pakiet 10,3 % musza sprzedac bo inaczej nie beda mogli wykonywac prawa glosu z tych akcji. Musza sprzedac i kupic raz jeszcze dokladnie 9,99%.
Na reszte trzeba wezwanie.
Kto tego bankruta jak pisze rankor 2 chce. Kiedy poznamy komunikat kto ilewzial z emisji R.
Do 3,20 brakuje jeszcze 50 groszy.
Raczej teraz bedzie wezwanie bo naemisje P trzeba poczekac niewiadomo jak dlugo.
a ludzie oddadza bo pomysla sobie ze przeciez maja prawa poboru i na ich oplacenie bedzie.
Rankorze niezostawiajnas tutaj z tym BOMI.
Tyle isales tyle miesiecy... a w tak krytycznym momencie odchdzisz ?
A kto odpowie na wezwanie po cenie 3,2?
Zarobionych od poziomu 2,2-2,5 (jak ja) jest niewielu a reszta w tym fundy są pod kreską...
Jeśli myślą o kontrolnym pakiecie muszą dać dobrą cenę 4-5 zł inaczej nie osiągną celu
Zwróćcie też uwagę na całkowitą bezradność rankora2 w ocenie sytuacji, gdy obroty są b.duże. A ,,wszystko wiedział", gdy handlowano tyle , co babcia pietruszką.
Myśleć , myśleć , to ma przyszłość.
Oj, lubię posmiać się z bomikociaka...
Jego bomiproroctwa nigdy nie sprawdziły się...
A siedzi ten bomibiedak od 14 zeta albo i wiecej...
Teraz juz nawet wstydzi się tego... ;-D
Pisze o myśleniu, ale sam ma z tym wielki problem.. ;-D
A cena 3,2... - miała być pewna ;-D
No i jest.
Ale teraz już za prawie 2,4 bomiakcji...
Eh, bominaiwność... ;-D
...człowieku czy ty naprawdę masz coś z głową,każdy ma cię w czterech literach a ty dalej sie produkujesz,idź do jakiejkolwiek pracy choćby gnój widłami przewracać na pewno będzie to bardziej produktywne,opisywać nie musisz bo i tak ci nie opowiem.
Na razie jest zanęcanie dobnicy...
Wystawili 1000 akcji po prawej po 0,31
by utrzymać się choc o grosz powyzej 0,30... ;-D
Ciekawe, czy bedzie sypanie pekacem na close...?
Czasu jest niewiele.
Wyniki dopiero w piatek i pewnie po sesji, wiec każda okazja do spienięzenia bomimakulatury parzącej łapki musi byc wykorzystana... ;-D
Zaporowo postawili sporo akcji po 0,30
ale niżej juz popytu nie ma.
Rozpaczliwa obrona kursu do wyników trwa... ;-D
Ja tu widzę rozpaczliwą próbę zjechania jak najniżej jak najmniejszym kosztem, komuś widocznie zależy, coś tu się szykuje. Ktoś dba o kurs, Ty dbasz o nastroje. Nie trzeba być Sherlockiem żeby to widzieć.
Ja nie piszę Zenek tylko o dzisiejszej sesji. Zobacz sobie sesje tak od 0,43, wolumen nie przekraczał w większości 500tys akcji dziennie a zjeżdżało w dół po groszu lub 2 z dziwną chirurgiczną precyzją, nieraz zapewniane rzutem na taśmę na fixingu.
A ja piszę o tym co się dzieje od dwóch lat z okładem.
Dzieje się i nic się nie zmienia.
Najpierw były podbitki przed zamknięciem. Potem doszły podbitki przed otwarciem i na otwarciu. W jednym może zgoda, że od dwóch dni nie widzę podbitek na zamknięcie. Za to dzisiaj mieliśmy podbitkę na otwarcie.
Z tego co pamiętam, to ostatnie 0,32 zostało utrzymane wrzutką, coś za 600 - 800PLN.
Spójrz na dzisiejszy wykres dzienny. Ja tu widzę chęć podtrzymywania kursu. Za 800PLN (podbitka na absurdalne 0,32 na otwarcie) udało się wyrzucić całkiem niezłe (jak na całodzienne obroty) pakieciki, po 0,31. Wyrzucamy pakieciki po wczorajszej cenie, przy braku popytu bez obniżenia kursu. Jak dla mnie całkiem zręcznie.
Kiedy dotrze, że tego Bomi nikt nie chce. Zdarzają się wśród drobnicy osobniki, które potrafią wyczuć moment, w którym kończy się zjazd i wyprzedać się gdy fala odreagowania nie opadnie. Niestety większość hipnotyzuje c/wk. A potem są zdziwieni, że kupili tak tanio - na dołku po spadku, przespali górkę odreagowania, a te akcje wciąż nie chcą zacząć piąć się do góry.
Oczywiście, pięłyby się, gdyby nie rankor2.
I tak doszliśmy do historycznego minimum 0,29!
Po prostu, tak po ludzku, szkoda by mi było ludzi, którzy utopili kasę w Bomi.
Tak samo jak szkoda mi ludzi, którzy utopili kasę w Amber Gold.
Jednak każdy na swój los sobie pracowicie zasłużył.
Krokus ostrzegał od marca 2010. Analizował każdą sesję, jeszcze bardziej skrupulatnie niż to teraz robi rankor2. Podawał godzinę po godzinie co się na giełdzie wyrabia. Tłumaczył "jak komu dobremu" dlaczego należy Bomi pożegnać.
Byli też inni. Którzy też ostrzegali na faktach, a nie na emocjach. Reakcja forum była jednaka: ile wam płacą za uwalanie kursu.
