Witam ! Ostatnie wzrosty pokazały że tak naprawde odnośnie kursu to możemy sobie tylko gdybać !Nawet największy ,,autorytet" ( naganiacz na spadki ) tego forum Chłop z Mazur ktòry przy 9 groszach pisał jaki to badziew z Pronka jest i ostrzegał bezinteresownie ludzi żeby nie kupowali akcji w tej cenie bo spadek do 0,07 zł nieunikniony ! A w zeszłym tygodniu po piątkowym wzroście zniknął na cały tydzien z forum bo był przekonany że kurs na koniec tygodnia spadnie a on zostanie posądzony o naganianie jakby cokolwiek pisał i wydawało mu się że na koniec tygodnia napisze a nie mòwiłem a tu d.u.p.a mamy 13 groszy i Chłop znowu się myli ! Ależ gdzie by się przyznał że nie miał racji tylko od razu znowu zaczyna naganiać że tylko 30% urosło że uprawomocnienie w cenie ! Jakby byĺo w cenie to po wczorajszej wiadomości kurs ani by nie drgnął a wszyscy widzieli jak byĺo ! Aha jeszcze najlepsze że domyśla się ktòrzy spekulanciki tą mini podbiteczke zrobili hihihi :)! Więc przy ewentualnym zakupie lub sprzedaży proszę nie sugerować się tym co piszą na forum bo tu nikt nie ma wpływu na kurs nawt Chłop z Mazur ! Pozdrawiam
Na początku gratulację, że potrafiłeś wyjść w odpowiedniej cenie i nie byłeś zbyt pazerny. To się chwali.
Co do tego, od kogo zależy kurs: też masz rację. Ani ode mnie, ani też od Ciebie, Zbycha czy jakiegokolwiek innego uczestnika tego forum nie zależy w najmniejszym stopniu.
Co do tego, czy miałem rację, to niestety, rozczaruję Cię: MIAŁEM. Spójrz obiektywnym okiem na cały tydzień, który właśnie minął, a nie tylko na piątkowe popołudnie.
Przypomnę Ci tylko hurraoptymizm panujący na tym forum równo tydzień temu. Typowanie, ze kurs podskoczy do 20, 30, a nawet 85 groszy, otwarcie z luką w poniedziałek (sic!), jazda do góry, przełamanie trendu spadkowego górą, itp. podobne bzdury wypisywałeś Ty i twoi Koledzy. Mie każ mi, proszę, wklejać Waszych śmiesznych wypowiedzi, bo nie chcę się bawić w Zbycha.
Tymczasem przez cały tydzień kurs się Wam osuwał, aby w piątek znowu zawisnąć na chwilkę na widełkach 9 groszowych !!! Jak nie wierzysz, sprawdź sobie wykres z piątku.
Jedynej rzeczy, jakiej nie przewidziałem, to tego, że PKO cofnie zażalenie. Ale na ten temat pisałem już na innym topicu i nie będę się powtarzał.
Ogólnie dzisiaj macie niepewne 13 groszy. Co bedzie dalej, zobaczysz już w przyszłym tygodniu. Przypomnę Ci tylko, że ostatnia dobra ifnormacja, na którą czekaliście, właśnie została podana w piątek...
Witam po przerwie. Często czytam Twoje wypowiedzi. Nie ukrywam są poparte wiedzą ale chyba musisz przyznać , że te największe obroty nie są efektem ulicy. Jeżeli zobaczysz operacje na 0,13 zł to w najbiższym czasie raczej będą wzrosty niż korekta. Oczywiście na tej spólce wszystko jest możliwe.
Jak piszesz Chłopie że pisałem bzdury to mi je pokaż ! To ty pisałeś bzdury jak kurs wynosił 9 grosz ! Ja pisałem że wtedy zbierali i miałem racje ! Nie przeszkadzasz mi już bo nawet na najlepszych spółkach na GPW są skrajni naganiacze na wzrosty i na spadki i się po prostu Twoimi wypocinami nie sugeruje i nie przejmuje ! Tylko wkurza mnie że uważasz się za najmądrzejszego tutaj ! Aha i nie pisz że to koniec wzrostów bo to się dopiero okaże ! Nie sądzę tak jak Ty żeby po takim spadku zadowolili się 30% hihihiihi :)!
Witam! Zgadzam się z Tobą Siwy ! Wiadomo że ne zebrali tyle papiera w piątek po 0,1-0,11 żeby wywalić to po 0,11zł ! Im większą zrobią podbitkę tym więcej spekuły się tu zleci :)!
