• Skup akcji Autor: ~Robson [109.243.216.*]
    Mam pytanie. Co jeśli spółka chce się wycofać z obrotu giełdowego a ja mimo wszystko nie będę im chciał odsprzedać akcji? Co mogę stracić lub zyskać?
  • Re: Skup akcji Autor: ~antek [115.87.179.*]
    Dwa dni po wezwaniu ktos kupil 100 tys. po 73 zl.Chyba nie po to by sprzedac za miesiac po 69.Ja tez nie sprzedaje ale dlatego ze kupilem po 69.Mysle ze to wezwanie nie dojdzie do skutku po tej cenie.
  • Re: Skup akcji Autor: ~FunPack [77.114.72.*]
    100 tys.za 73 zł?Czy za 100tys.zł po 73zł?Ja też nie sprzedaje ani nie zapisuje się na wezwanie.Cena jest za niska i nie odzwierciedla wartości firmy.A co z dewidendą taka firma i nie dba o długoletnich akcjonariuszy?!Trzeba czekać i nie dać się tanio sprzedać.W razie jakichkolwiek sygnałów czy to dobrych czy złych dawajcie znać.Pozdrawiam!
  • Re: Skup akcji Autor: ~Roger [77.113.152.*]
    Ja również nie nie będę się zapisywał przyznam ,że sam pomysł wezwania mocno mnie wnerwił . Przyzwyczaiłem się do spółki i nie myślę jej tanio oddawać pamiętam jakie dywidendy wypłacała. Jak coś mi się uda zauważyć to się podzielę. Pozdrawiam.
  • Re: Skup akcji Autor: ~antek [101.108.20.*]
    Zauwazcie Panstwo ze ogloszenie wezwania nastapilo w momencie gdy odwrocil sie trend na cenach papieru .
  • Re: Skup akcji Autor: ~Józef [89.231.149.*]
    Stracić możesz dużo - zyskać nic - znam to towarzystwo.
  • Re: Skup akcji Autor: ~FunPack [46.169.190.*]
    Nie słyszałam ani nie doczytałam nigdzie co robią fundusze?Powoli rośnie kurs a mimo to są chętni na kupno i na zysk.Do zapisów jeszcze 2 tyg.zobaczymy co w międzyczasie się okaże,ale 80 zł to minimum po którym oddam.Jeżeli dojdzie do tylu to będę miała 30% do przodu i z przykrością będę musiała oddać walory.No ale ...pożyjemy zobaczymy nie ma co dzielić skóry na niedźwiedziu....Będziemy w kontakcie do usłyszenia pozdrawiam!
  • Re: Skup akcji Autor: ~wiollla [79.185.46.*]
    warto poczekać bo wezwanie sie nie uda i albo podniosą cene albo bedzie dewidenda.
  • Re: Skup akcji Autor: ~qz [178.36.127.*]
    Zachęcam do zapoznania się z archiwalnymi wiadomościami ze spółki oraz pełnym raportem BDM. Polecam również zerknięcie na aktualny rozkład głosów w akcjonariacie. Wnioski nasuną się same.
  • Re: Skup akcji Autor: ~ig [80.51.204.*]
    Świecie - czy sprzedawać w wezwaniu?

Akcjonariusze Świecia stanęli ostatnio przed nie lada dylematem. Większościowy udziałowiec, Mondi, zamierza wycofać spółkę z giełdy i w związku z tym wezwał do sprzedaży akcji. Oferuje 69zł za papier, czyli niżej niż rynek. Co robić? (...)

http://inwestor-gieldowy.blogspot.com/2012/03/swiecie-czy-sprzedawac-w-wezwaniu.html
  • Re: Skup akcji Autor: ~Jopen [57.90.33.*]
    Moim zdaniem firma ma coraz większe zyski i chce wycofać się z giełdy aby nie publikować dochodów a skupuje akcje aby się nie dzielić zyskami...

Zagranie poniżej pasa... ale wszystko im wolno.

Pracuję w Mondi - choć nie mam ich akcji - alee to kura znosząca złote jajka !!!
  • Re: Skup akcji Autor: ~Piotr [87.205.150.*]
    Czy ktoś mi rozjaśni o co chodzi tym, którzy sprzedają poniżej 69. Czy to są tylko sztuczne zagrywki obliczone na zasianie paniki?
  • Re: Skup akcji Autor: ~FunPack [77.115.139.*]
    Chciałabym spytać co stało się z moimi wczorajszymi wpisami na forum?Zawarłam trochę istotnych informacji na temat firmy Mondi i posty zniknęły!Widać macki sięgają wszędzie to jest mój ostatni wpis na tym forum.Właścicielom akcji Mondi życzę szczęścia w grze i nie wierzcie we wszystkie spekulacyjne informacje.Mimo wszystko pozdrawiam!
  • Re: Skup akcji Autor: ~kaja [83.6.37.*]
    moje wpisy też znikneły GRANDA!!!!!!!!!!!!!!
  • Re: Skup akcji Autor: ~aaa [79.185.128.*]
    ja tez jestem tu już ostatni raz .Na innych forach obśmieje takie praktyki
[x]
SWIECIE 0,14% 71,00 2012-05-11 17:30:07
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.