej spółki, całej branży. pokazuje jaką prace wykonali przez ten rok. dlatego słowo "zenua" bardziej prasuje do Ciebie niż do wyników Polic:)
  • Re: POLICE: Super raport, mega zysk netto !!!!!!! Autor: ~ppp [178.19.178.*]
    "ja" jak sadzisz dlaczego nie ma tu funduszy; przynajmniej jawnie. Dlaczego jest tak słaby popyt ?
[x]
POLICE -0,47% 8,40 2025-10-17 15:27:32
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.