XSM: Zawarcie istotnej umowy przez Emitenta
37 minut temu
Zarząd Spółki XSystem S.A. z siedzibą w Łodzi ("Emitent") informuje, że zawarł z firmą Rossmann Supermarkety Drogeryjne Polska Sp. z o.o. kontrakt na bazie którego wyposaży nowo wybudowany biurowiec w Łodzi ,w którym będzie miała siedzibę Centrala firmy, w urządzenia kopiująco-drukujące wraz z oprogramowaniem do kontroli kosztów druku i wielofunkcyjnymi kartami zbliżeniowymi dla pracowników centrali. Dostawa urządzeń, oprogramowania i ich instalacja opiewa na kwotę 462 547,83 zł netto. Jednocześnie strony podpisały pięcioletni kontrakt serwisowy w ramach którego XSystem będzie odpowiedzialny za utrzymanie całego środowiska druku w centrali Rossmann Supermarkety Drogeryjne Polska Sp. z o.o.. Kontrakt podpisany przez obie strony jest szacowany na kwotę 600 000,- zł netto i będzie realizowany w latach 2012 - 2016.
czytaj dalej
Emitent uznał powyższe umowy za istotne ze względu na fakt że łączna ich wartość w wysokości 1 062 547,83 zł przekracza 20 % kapitałów własnych i 10 % rocznych przychodów ze sprzedaży.
z tego 3% marży dla nich czyli czyli jakieś 13 tys :)
faktycznie ładne info , przyjęli zobowiązanie na 5 lat do którego będą dopłacać przy wzroście akcyzy na paliwo itp
Dnia 2011-12-30 o godz. 12:33 ~pakman napisał(a):
> z tego 3% marży dla nich czyli czyli jakieś 13 tys :)
> faktycznie ładne info , przyjęli zobowiązanie na 5 lat do
> którego będą dopłacać przy wzroście akcyzy na paliwo itp
Koledze dziękujemy za mądre rady i sprzedanie swojego pakiecika ze stratą ...ha ha
faktycznie zarobili na tym z dychę maksymalnie , z tego co wiem to kontrakt na "utrzymanie" wart 600 000 zł netto raczej podpisuje się z producentem ,a nie z dystrybutorem :) czyli dostaną jakieś 10% wartości ok 60 000 w ciągu 5 lat , czyli 1000 zł miesięcznie za prace które muszą wykonać naprawy , konserwacje przy 20-30 maszynach
faktycznie Panie PROPAGANDAMAN ładne info , dopłacają do każdego miesiąca
a zarobek ze sprzedaży kosztował ich tyle że są jakieś 30 000 zł do tyłu.
i tak z tej cudownej nowiny robi się klasyka X ,wszystko pięknie ale tylko na papierze .
dlatego w pełni zgodzę się z kolega pakmanem który jak sądzę jest z KM , nie ma co płakać w tym dilu przegrany jest zwycięzcą
ładne info jest takie że rossmann zyskał dofinansowanie , wiadomo za czyją kasę ?
to się nazywa rozwój !!!
Dnia 2011-12-31 o godz. 14:30 ~DKS napisał(a):
> faktycznie zarobili na tym z dychę maksymalnie , z tego co
> wiem to kontrakt na "utrzymanie" wart 600
> 000 zł netto raczej podpisuje się z producentem ,a nie z
> dystrybutorem :) czyli dostaną jakieś 10% wartości ok 60
> 000 w ciągu 5 lat , czyli 1000 zł miesięcznie za prace
> które muszą wykonać naprawy , konserwacje przy 20-30
> maszynach
faktycznie Panie PROPAGANDAMAN ładne info ,
> dopłacają do każdego miesiąca
a zarobek ze sprzedaży
> kosztował ich tyle że są jakieś 30 000 zł do tyłu.
i tak z
> tej cudownej nowiny robi się klasyka X ,wszystko pięknie
> ale tylko na papierze .
dlatego w pełni zgodzę się z
> kolega pakmanem który jak sądzę jest z KM , nie ma co
> płakać w tym dilu przegrany jest zwycięzcą
ładne info
> jest takie że rossmann zyskał dofinansowanie , wiadomo za
> czyją kasę ?
to się nazywa rozwój !!!
