Dlaczego spółka jest w ostatnim czasie tak słaba? W zasadzie handlu na niej nie widać w ogóle. Mam nieodparte wrażenie że ktoś albo próbuje utrzymac negatywną atmosferę na wykresie albo celowo utrzymuje kurs przy minimach? Patrząc na całokształt wykresu znajdujemy się przy 61.8% zniesienia całej fali spadkowej rozpoczetej w 2009 roku. Wydaje się że jest to moment kluczowy co do dalszych losów spółki (biorąc pod uwagę analizę techniczną która jak wiemy na tym walorze nie koniecznie sprawdza się najlepiej na tym walorze). Zdecydowane zejście w dół z obecnej kilumiesięcznej konsolidacji przybliży widmo zwiedzenia dołków historycznych. Dopiero wybicie ponad 17 złotych otworzy drogę do nowej hossy na tym papierze.
Co bardziej realne?:)
Oczywiście, że jestem, trzeba jednak monitorować poziom przy którym znajdujemy się. Bo gdyby doszło do wyjścia dołem bez wyciągnięcia na koniec sesji i to na zwyższonym obrocie to można zakładać że zjazd może być dość duży. Przy takich marazmach jak ten często jest tak że w końcu dochodzi do próby wybicia w dół ale z jednoczesnym odbieraniem akcji co w efekcie wiązałoby się z obroną rynku. Jeśli tej obrony nie zobaczymy to znaczy że na razie nikomu nie zależy na obecnej cenie. A przecież Gamratowi zależy chyba wykazywać zysk z zakupionych akcji? Czyż nie?:)
Tak naprawdę nie wiemy nic poza tym co dostajemy w artykułach prasowych i wynkach finansowych. O wszystkim dowiemy się jak zwykle ostatni. Nic na to nie poradzisz. Dlatego pisałem o monitorowaniu obecnych poziomów. Z dużym prawdopodobieństwem dojdzie do próby wybicia w dół i właśnie od tej próby będzie zależał dalszy ruch na tej szachownicy:) Sam moment puszczenia akcji powinien wystraszyć co bardziej strachliwych a to pomogłoby jeszcze w zebraniu resztek tego co jest na rynku.... Póki nie ma ruchu wykańczającego jakoś ciężko uwierzyć mi we wzrost. no chyba że znowu czeka nas kilkutygodniowa konsolidacja przy minimach i po niej kolejna próba wybicia tym razem poziomu 13 złotych
Nie, w grudniu mieliśmy jeszcze skup papieru przez Gamrat, nie sądzę aby powiększali swój pakiet. Teraz jak widąć wszytko to co dzieje się na parkiecie jest prawdziwe, nie ma większych umówionych transakcji, są małe pakieciki po 100-500 akcji, lewa strona powoli zaczyna wyrównywać do prawej w arkuszach. To co obecnie się dzieje powinno już być grą zupełnie inną niż czas w którym Gamrat kupował a na 90% oddawał fundusz który celowo wcześniej zszedł poniżej 10% podając informację publiczną. Zostawił sobioe pakiet lekko powyżej 5% i wszyscy są zadowoleni. Do tego na koniec riku zrobił sobie stratę z części papierów sprzedając w pakietach w okolicy 8 złotych...
Mam też dziurę w głowie jeżeli chodzi o free float w tej spółce. Tak naprawdę nie wiemy ile akcji jest w obrocie bo lekko poniżej 5% mogą mieć jakieś podmioty lub osoby fizyczne, nie chcą się póki co ujawniać.... Papieru jest naprawdę bardzo mało w takich łapskach jak nasze. Widać to po zleceniach w arkuszach....
Reasumując zaczyna się zupełnie nowy rozdziałw handlu na plastku. Ten kto miał się zapakowac już papiery te ma. Reszta zależeć będzie od rynku i od niewidzialnej ręki która ten rynek może pobudzć do gry?:)
moga miec jeszcze troche akcji "filary" ...
caly czas twierdze ze Pan Preis tez ma niewiele mniej niz 5% -
bo i dlaczego mialby sie pozbywac ...
Pan Sobik tez moze czasami miec kolo mniej 15 - na leniu pomimo wejscia EIBOR-u jego stan sie nie zmienil, a jesli by nie kupowal to powinien sie zmniejszyc
moga miec jeszcze troche akcji "filary" ...
caly czas twierdze ze Pan FP tez ma niewiele mniej niz 5% -
bo i dlaczego mialby sie pozbywac ...
Pan LS tez moze czasami miec kolo mniej 15 - na leniu pomimo wejscia EIBOR-u jego stan sie nie zmienil, a jesli by nie kupowal to powinien sie zmniejszyc