KOMISJA NADZORU FINANSOWEGO
Raport bieżący nr 7 / 2012
Data sporządzenia: 2012-01-16
Skrócona nazwa emitenta
ABM SOLID S.A.
Temat
Podpisanie listu intencyjnego z Inwestorem.
Podstawa prawna
Art. 56 ust. 1 pkt 1 Ustawy o ofercie - informacje poufne
Treść raportu:
Zarząd ABM SOLID S.A. informuje, że w dniu dzisiejszym został podpisany list intencyjny z DM IDM S.A. który wyraża zainteresowanie inwestycją kapitałową w akcje ABM SOLID S.A.
Strony w przedmiotowym liście zobowiązują się do podjęcia negocjacji w sprawie przyszłego zaangażowania kapitałowego Inwestora w Spółkę.
Strony stwierdzają, że ich wspólną intencją jest zapewnienie niezakłóconego funkcjonowania i dalszego rozwoju ABM SOLID SA , dającego wzrost wartości Spółki dla akcjonariuszy.
W ramach działań towarzyszących realizacji zamiaru, o którym mowa powyżej IDM SA weźmie udział w przeprowadzeniu przez Spółkę restrukturyzacji finansowej mającej na celu wypracowanie stabilności współpracy z bankami i obligatariuszami.
Spółka zamierza zawrzeć z poszczególnymi instytucjami finansowymi porozumienia dotyczące sposobu restrukturyzacji zadłużenia. Ustalenia te będą dokonywane przy udziale IDM SA, który deklaruje wolę objęcia akcji Spółki. Warunkiem realizacji tej deklaracji jest wypracowanie rozwiązań wraz z Wierzycielami, które będą przez niego zaakceptowane w zakresie formy jak i okresu restrukturyzacji.
W przypadku realizacji przez Spółkę działań opisanych powyżej IDM SA gotowy jest podjąć się zorganizowania finansowania Spółki i wskazać inwestorów, którzy obejmą wspólnie z Domem Maklerskim IDM SA akcje Spółki.
Podstawa prawna: Art. 56 ust. 1 pkt. 1 Ustawy o ofercie - informacje poufne.
wyrazy wspolczucia dla grupy abm-solid.mysslalem ze pawlikisa madrzejsze.zamiast inwest.branzowego-chlebodawca maja byc malerzy -geniusze z idm.gorszego wyboru nie znam.wiem co mowie-spytajcie o idm akcjonariuszy-bomi.noej gali czy relpola-oni tez kochaja idm-culpa in contrahento
Dnia 2012-01-16 o godz. 20:37 ~kris b napisał(a):
> wyrazy wspolczucia dla grupy abm-solid.mysslalem ze
> pawlikisa madrzejsze.zamiast inwest.branzowego-chlebodawca
> maja byc malerzy -geniusze z idm.gorszego wyboru nie
> znam.wiem co mowie-spytajcie o idm akcjonariuszy-bomi.noej
> gali czy relpola-oni tez kochaja idm-culpa in contrahento
.. pięciu zdań nie potrafisz przeczytać i zrozumieć tekst.....
IDM SA gotowy jest podjąć się zorganizowania finansowania Spółki i wskazać inwestorów, którzy obejmą wspólnie z Domem Maklerskim IDM SA akcje Spółki.
stary bywalec na forum-tarnowiani-jednoznacznie odzytal zle to info-podzielam jego zdanie-fatalny wybor-zamiast budowlanca-wybrali maklerow i to jeszcze z idm
do 111-nie ucz mnie interpretacji.spolke budowlana ma wyciagac z tarapatow klan malerski idm-dla mnie sens tego jest jednoznaczy a ty sobie wyciagaj swoje wnioski-szkoda ze nikt branzowy nie wyciagnal reki dla abm-poprosili o to maklerow-ci na pewno maja pojecie o budowlance-pokazcie raczki chlopcy''o jakie spracowane a jakie odciskii..