Oczywiście kolega podszedł do tematu wybiórczo aby udowodnić swoje racje , na zasadzie "z tego co wiem ". Domyślam się , że jesteś kolejnym przegranym który kupił i nie mogąć się doczekać na zysk sprzedałeś ze stratą .
Przeczytaj dokładnie to info z kim został podpisany ten kontrakt , co wchodzi w zakres kontraktu na dostawe urządzeń i ich serwisowanie .
Jeżeli kontrakt na serwisowanie podpisuje się z producentem to dlaczego twierdzisz , że im skapnie z tego tytułu 60 000 na 5 lat " za pracę którą muszą wykonać naprawy , konserwacje przy 20 ,30 maszynach "?
Oddaje 2 letni samochód do autoryzowanej stacji obsługi do naprawy kasują za wykonaną robotę np.1000 zł okazuję się drobna wada ale usunięta bez żadnej wymiany części sama robocizna . Idąc twoim tokiem rozumowania właściciel zarabia na mnie tylko 100 zł bo reszte oddaje producentowi .. BRAWO TWOJA LOGIKA JEST PORAŻAJĄCA ..
Zapomniałeś dodać również , że coś im skapnie za dostawę urządzeń kopiująco-drukujących wraz z oprogramowaniem do kontroli kosztów i wielofunkcyjnymi kartami
zbliżeniowymi dla pracowników . Ale po co o tym wspominać przecież to nie pasuje do twojej teorii . Na pewno urządzenia te dostarczą poniżej kosztów zakupu od producenta przecież to klasyk Xsystemu .
Jeżeli tyle wiesz o spółce na zasadzie 'z tego co wiem" to oczywiście uruchomienie Centrum usług -analitycznych które planowane było przez spółkę na grudzien /styczen 2011/2012 też będzie wyglądać pięknie ale tylko na papierze .
Na koniec jeżeli sądzisz , że większość trzyma papier dla wyników to chyle czoło przed twoim intelektem ..
Życzę udanych inwestycji w nadchodzącym roku .
lobię jak ktoś totalnie zielony pisze bzdury bo nic nie wie i jest rozgoryczony. Ja serwisuje swój sprzęt biurowy i za wizytę gościa co na miesiące na 10 min muszę płacić kilkaset złotych. Dlaczego - bo sprzęt dostałem tanio ale serwis kosztuje.
jeśli jeleniu miałeś kiedyś tyle kasy by choć raz w życiu kupić nowy samochód i umiesz liczyć to doskonale wiesz że za przegląd w autoryzowanej stacji płaci się 1,5 tysia a za ten sam przegląd u tych samych specjalistów po gwarancji tylko w ich prywatnym warsztacie 400 zł (z wymianą oleju filtrów itp.)
Jak umiesz liczyć to marża wychodzi 75% i tak jest wszędzie na serwisie.
Ale jak rozumiem ty drukarkę czy faks naprawiasz sam w domu bo nie stać cie na wezwanie serwisanta. Wiec masz wiedzę jaką masz czyli wielkie ZERO.
Dziś sprzęt ma kilkuletnią gwarancje i producent ponosi koszty napraw. a serwisant przyjeżdża regularnie co kwartał zobaczyć maszynę stwierdzić ze jest OK i wystawia za to niezłą fakturę.
Dnia 2012-01-02 o godz. 03:50 ~jaja napisał(a):
> lobię jak ktoś totalnie zielony pisze bzdury bo nic nie wie
> i jest rozgoryczony. Ja serwisuje swój sprzęt biurowy i za
> wizytę gościa co na miesiące na 10 min muszę płacić
> kilkaset złotych. Dlaczego - bo sprzęt dostałem tanio ale
> serwis kosztuje.
jeśli jeleniu miałeś kiedyś tyle kasy by
> choć raz w życiu kupić nowy samochód i umiesz liczyć to
> doskonale wiesz że za przegląd w autoryzowanej stacji płaci
> się 1,5 tysia a za ten sam przegląd u tych samych
> specjalistów po gwarancji tylko w ich prywatnym warsztacie
> 400 zł (z wymianą oleju filtrów itp.)
Jak umiesz liczyć to
> marża wychodzi 75% i tak jest wszędzie na serwisie.
