• Znów stracony tydzień. Autor: ~Pi [83.14.170.*]
    Dziś właśnie zaczynacie nowy, jak zwykle stracony tydzień na tej spółeczce.
    Życzę podejmowania dobrych decyzji.
    Lepiej podjąc je teraz, niż jak będzie po 30 groszy.
    Albo jeszcze niżej.
  • Re: Znów stracony tydzień. Autor: ~Pi [83.14.170.*]
    Jak zwykle Klonomatołki dostaliście w dupę, ale to dopiero początek.
    Kara musi być dotkliwa, jak się kupuje akcje takich spółeczek.
    Mówię Wam jeszcze raz - wybicia tu nie będzie. Musicie pogodzić się z nieudaną inwestycją. Chociaż nazywanie kupowania akcji Klona inwestycją, to duże nadużycie.
    Uwierzcie i tak to sprzedacie, tyle, że najbardziej uparci sprzedadzą po 10 groszy - albo taniej.
  • Re: Znów stracony tydzień. Autor: ~miś koala [46.134.213.*]
    Jutro tyle nie nazbierasz na tym poziomie pozdro
  • Re: Znów stracony tydzień. Autor: ~nn [178.56.9.*]
    do kola pi coś tak się zawziął na odstraszanie klientów .sam chcesz to kupic po co się tym papierem zajmujesz jeżeli twierdzisz ze wogóle nie wzrośnie lepiej nic nie pisz jak nie masz papieru a jak masz i chcesz dokupić to sprzedaj dużo i zwal kurs to moze kogos wystraszych
    Zacytuję to co już kiedyś tu pisałem:
    "Znacie takie pojęcie jak pro publico bono?
    Naprawdę wystarczy, że Was ubrano w te akcyjki, dlatego ostrzegam innych, żeby nie szli tą drogą.
    Bo to droga donikąd.
    Ale nie przejmujcie się, zawsze znajdą się tacy, którzy od Was odkupią Klona po 10 groszy, uważając, że są mądrzejsi.
    I też z nim zostaną.
    Zresztą, żeby nie było, że uparłem się na Klona, to powiem, że to co piszę o Klonie dotyczy właściwie 95% spółek z tego śmiesznego "rynku" zwanego New Connect."
    Tak patrzę sobie na dzisiejsze notowania i cóż widzę?
    Wszystko rośnie, cała giełda na zielono - i nagle zgrzyt - coś jednak psuje kompozycję.
    Coś się czerwieni - patrzę, co to - no i oczywiście, jakże by inaczej - KLON.
    Ale uczciwie przyznaję, że Klon nie jest sam - spada również Cerabud.
    Super dwie spółeczki - z tym, że Cerabud już osiągnął to, do czego Klon dopiero zmierza.
    Ludzie, gdzie Wy macie oczy, to jest tak widoczne, że nawet rozum nie jest potrzebny ( także nie macie żadnego wytłumaczenia)
    Spotkamy się przy 10 groszach.
  • Re: Znów stracony tydzień. Autor: ~MORGAŚ [213.17.242.*]
    pi dlaczego uważasz ze ta spółka to dno?
    ja się zastanawiam czy nie kupić narazie z 10 kilo bo więcej to nie ma co za mała płynność
  • Re: Znów stracony tydzień. Autor: ~IGORIA [46.113.78.*]
    IGORIA S.A. zaczynamy rajd na 70gr
    Czyżbym się mylił co do Klona - widzę, że jakiś grubas chyba wchodzi - dzisiaj zrobił zakupów za całe 300 (słownie trzysta) złotych.
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [89.230.207.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: Znów stracony tydzień. Autor: ~say [91.229.86.*]
    wiesz PI mi się wydaje że przez te 15 lat Twojego bycia ma GPW dostawałeś ciągle w p i e r do l.......... może się mylę ale śmie rdzi mi tutaj straszną pretensją do NC....:/ Na czym tak ostro wtopiłeś? albo jak wspomniałem wcześniej, ile chcesz takim sposobem zakupić strasząc leszcza? czyżby Cerabud był największą Twoją wtopą?:)

pzdr
    say
    Jezeli tylko nie jesteś zbytnio chciwy to na NC trudno było do tej pory wtopić. Wystarczyło na debiucie kupić i na drugi, trzeci dzień sprzedać.
    Ale NC to zaprzeczenie giełdy, dlatego obserwuję to raczej ze względów psychologicznych.
    A co się tyczy wtop na giełdzie, to miałem i to olbrzymie.
