Forum Giełda +Dodaj wątek

Re: Ujawnienie akcjonarjusza!

coś jednak ten koleżeński bank, bo jak mniemam masz na myśli BS Brodnica jednak zrobił... ale to musiał byś poczytać troszkę... zresztą nie jestem pewnien czy nadal w jakimś % nie jest tu obecny... :-)

no chyba, że masz na myśli ten drugi... no może nie hamerykański... ale równie zachodnio-kapitalistyczny... to faktycznie niewiele... :-)

no, ale to były inne realia... a skoro pojawiły się co najmniej 2 banki, to sytuacja się gmatwa bo mogę nie wiedzieć, który masz na myśli... :-)

i co ma piernik do wiatraka? bo nie jestem w stanie ogarnąć o co ci chodzi... zwłaszcza jak wspominasz o BPS, zbieraniu z rynku itd... kompletnie cię nie rozumiem... i mam wrażenie, że sam masz problem ze zrozumieniem samego siebie... :-)

widzisz... wic w tym, że co? nawet jeśli by BPS... chociaż nie wiem jak, zechciał i pozyskał od PBS jako GA 60% udziałów w spółce PBF to co na tym by zyskał?... co by zyskał?...

rozumiesz?

miałby 60% jakiejś spółki notowanej na GPW i co?... i jajco mój drogi... :-) chyba, że miałby pomysł na nią... a pomysł ma nie szef Grupy BPS, a prezes PBS... a to różnica...

to tak jak z tobą drogi zz... niemal miesiąc temu... a dokładnie 04.02 jak wynika z twoich wypowiedzi informowałeś, że pozbyłeś się papiera... jak mniemam w okolicach 0,51-0,55 PLN... wieszcząc spadek na 0,45 PLN... taki miałeś pomysł na tą spółkę... i nie wyszło... pojawił się jakiś tam fundusz... i nie szczypiąc się wiele kupił 4 000k po 0,70 PLN... a wcześniej zassał duuużo taniej od ciebie drogi zz, no bo ty liczyłeś przecież, że poleci... :-)

jakbyś grzecznie siedział na pupci... to miałbyś okazję od 0,51-0,55 dograć do dziś te 20%... a tak to teraz cię skręca... :-)

analogicznie: jeśli BPS mógłby "jeśli tylko zechce"... to i tak będzie siedział na pupci... bo koncepcję co z tym dalej zrobić ma prezes PBS Sanok i prezes PBF, a bez koncepcji to tylko papier... :-)

pozdr

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
PBSFINANSE 0,00% 0,90 2026-02-18 11:13:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.