Ale jak
> rozumiem ty drukarkę czy faks naprawiasz sam w domu bo nie
> stać cie na wezwanie serwisanta. Wiec masz wiedzę jaką
> masz czyli wielkie ZERO.
Dziś sprzęt ma kilkuletnią
> gwarancje i producent ponosi koszty napraw. a serwisant
> przyjeżdża regularnie co kwartał zobaczyć maszynę
> stwierdzić ze jest OK i wystawia za to niezłą fakturę.
klient zapłacił 600 000 za kontrakt w którym płaci tylko za prąd i papier.
koszt materiałów eksploatacyjnych i napraw został opłacony w tych 600 000 zł
ten co płaci kilka stów miesięcznie za serwis , no cóż :) gratuluję buhahaa
nie wiem czy to klasyka czy nie bo nie znam tak dobrze tej firmy ale faktycznie w tym kontrakcie najprawdopodobniej zrobiła tylko obrót i bardzo możliwe że koszt napraw przewyższy stałą comiesięczna prowizję
karty i soft serwisuje firma zewnętrzna , producent oprogramowania , koszt licencji , serwisu i upgrade musiał zostać uwzględniony w kontrakcie
faktycznie na papierze firma wygląda pięknie ale jak się spojrzy na ten kontrakt i wcześniejsze niewypały to pięknie jest tylko na papierze ,
to że uruchamia nowe projekty w portfolio firmy nic nie znaczy bo tylko coś uruchamia nie mając klientów , a wchodzi na rynek gdzie nie ma próżni
nie wiem co oznacza centrum analityczne , mnie to kojarzy się z medycyną ale może jest tam jakaś literówka i chodzi o centrum usług analnych ;)
Dnia 2012-01-02 o godz. 09:32 ~wisnia napisał(a):
> klient zapłacił 600 000 za kontrakt w którym płaci tylko za
> prąd i papier.
koszt materiałów eksploatacyjnych i napraw
> został opłacony w tych 600 000 zł
ten co płaci kilka stów
> miesięcznie za serwis , no cóż :) gratuluję buhahaa
> nie wiem czy to klasyka czy nie bo nie znam tak dobrze tej
> firmy ale faktycznie w tym kontrakcie najprawdopodobniej
> zrobiła tylko obrót i bardzo możliwe że koszt napraw
> przewyższy stałą comiesięczna prowizję
karty i soft
> serwisuje firma zewnętrzna , producent oprogramowania ,
> koszt licencji , serwisu i upgrade musiał zostać
> uwzględniony w kontrakcie
faktycznie na papierze firma
> wygląda pięknie ale jak się spojrzy na ten kontrakt i
> wcześniejsze niewypały to pięknie jest tylko na papierze ,
> to że uruchamia nowe projekty w portfolio firmy nic nie
> znaczy bo tylko coś uruchamia nie mając klientów , a
> wchodzi na rynek gdzie nie ma próżni
nie wiem co oznacza
> centrum analityczne , mnie to kojarzy się z medycyną ale
> może jest tam jakaś literówka i chodzi o centrum usług
> analnych ;)
Możesz napisać kilka słów o tych wcześniejszych niewypałach.???
Dnia 2012-01-02 o godz. 09:32 ~wisnia napisał(a):
> klient zapłacił 600 000 za kontrakt w którym płaci tylko za prąd i papier.
koszt materiałów eksploatacyjnych i napraw został opłacony w tych 600 000 zł
ten co płaci kilka stów miesięcznie za serwis ,
no cóż :) gratuluję buhahaa
nie wiem czy to klasyka czy nie bo nie znam tak dobrze tej firmy ale faktycznie w tym kontrakcie najprawdopodobniej zrobiła tylko obrót i bardzo możliwe że koszt napraw przewyższy stałą comiesięczna prowizję karty i soft serwisuje firma zewnętrzna , producent oprogramowania, koszt licencji , serwisu i upgrade musiał zostać
uwzględniony w kontrakcie faktycznie na papierze firma wygląda pięknie ale jak się spojrzy na ten kontrakt i wcześniejsze niewypały to pięknie jest tylko na papierze ,
to że uruchamia nowe projekty w portfolio firmy nic nie znaczy bo tylko coś uruchamia nie mając klientów , a wchodzi na rynek gdzie nie ma próżni nie wiem co oznacza centrum analityczne , mnie to kojarzy się z medycyną ale może jest tam jakaś literówka i chodzi o centrum usług analnych ;)
Wiśnia zawsze tak pitolisz jak się nie znasz. Stary zanim piszesz bzdury pomyśl - w komunikacie jest mowa o serwisie a nie materiałach eksploatacyjnych. A ty uważasz- (przenośnia abyś zrozumiał) że jak podpisuje umowę na serwis samochodów to firma serwisująca będzie płacić mi za całe paliwo do samochodów. Pomyśl zanim coś napiszesz.