    Największa to HTLstrefa, a na drugim miejscu LCCorp - z tym, że na Czarneckim uśredniałem od 70 groszy w dół i w końcu wyszedłem na swoje, ale w styczniu 2009 roku stratę miałem niesamowitą. Miałem prawie 170 tysięcy LCCorpa ze średnią zakupu prawie 3,50zł - na szczęście spadł poniżej 50 groszy i wybił na prawie 2 złote.
  • Re: Znów stracony tydzień. Autor: ~say [91.229.86.*]
    no to szacun wielki:) fakt, że NC to zaprzeczenie giełdy ale jak widać spółek które faktycznie mają coś do powiedzenia (albo miały) na palcach dłoni można policzyć. Z ostatnich, które miały coś do powiedzenia był chyba EEX:) Sam do końca nie wierzyłem w ich strategię i innowacyjność a zobacz: są na głównym i cena dzisiaj około 13 zeta:)! (c/wk - grubo przesadzona i mogłoby się wydawać, że straszny balon ale ...... nieeeeee:) będzie jeszcze lepiej, myślę ze 20 zeta wkrótce). Co do klona to powiem Ci, że sam wtopiłem bo mam od pierwotniaka i...... przespałem:/ Ale nie jest to spółka stracona:) Ma potencjał, to nie jest kilka sklepów, albo jakieś fikcyjne domy maklerskie etc. Mam wrażenie, że jeszcze pokaże swoje ten KLON:)

pzdr
    Myślę, że najbardziej interesującą spółką ( i właściwie jedyną wartą przyjrzenia się) na NC jest Epigon - chociaż na razie na to nie wygląda. Szczególnie przy tych cenach.
    Ciągle wierzę też w Atona - tu może wydarzyć się wszystko.
    I na tym zakończyłbym zainteresowanie NC.
  • Re: Znów stracony tydzień. Autor: pryszczatyguziec [79.175.197.*]
    Hej.
    Kurs jaki będzie tego nie wie nikt, w każdym razie widać że ktoś pilnuje arkusza żeby zbyt dużej pustki na sprzedaży nie było. Jeśli się przyglądacie to zauważycie. Mnie osobiście zastanawiają te wałki po 1szt., nie wiem po co ta zabawa, jakoś nie staram się tego zgłębić. Raz w dół sztuką, a raz w górę, jakieś takie nieskładne. Mimo to polecam przyjrzeć się arkuszowi zleceń z datami wystawienia. Wczoraj była np. dziura między 0,69 a 0,82. A dziś? Zachęcam.
    W arkuszu przybyło ponad 20 (dokładnie 21) pozycji sprzedaży.
    W ciągu jednego dnia!
    Po prostu wywalanie małymi partiami - bo inaczej się nie da.
    Aż przyjdzie taki dzień, gdy sprzedający się zorientują, że mogą zostać z tymi akcjami do końca świata - i wtedy zacznie się lawina.
    I ubieranie naiwnych, myślących, że jak kupią po 10 groszy to zarobią.
    Oczywiście, że zarobią - ci, którzy im sprzedadzą.
    Bardzo fajnie, ale Twoja odpowiedź ma się nijak do tego co napisałem. Bo kurs nie osiąga poziomów 0,70, więc nie mów o wywalaniu.
    Przyjrzyj się dokładnie jak zlecenia znikają i się pojawiają, ile leżało na sprzedaży gdy kurs był~0,50, jaki był wolumen do kursu 0,58 i gdzie się podział deficyt.
  • Re: Znów stracony tydzień. Autor: ~SYLWIA [95.51.245.*]
    Nie ma co na PI zwracać uwagi pisze straszne bzdury , przepowiadał że akcje klonu w lutym będą po 0,30 zł ,a teraz pisze ze zarobią ci co po 0,10 zł sprzedadzą ciekawe po ile mają?
    Co czytam jego wpisy mam niezły ubaw :)
    To, że jest przeciwko to go od razu nie eliminuje, ale argumentacja jest żadna.
  • Re: Znów stracony tydzień. Autor: ~nn [31.61.33.*]
    pi jak pijany wkółko to samo dziwne że sam jeszcze nie sprzedał wszystkiego chociaż mi osobiście spadek na 40 gr byłby na ręke ale akcje klona mam tylko chciałbym trochę taniej dokupic
  • Re: Znów stracony tydzień. Autor: ~SYLWIA [95.51.245.*]
    Po 40 gr to i ja bym dokupiła parę kilo
    Właśnie o takich przypadkach jak nn piszę od zawsze.
    To właśnie ten inwestor, który kupi taniej, bo uważa że zarobi
    Ale prawda jest taka, że jak kupi po 40 groszy, to sprzeda (jeżeli znajdzie głupszego od siebie) po 10 groszy.
    I będzie szczęśliwy, że pozbył się gniota.
[x]
KLON 0,00% 1,20 2026-04-13 10:05:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.