Za czasów krokusa akcje zjechały z jakieś 17.xx do 6.xx. To tylko dramat, ale nie tragedia. Ale krokus ostrzegał w okolicach słynnego 15. listopada 2010r. że 3,xx jest też możliwe.
Gdzieś koło marca 2011r. pałeczkę Kasandry przejął rankor2. Jaka była reakcja forum - zaczęli się odgrażać, że złożą na niego doniesienie do prokuratury, do KNF.
A co cały czas wróżył rankor2? Spadki, spadki, spadki.
Bomifani zatykali uszy palcami i tupiąc nogami: to nie prawda, ty sprzedawczyku.
Dowiedziałem się dzisiaj, że nawet został wysłany e-mail do Zarządu z pytaniem, co ma zamiar zrobić w sprawie wpisów rankor2 na forum!
I tak sobie bomifani topili pieniądze w bomiskarbonce bez dna.
Sytuację akcjonariuszy bomi podsumuję tak:
Chcieli być CWANIAKAMI, a okazali się FRAJERAMI>
Jak emisja to na innych warunkach
A ja na NWZA będę głosować przeciw emisji nowych akcji .
A jak przegłosują to zaskarżę bo jest to ewidentne okradanie drobnych akcjonariuszy
Zaskarżę i namawiam na to pozostałych mniejszościowych
Może fundy uznały ich za nieskutecznych w sianiu euforii na forum, więc wymieniły ich na hehektosia. Ci co prawda nie potrafią nic do rzeczy powiedzieć, ale zawsze trochę pobluzgają, co niektórych wtopionych może na duchu podtrzymać.
Dnia 2012-02-23 o godz. 13:26 ~ruty napisał(a):
> 3.2 pewne po tyle bedzie wezwanie pytanie kiedy
Do 3,20 brakuje jeszcze
> 50 groszy.
Eh, ruty... ;-D
Lubie tytuł twego watku i ten tekst powyżej... ;-D
Jak pieknie było w lutym... ;-D
A teraz nawet 0,32 nie widać... ;-D
Na razie - arcyimponujący wolumen 10,5 K w pierwszym kwadransie sesji,
a potem cisza....
Juz mijają 2 godziny od ostatniej transakcji, a tu wciąż bomi nikt nie chce... ;-D
No, brac się za skupowanie, przecież zima idzie i musiscie ubrac sie cieplutko ;-D
Czyzby już było odliczanie pod ewakuację przed wynikami?
Ja reniu wiedzę o BOMI mam wystarczającą....
Studjuję codziennie twe wpisy i wiem już wszystko....No , może prawie wszystko..
Mam nadzieję, że ty swą wiedzę przekazujesz w pełni, a swoją czerpię z twej skarbnicy..
Pisz dalej, nie tyle dla mnie, bo ja cię już dokładnie wysłuchałem i zakodowałem,
ale pisz tym niedowiarkom, powątpiewającym w twe prognozy, a właqściwie pewniaki,
tyczące wyników po 3 kw oraz UPADŁOŚCI LIKWIDACYJNEJ...
Pisz...Pisz tak długo, aż przekonasz ostatniego niewiernego...
OK, przyjmuję twe hołdy w swej skromności, ;-D
Tylko wyjaśnij, czemu tak tchórzliwie unikasz tematu dywidendy, o której dotąd tak zabawnie pisałeś?... ;-D
No, smiało... ;-D
I nie wstydź przyznac się, że to to ty sypnąłeś te prawie 80 K po 0,22... ;-D
Rozumiem, musiałeś... ;-D
Wijesz się coraz tchórzliwiej, aż mi wstyd za ciebie... ;-D
Odwagi!... ;-D
Dotąd taki smiały byłeś... ;-D
Trzymaj fason i napisz wreszcie o tej dywidendzie... ;-D
Czyli nie napiszesz o bomidywidendzie?
Zorientowałęś sie, ześ się wygłupił?... ;-D
Szkoda ze sam z siebie robisz tchórzliwego pajaca i unikasz tematu, który sam wywołałes...
A ja nie lubie (bomi)tchórzy... ;-D
Myslałem, ze skoro tak fajnie zacząłeś, to i dalerj bedziesz pisał...
Jednak cię nie lubię. Własnie za tchórzostwo...;-D
Ja Zenobiusz próbuję grać pajaca, ale co poniektórzy to chyba nie muszą.
No bo jak można myśleć o dobrych wynikach , a nawet dywidendzie w spółce
w upadłości układowej...
A straszyć tymi wynikami, to chyba trzeba być naprawdę porypany....
Bo sam zacząłes pisac o dywidendzie, a potem tchórzliwie unikałeś tematu, by wreszcie jeszcze tchórzliwiej schować się za zmianą nicka...;-D
Nie szkodzi.
Ten typ tak ma i nie wstydź się byc sobą...;-D
A wynikami nie trzeba straszyć. Mądrzy już dawno je przewidzieli i zareagowali.
Boja sie tylko bominaiwni...
Ale to ich problem... ;-D
Czy moje posty wskazują, że potraktowałem twą dywidendową pisanine poważnie?...;-D
Przecież od razu to wyśmiałem, czego nie umiałeś dostrzec, a więc zaszczyt kracopodobieństwa tobie się należy... ;-D
No i nie umiałęś od razu z tego się wycofać, tylko kombinowałeś i bomipajacowato przekombinowałeś... ;-D
Ku mojej kolejnej uciesze...;-D
Ja wynikami nie straszę.
Bo kogo mam straszyć?
Madrzy wycofali kapitał, a hehopodobni bomimądrzyinaczej jak ty - nie boja się... ;-D