A skoro taka kiepska spółka to wystaw swoje papierki po 66 groni a ja je od Ciebie odkupie i zobaczymy ile tego towaru masz. Czy choć jedną akcje czy naganiasz na spadki bo chcesz tanio kupić?
Z większym kupnem stoję niżej (po co przepłacać) ale dla Ciebie zrobię wyjątek i wezmę po 66 groni - czekam na twoje zlecenie tylko nie 200 szt a coś więcej bo prowizja za wysoka i nie biorę
a pan samochodzik jaja ,niech zadzwoni do firmy xsystem i zapyta o umowę serwisową a później grzecznie przeprosi tych których próbuje obrażać swoją porażająco deficytową wiedzą o branży , na temat której wypowiada w charakterze specjalisty rynku
Dnia 2012-01-02 o godz. 15:24 ~wisnia napisał(a):
> np handel w necie
a pan samochodzik jaja ,niech zadzwoni
> do firmy xsystem i zapyta o umowę serwisową a później
> grzecznie przeprosi tych których próbuje obrażać swoją
> porażająco deficytową wiedzą o branży , na temat której
> wypowiada w charakterze specjalisty rynku
Czekam na odpwiedź od ciebie na ten fragment twojego poprzedniego posta ..
.
"faktycznie na papierze firma wygląda pięknie ale jak się spojrzy na ten kontrakt i wcześniejsze niewypały to pięknie jest tylko na papierze "
Sprzedaż odbywa się poprzez zespół specjalizowanych telemarketerów, oraz wykorzystanie dwóch sklepów internetowych (Świat Papieru i Printbull) a także portalu aukcyjnego allegro.pl. Ta część działalności została wydzielona stosunkowo niedawno i jest w fazie organizacji. Po zakończeniu działań przygotowawczych powinna wygenerować w 4 kwartale 2011 skokowy wzrost obrotów włączając jednocześnie całe spektrum segmentu B2C w zakres obsługiwany przez Spółke. Uruchamiane właśnie sklepy internetowe będą dodatkowym kanałem sprzedaży, który zacznie przynosić zyski bez angażowania dodatkowych środków , wykorzystując już posiadane przez XSystem doświadczenie wsparcie i zasoby ....
A masz jeszcze o Centrum Usług Analitycznych ...
Firma rozpoczęła proces tworzenia centrum kompetencyjnego (Centrum Usług Analitycznych), które ma skoordynować plany i działania związane z rozwojem usług własnych. Pierwszą inwestycją w tym zakresie jest system wspomagania sprzedaży i centrum usług analitycznych. Pozyskane dofinansowanie unijne jest aktualnie wykorzystywane do stworzenia aplikacji, pozwalającej na zarządzanie łańcuchem dostaw materiałów eksploatacyjnych, oraz kosztami druku u klientów. W ramach tej usługi Emitent zaoferuje klientom B2B możliwość poznania kosztów eksploatacji dowolnego zbioru drukarek w firmie uporządkowanego pod względem strukturalnym, geograficznym i kosztowym.
To by było na tyle ... Przykro mi , że się rozczarowałeś spółką i sprzedałeś z dużą stratą ale to normalne u niecierpliwych osobników ... Ale nie musisz pisać tych wyssanych z palca rewalacji aby poprawić sobie humor i odreagować frustrację z powodu dużej straty .
A dla mnie w tym przypadku nie są najważniejsze wyniki finansowe spółki ...
