comments jak najbardziej potrzebne ,wiec porozmawiajmy i pokomentujmy.
Cytujesz zysk ze sprawozdania skonsolidowanego wiec obejmujacego wyniki calej grupy.Wyniki na poziomie mieszka nie są wcale zachwycajace ,zysk jest bodaj 5 mln nizszy niz rok temu.
Kwestia druga zadluzenie -bardzo wysokie zadluzenie siegajace okolo 370 mln zlotych przy 173 mln zl kapitalu wlasnego nie d o p u s zcz a lne i to sie odbije czkawką a ta czkawka to jest 10 mln!!! odesetk rocznie więc jezeli piejesz o 30 mln zysku to pamietaj o odsetkach jakie trzeba splacic od kredytow.
I to zadluzenie moim zdaniem bedzie kotwicą ktora uniemozliwi prawdopodbnie tym akcjom podroz w kosmos tak jak lecialy akcje wawel.przypominam ze wawel praktycznie nie ma zadluzenia a produkcje rozwija rozbudowujac zaklady.
Mieszko czeka konsolidacja coraz lepsze wyniki i to pociagnie wzrost kursu do jakich poziomow? nie wiem te zadluzenie zachwialo moja pewnosc w spolkę
Tyle na gorąco.
60% zadluzenia jest w obligacjach eva grup milo jestem zaskoczony po wynikach apropo gladiator piszesz ze pier.......o 4 terazpowiem pomalutku do twoich 10 zl pozdrowienia
obligacje tez sa oprocentowane.sa dwa kluczowe czynniki tej sytuacji 1 zadluzenie 2 sprzedaż.Chcialbym zobaczyc wiecej mieszka w lidlu bo posucha.Jak bedzie czas pokaże ,mam nadzieje ze 3 lata cierpliwosci beda warte przynajmniej 100 % zwrotu.
w lidlu raczej mieszka nie zobaczysz, bo oni promują szwabskie wyroby. Dziwi mnie jednak Twoje podejście. Jeszcze wczoraj hurraoptymizm, a dzisiaj ,,,,?????? czyżby sprzedane ??? I liczenie na odkupienie taniej ????? bo o zadłużeniu to już było od dawna wiadomo ...
Zysk skonsolidowany super,zas jednostkowy byle jaki i jak pisalem wczesniej kula u nogi jest olbrzymi dlug.A dzisiejszy spadek w pewnym stopniu odzwierciedla raport.Oby jutrzejszy dzien byl ciekawszy.Pozdrowienia.
janusz jestes zagubiony radze tobie sprzedadac to co masz i problem z glowy albo konsekwentnie dokupuj spolka ma potencjal i badz cierpliwy apropo wczoraj zobacz na obroty wazne dzisiaj jutro za miesiac rok optymizmu
Obligacje zamienią na akcje i tak wsakażnikowo będzie tanio,podobno ten zysk to zabieg ksiegowy,ale przychody to są twarde dane,za 2012 spokojnie przekrocza 500mil.
Dnia 2012-03-14 o godz. 09:50 ~xtx napisał(a):
> Obligacje zamienią na akcje i tak wsakażnikowo będzie
> tanio,podobno ten zysk to zabieg ksiegowy,ale przychody to
> są twarde dane,za 2012 spokojnie przekrocza 500mil.
Ten dług wynika z przeszacowania obligacji jest on nominowany w euro.
rynek bardzo ladnie przyjal ten raport co mnie cieszy.radze wykorzystywac spadki ktore beda do zbierania akcji ,ja mam zamiar to robic.Do uslyszenia przy innych poziomach.