no to jutro odpali,zbiera dalej prosze zauwarzyc,iz o godz.15,26,16 zlecenia od nr.99 do 118 jednego klijenta zebraly z rynku 300 tys.akcji!!!jak by o polowe mniej wysypali to dzisjaj opor na 0,70 by pekl!Jeszcze do dwunastwj bylo na sprzedazy tylko 180.tys.Jednak kazdego z nas zadawala zysk na pewnym poziomie i odaje za tyle ile uwaza.pozdrawiam!
A dlaczego nie myślicie, że to PBS chce ulokować się na GPW zajmując "wydmuszkę" pozostałą po Beefsan-ie i poprzez tworzoną grupę podległych sobie i Spółce PBS Finanse podmiotów stara się skupić jak najwięcej będacych w obiegu akcji. Prezes PBS w swoich wypowiedziach dał jasno do zrozumienia, co do kieunku rozwoju banku i jego grupy kapitałowej, jednocześnie wskazując na PBS Finanse jako "nośnik" całego "przedsięwzięcia".
drogi zz... ja wiem, że Ty byś wolał żeby każdy kolejny inwestor był podobnie zaangażowany... ale to niemożliwe mój drogi... jeśli jeden ma ok. 60%, to drugi już 60% mieć nie może...
... a jeśli nawet... to gdzie wówczas miejsce dla drobnych graczy?... :-)
i mimo, iż liczba Twoich postów wskazuje na dużo większe Twoje zaangażowanie w to co się dzieje w firmie niż funduszu, gdyż postów Contango nie zauważyłem dotychczas...
... pozwól, że jednak w mojej ocenie Contango jest dużo bardzej poważnym inwestorem niż Ty mój drogi... mimo zerowej liczby wypowiedzi na forum i mimo, iż jego zaangażowanie sięga "tylko" 6,05%
drogi sad jeden kolezenski bank juz tu był i nic nie zrobił jak był tak wybył ,a taki bps nie musi zbierac z rynku on ma te 60 od pbs jak tylko zechce ,
Jestem nowy na Forum. Nie bardzo rozumiem te "odbijania piłeczki" pomiędzy Wami. Nie wiem także, jak wpisać swoją kolejną wiadomość, żeby nie była podłączana jako odpowiedź bezpośrednio pod poprzedzającą ją wypowiedzią któregoś "przedpisacza" . Pozdrawiam
coś jednak ten koleżeński bank, bo jak mniemam masz na myśli BS Brodnica jednak zrobił... ale to musiał byś poczytać troszkę... zresztą nie jestem pewnien czy nadal w jakimś % nie jest tu obecny... :-)
no chyba, że masz na myśli ten drugi... no może nie hamerykański... ale równie zachodnio-kapitalistyczny... to faktycznie niewiele... :-)
no, ale to były inne realia... a skoro pojawiły się co najmniej 2 banki, to sytuacja się gmatwa bo mogę nie wiedzieć, który masz na myśli... :-)
i co ma piernik do wiatraka? bo nie jestem w stanie ogarnąć o co ci chodzi... zwłaszcza jak wspominasz o BPS, zbieraniu z rynku itd... kompletnie cię nie rozumiem... i mam wrażenie, że sam masz problem ze zrozumieniem samego siebie... :-)
widzisz... wic w tym, że co? nawet jeśli by BPS... chociaż nie wiem jak, zechciał i pozyskał od PBS jako GA 60% udziałów w spółce PBF to co na tym by zyskał?... co by zyskał?...
rozumiesz?
miałby 60% jakiejś spółki notowanej na GPW i co?... i jajco mój drogi... :-) chyba, że miałby pomysł na nią... a pomysł ma nie szef Grupy BPS, a prezes PBS... a to różnica...
to tak jak z tobą drogi zz... niemal miesiąc temu... a dokładnie 04.02 jak wynika z twoich wypowiedzi informowałeś, że pozbyłeś się papiera... jak mniemam w okolicach 0,51-0,55 PLN... wieszcząc spadek na 0,45 PLN... taki miałeś pomysł na tą spółkę... i nie wyszło... pojawił się jakiś tam fundusz... i nie szczypiąc się wiele kupił 4 000k po 0,70 PLN... a wcześniej zassał duuużo taniej od ciebie drogi zz, no bo ty liczyłeś przecież, że poleci... :-)
jakbyś grzecznie siedział na pupci... to miałbyś okazję od 0,51-0,55 dograć do dziś te 20%... a tak to teraz cię skręca... :-)
analogicznie: jeśli BPS mógłby "jeśli tylko zechce"... to i tak będzie siedział na pupci... bo koncepcję co z tym dalej zrobić ma prezes PBS Sanok i prezes PBF, a bez koncepcji to tylko papier... :-)
Drogi, wybacz poufałość , Sadowniku. Pomimo, że siedzę przy 0,7 Ballentines'a , ni czorta Cię nie rozumiem. Próbuję włączyć się do Waszej dyskusji, ale nikt nie chce odpowiedzieć na moje pytania. Wymieniasz cięte uwagi z "zz", ale dla mnie to ciemna magia.
a co do tego co napisałeś to jest to niepodważalne... gdyż już przez samą zmianę nazwy z Beefsan na PBS Finanse bank sanocki zaistniał na GPW... to samo poprzez ujednoliconą grafikę logo itp... reszta wydaje się kwestią czasu... a w jakim składzie i kształcie... to już zupełnie inna historia
Cieszę się, że jesteśmy zgodni w pogladach. Próbowałem (sic!) wczoraj zaistnieć na Forum i doczekałem się tylko "debila" w odpowiedzi. Jestem na GPW od debiutu Dębicy, już nie pamiętam który to był rok ? Od tego czasu przeżyłem na giełdzie wszystkie kryzysy , bessy i wstrząsy. Jestem niestety hazardzistą i utraciuszem, po wielokroć przegrałem już prawie wszystko. Teraz ma być inaczej - wycofałem wszystkie kapitały z funduszy IKE i wziąłem swój przyszły los w swoje ręce. Koniec z hazardem, bo jeżeli przegram, to nie mam już nic na pzryszłość. Uwierzyłem w PBS FINANSE, bo myślę ,że to może wypalić ( cholera - jak tego nie łączyć z hazardem ? - sam łapię się na tym , że naginam rzeczywistość! ). Będzie mi miło, jak dodasz mi trochę otuchy. Pozdro.
Moi Drodzy, właśnie teraz, w zupełnej samotroności wznoszę toast za swoje 58 urodziny ! Urodziłem się 02.03.1954 r. i to wszystko przeminęło tak szybko! Kończy mi się Balentains i jest mi tak ogromie przykro! Pieprzcie to "Misie Ptysie "!