• WEZWANIE 8 zł Autor: ~tytus 121 [89.126.27.*]
    KH Logistyka wezwała do sprzedaży 2.500.000 akcji Pekaesu po 8 zł za akcję (opis)
    KH Logistyka wezwała do sprzedaży 2.500.000 akcji Pekaesu po 8 zł za akcję (opis)

03.01. Warszawa (PAP) - KH Logistyka, główny akcjonariusz Pekaesu, wezwał do sprzedaży
    2.500.000 akcji Pekaesu po 8 zł za akcję. Nabywającym akcje będzie Pekaes - podał we
    wtorek Trigon DM, pośredniczący w wezwaniu.

W wyniku wezwania Pekaes zamierza kupić 7,57 proc. akcji własnych.

Zapisy na akcje będą przyjmowane od 24 stycznia do 7 lutego 2012 roku.

Wzywający posiada samodzielnie 17.308.547 akcji uprawniających do 52,42 proc. ogólnej
    liczby głosów na walnym zgromadzeniu Pekaesu.

"Wzywający, wraz ze Spółką-Nabywającym (jako swoim podmiotem zależnym) i z Radwan (...),
    zamierza w wyniku Wezwania osiągnąć łącznie 21.732.153 Akcji, które będą uprawniać do
    21.732.153 głosów, stanowiących 65,81 proc. ogólnej liczby głosów na walnym zgromadzeniu
    Spółki" - napisano w wezwaniu.

"Wzywający zamierza utrzymywać swoje zaangażowanie kapitałowe w Spółce (przejawiające się
    w posiadaniu większości Akcji bezpośrednio, a także łącznie z Radwan - w ramach
    porozumienia (...), traktując to jako trwałą inwestycję. Wzywający zamierza także utrzymać
    wpływ na Spółkę wynikający z faktu posiadania statusu akcjonariusza dominującego oraz
    uczestnictwa przedstawicieli Wzywającego w Radzie Nadzorczej Spółki" - dodano.

Nabyte w wezwaniu akcje spółka zamierza umorzyć, dokonując obniżenia kapitału zakładowego.
    (PAP)

seb/ kuc/ ana/

Źródło: PAP zamknij
  • Re: WEZWANIE 8 zł Autor: ~Godfather [81.186.224.*]
    Co to oznacza w praktyce?

Czy kupując jutro akcje powiedzmy za 6 zł i zapisując się na sprzedaż akcji w terminie od 24 stycznia do 7 lutego 2012 roku moje akcje zostaną skupione za 8 zł?

Proszę o wytłumaczenie, ponieważ ie jestem obeznany w tym temacie.

Pozdrawiam
  • Re: WEZWANIE 8 zł Autor: ~dudekius [93.154.149.*]
    po pierwsze za 6 jutro nie kupisz
    po drugie wezwanie nie jest na 100% akcji więc jak kupisz za np. 6,6 to nie koniecznie sprzedaż za 8 przy takim ff raczej ciężko będzie
    po trzecie info bardzo pozytywne

odmienna syt. była na elstar wezwanie na 100% i wycofka z giełdy
  • Re: WEZWANIE 8 zł Autor: ~Mar [81.210.83.*]
    z ceną jest dobrze, tylko trochę mało tych akcji w wezwaniu
  • Re: WEZWANIE 8 zł Autor: ~nieogar [89.68.77.*]
    jak myślicie do ilu dociągnie kurs zanim zaczną się zapisy na wezwanie???
  • Re: WEZWANIE 8 zł Autor: lundek [31.175.190.*]
    Moim zdaniem 7,50-7,70
    ja też myśle że 7.5 to minimum ale raczej już nie dzisiaj!!
  • Re: WEZWANIE 8 zł Autor: lundek [31.175.190.*]
    No napewno.

Na dzisiaj 7,00 to wszystko,a moze nawet nie tyle, ale tak prawde mówiac(tzn.pisząc)to te 8zł to i tak mało za te akcje.
    Pozdrawiam.
    sprzedaje z ukrytego a nikt większy nie kwapi się do zgarnięcia większej ilości akcji!!
    tyly tylko, że na poziomie 6,90 można dzisiaj sprzedać ile się da!!
    jutro znowu do góry!!
  • Re: WEZWANIE 8 zł Autor: ~no comment [84.38.83.*]
    co za potencjał ....
  • Re: WEZWANIE 8 zł Autor: ~j.w. [83.24.32.*]
    wygląda na to że już całe DT wysypało akcje kupione na niższych poziomach.............bardzo dobrze:) jeszcze fundy usiłują ,,,kopać się po kostkach ,,,,ale chęć ssania jest większa;)
  • Re: ~j.w. Autor: prof_wiatr [95.49.71.*]
    Proszę, wyjaśń mi co to jest DT, w/g Ciebie?.
    I jak można go realizować wysypując akcje kupione na niższych poziomach, jeśli w czasie DZISIEJSZEJ sesji było 16 transakcji.
    Naprawdę, będę wdzięczny bo po kilku ładnych latach spędzonych na giełdzie czegos takiego nie widziałem.
    Oczywiście mogę Ci pokazac wszystkie transakcje.
    A może chodziło o ST, jeśli wiesz o co chodzi.

No i to kopanie sie fundów po kostkach, to racja ja za 34tyś też bym się kopał, ale prąd kosztuje. No ale fundy, oczywiscie będą sobie skakały do oczu, bo przecież Taka Kwota to i KGHM może zwalic z "nóg".
    Racja dzisiaj poniedziałek, wiec mają lekkiego kaca, stąd ta duża chęć do ssania.

Czekam bo mam straszne ssanie na Twoja odpowiedż...
[x]
PEKAES 0,00% 15,00 2016-11-09 15:41:19
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.