Popieram opala w 100%, zobaczycie jaki tu będzie odpał tak jak pisał Opal pod koniec notowań PDA tu będzie taka powtórka, że szczególnie wiśnia się stanie wiśniowy z zazdrości - myślę, że te 30zł to mało. Wiadomo, że nikt tu nie jest dla wyników. Pora zapinać pasy bo zaraz odpalamy rakiete...
Opal - pisałeś coś o xsystemie na allegro - możesz podrzucić linka z ich aukcjami? Bo nie mogę znaleźć jakoś...
Trzymać się i nie oddawać akcji za bezcen: jeszcze w grudniu tu będzie taka pompa, że nie ma lipy! Bedzie ubaw
Dnia 2012-01-02 o godz. 17:10 ~Ubaw bedzie napisał(a):
> Popieram opala w 100%, zobaczycie jaki tu będzie odpał tak
> jak pisał Opal pod koniec notowań PDA tu będzie taka
> powtórka, że szczególnie wiśnia się stanie wiśniowy z
> zazdrości - myślę, że te 30zł to mało. Wiadomo, że nikt tu
> nie jest dla wyników. Pora zapinać pasy bo zaraz odpalamy
> rakiete...
Opal - pisałeś coś o xsystemie na allegro -
> możesz podrzucić linka z ich aukcjami? Bo nie mogę znaleźć
> jakoś...
Trzymać się i nie oddawać akcji za bezcen:
> jeszcze w grudniu tu będzie taka pompa, że nie ma lipy!
> Bedzie ubaw
Kolejny przegrany na papierku . Duże straty bolą co ??
Pocieszę cię nie jesteś jedyny .
Ja swój potężny pakiet mam wystawiony po 28,50 ...
znów kompromitacja tej twojej propagandy
czuć że ci płaca za to wyolbrzymianie i koloryzowanie tych mocno nadinterpretowanych informacji ale jak już chcesz koloryzować to może czas pomyśleć o jakiś kolorowankach
polecam AMEET , będziesz miał fan ;)
buhahahahaha świat papieru ma z 5 lat i jakoś się nie rozbrykał , wyspecjalizowani telemarketerzy buhahahhahahahah ciekawe w czym
dobre , a jak chcesz się pośmiać to proszę ,napisz coś np oooooooooooo projekcie TONERNET
nie muszę rzucać konkretami ,wiedza kosztuje a ja nie jestem instytucją charytatywną
komentuję albo stwierdzam fakty w ramach forum dyskusyjnego
hehehe , chyba zaśmierdziało trochę , cieniutka ta kontra , uciekasz gdzieś ?
gdzie nasz eseista , bohater komiksów , człowiek z pod znaku X
śmiało zachęć nas do zakupu , napisz o TONERNECIE , jak się dobrze spiszesz to w nagrodę odkryjemy kolejny niewypał :)
Dnia 2012-01-02 o godz. 17:13 ~wiśnia napisał(a):
> buhahahahaha świat papieru ma z 5 lat i jakoś się nie
> rozbrykał , wyspecjalizowani telemarketerzy
> buhahahhahahahah ciekawe w czym
dobre , a jak chcesz się
> pośmiać to proszę ,napisz coś np oooooooooooo projekcie
> TONERNET
nie muszę rzucać konkretami ,wiedza kosztuje a
> ja nie jestem instytucją charytatywną
komentuję albo
> stwierdzam fakty w ramach forum dyskusyjnego
Na moją powtórną prośbę o rozwinięcie tematu niewypału na spółce , piszesz sklep internetowy i uzasadniasz to słowami buha haha ..
No cóż pozostaje mi zakończyć tę jakże rozwijającą dyskusje ..
Bo jak pisał Kisielewski ...Polemika z głupstwem nobiltuje bez potrzeby ...
bardzo mądrze pisał ale w kontekście twojej propagandy
rozśmieszasz mnie tymi hasłami w stylu wyspecjalizowani telemarketerzy , stosunkowo niedawno wydzielona działalność światpapieru w fazie organizację dlatego buhahaha
komu próbujesz mydlić oczy tymi głupotami , które wypisujesz ?
masz coś merytorycznego do napisania w sprawie TONERNETU , sedna naszej dyskusji
czyli niewypałów w kontekście papierowego piękna które ubarwiasz ?
bo mam wrażenie że zmykasz z podkulonym ogonkiem