Autor | ~Legolas [178.180.118.*] 2012-02-06 11:06 Poniedziałek
Witam ! Ciekaw jestem waszej oceny obecnej sytuacji ! I jeżeli macie ochotę napisać ( powróżyć ) co będzie w niedalekiej przyszłości z Pronkiem może ktoś trafi ! Mój scenariusz jest taki !
Kurs został celowo zbity aby skupić tanio wierzytelności ! Tak jak pisałem już, sądzę że akcje były też zbierane a zwłaszcza przy kursie 0,09 . W piątek ruszyli bo nie było już zbyt wielu do sypania za 0,09 zł a czasu coraz mniej ! Tak jak pisze Zbychu emisji nie będzie lub będzie mniejsza , bo wierzytelności zostały wykupione za niepełną kwotę i nie ma potrzeby aby drukować tyle akcji. Po dobrych infach takich jak np. że nie będzie emisji , o zmniejszeniu FF , o wymianie akcji z Estiq , o nowym właścicielu ! Akcje które mają objęte i te które zebrali i jeszcze zbiorą sprzedadzą za krocie na dużo wyższych poziomach i nie mówię tu o 13 groszach hihihi !
Autor | ~Legolas [213.238.90.*] 2012-02-06 23:03 poniedziałek
Wystarczy, czy szukać dalej...?? :)))
Legolas, bez urazy. Gratuluję Ci, że zarobiłeś, sztuka ta na tym śmieciu udała się nielicznym. Ale posypywać głowy popiołem nie mam za co.
chłop jesteś zwykły leszcz i naganiacz latami nie może spadać teraz latami będzie rosło więc kupuj po 11gr 5 baniek akcji rozebrali w 3 strzałach po 12gr oddają po 20k ,40k może chłopki
Spokojnie panowie.
Całkiem dobrze można się bawić czytając to forum na Pronku.
Obecnie wiedzę że pan chłop z mazur całkiem nieźle się broni. Chodź i powoli chyba też zauważa że kurs może pójść w górę.
Panie hzm, pisząc ze spekuła się tu zleci, ( ja myślę że się zleci, oj zleci ) tylko jeszcze może za wcześnie, to musi pan wiedzieć że kurs może śmiało 20 groni przekroczyć.
Czekam na wyższe poziomy
Chłopie co ty to wkleiłeś ! Nie wszystko się jeszcze wyjaśniło !
1) Nie wiemy czy CI co brali po 0,1-0,11 już wywalili !
2) Nie wiemy czy kurs urośnie wyżej czy to koniec tak jak pisałeś
3) Zaczęło rosnąć i mamy więcej chętnych do kupna
4) Kurs zbili aby kupić tanio wierzytelności całkiem możliwe
5) Akcje po 0,09 wtedy co radziłeś wywalać były zbierane było to widać
6) Po 0,09 było niewielu chętnych do sypania obrót to pokazywał
7) Jaka duża będzie emisja jeszcze nie wiemy czas pokaże
A czy zarobiłem czy nie to nie pisałem !
Wkleiłem Twoje posty z ostatniego tygodnia. Co Ci się ma jeszcze wyjaśnić...??
1. Ci, co brali po 10 i 11 groni, już częściowo wywalili,
2, Kurs już nigdzie rósł nie będzie, bo nie będzie ku temu żadnych powodów,
3. Przestało rosnąć na 13 groszach, już w piątek byłoby 12, ale co się odwlecze...
4. Kurs zbili, bo ładowali w rynek milionami akcji objętymi po 10 groni, w cenie dużo wyższej, a tacy, jak Ty, to odebrali i teraz myślą, że im urośnie,
5. Akcje po 0,09 były z jednej strony sprzedawane, a z drugiej kupowane. Tak to jest przy transakcjach na giełdzie.
6. Po 0,09 było niewielu chętnych do sprzedaży. Narazie.
7. Jak nie wiesz, jak będzie emsja, to poczytaj kumunikaty ESPI, może Ci się rozjaśni.
A co do zarobienia, to faktycznie pomyliłem Cię z niejakim Leopoldem. Legolas, Leopold... Czytam wzrokowo, więc mi się pomyliło. Przepraszam. I cofam gratulacje. :)))
Gadaj zdrów Chłopie i dalej wciskaj ludziom kity ! Że teraz spadnie do 0,07 żeby po emisji wierzyciele mogli wywalać swoje akcje w przedziale 0,07 0,01 zł ręce opadają !