• ładne info Autor: ~Gracz [213.195.182.*]
    XSM: Zawarcie istotnej umowy przez Emitenta
    37 minut temu
    Zarząd Spółki XSystem S.A. z siedzibą w Łodzi ("Emitent") informuje, że zawarł z firmą Rossmann Supermarkety Drogeryjne Polska Sp. z o.o. kontrakt na bazie którego wyposaży nowo wybudowany biurowiec w Łodzi ,w którym będzie miała siedzibę Centrala firmy, w urządzenia kopiująco-drukujące wraz z oprogramowaniem do kontroli kosztów druku i wielofunkcyjnymi kartami zbliżeniowymi dla pracowników centrali. Dostawa urządzeń, oprogramowania i ich instalacja opiewa na kwotę 462 547,83 zł netto. Jednocześnie strony podpisały pięcioletni kontrakt serwisowy w ramach którego XSystem będzie odpowiedzialny za utrzymanie całego środowiska druku w centrali Rossmann Supermarkety Drogeryjne Polska Sp. z o.o.. Kontrakt podpisany przez obie strony jest szacowany na kwotę 600 000,- zł netto i będzie realizowany w latach 2012 - 2016.

czytaj dalej

Emitent uznał powyższe umowy za istotne ze względu na fakt że łączna ich wartość w wysokości 1 062 547,83 zł przekracza 20 % kapitałów własnych i 10 % rocznych przychodów ze sprzedaży.

kto jeszcze twierdzi, że to bankrut?
  • Re: ładne info Autor: ~ja [78.8.99.*]
    twierdzę,ze jest przed odpalem
  • Re: ładne info Autor: ~pakman [94.75.251.*]
    z tego 3% marży dla nich czyli czyli jakieś 13 tys :)
    faktycznie ładne info , przyjęli zobowiązanie na 5 lat do którego będą dopłacać przy wzroście akcyzy na paliwo itp
  • Re: ładne info Autor: ~opal [195.117.112.*]
    Dnia 2011-12-30 o godz. 12:33 ~pakman napisał(a):
    > z tego 3% marży dla nich czyli czyli jakieś 13 tys :)
    > faktycznie ładne info , przyjęli zobowiązanie na 5 lat do
    > którego będą dopłacać przy wzroście akcyzy na paliwo itp

Koledze dziękujemy za mądre rady i sprzedanie swojego pakiecika ze stratą ...ha ha
  • Re: ładne info Autor: ~DKS [83.238.117.*]
    faktycznie zarobili na tym z dychę maksymalnie , z tego co wiem to kontrakt na "utrzymanie" wart 600 000 zł netto raczej podpisuje się z producentem ,a nie z dystrybutorem :) czyli dostaną jakieś 10% wartości ok 60 000 w ciągu 5 lat , czyli 1000 zł miesięcznie za prace które muszą wykonać naprawy , konserwacje przy 20-30 maszynach

faktycznie Panie PROPAGANDAMAN ładne info , dopłacają do każdego miesiąca
    a zarobek ze sprzedaży kosztował ich tyle że są jakieś 30 000 zł do tyłu.

i tak z tej cudownej nowiny robi się klasyka X ,wszystko pięknie ale tylko na papierze .
    dlatego w pełni zgodzę się z kolega pakmanem który jak sądzę jest z KM , nie ma co płakać w tym dilu przegrany jest zwycięzcą

ładne info jest takie że rossmann zyskał dofinansowanie , wiadomo za czyją kasę ?
    to się nazywa rozwój !!!

Dnia 2011-12-31 o godz. 14:30 ~DKS napisał(a):
    > faktycznie zarobili na tym z dychę maksymalnie , z tego co
    > wiem to kontrakt na "utrzymanie" wart 600
    > 000 zł netto raczej podpisuje się z producentem ,a nie z
    > dystrybutorem :) czyli dostaną jakieś 10% wartości ok 60
    > 000 w ciągu 5 lat , czyli 1000 zł miesięcznie za prace
    > które muszą wykonać naprawy , konserwacje przy 20-30
    > maszynach

faktycznie Panie PROPAGANDAMAN ładne info ,
    > dopłacają do każdego miesiąca
    a zarobek ze sprzedaży
    > kosztował ich tyle że są jakieś 30 000 zł do tyłu.

i tak z
    > tej cudownej nowiny robi się klasyka X ,wszystko pięknie
    > ale tylko na papierze .
    dlatego w pełni zgodzę się z
    > kolega pakmanem który jak sądzę jest z KM , nie ma co
    > płakać w tym dilu przegrany jest zwycięzcą

ładne info
    > jest takie że rossmann zyskał dofinansowanie , wiadomo za
    > czyją kasę ?
    to się nazywa rozwój !!!

Oczywiście kolega podszedł do tematu wybiórczo aby udowodnić swoje racje , na zasadzie "z tego co wiem ". Domyślam się , że jesteś kolejnym przegranym który kupił i nie mogąć się doczekać na zysk sprzedałeś ze stratą .
    Przeczytaj dokładnie to info z kim został podpisany ten kontrakt , co wchodzi w zakres kontraktu na dostawe urządzeń i ich serwisowanie .
    Jeżeli kontrakt na serwisowanie podpisuje się z producentem to dlaczego twierdzisz , że im skapnie z tego tytułu 60 000 na 5 lat " za pracę którą muszą wykonać naprawy , konserwacje przy 20 ,30 maszynach "?
    Oddaje 2 letni samochód do autoryzowanej stacji obsługi do naprawy kasują za wykonaną robotę np.1000 zł okazuję się drobna wada ale usunięta bez żadnej wymiany części sama robocizna . Idąc twoim tokiem rozumowania właściciel zarabia na mnie tylko 100 zł bo reszte oddaje producentowi .. BRAWO TWOJA LOGIKA JEST PORAŻAJĄCA ..
    Zapomniałeś dodać również , że coś im skapnie za dostawę urządzeń kopiująco-drukujących wraz z oprogramowaniem do kontroli kosztów i wielofunkcyjnymi kartami
    zbliżeniowymi dla pracowników . Ale po co o tym wspominać przecież to nie pasuje do twojej teorii . Na pewno urządzenia te dostarczą poniżej kosztów zakupu od producenta przecież to klasyk Xsystemu .
    Jeżeli tyle wiesz o spółce na zasadzie 'z tego co wiem" to oczywiście uruchomienie Centrum usług -analitycznych które planowane było przez spółkę na grudzien /styczen 2011/2012 też będzie wyglądać pięknie ale tylko na papierze .
    Na koniec jeżeli sądzisz , że większość trzyma papier dla wyników to chyle czoło przed twoim intelektem ..
    Życzę udanych inwestycji w nadchodzącym roku .
  • Re: ładne info Autor: ~jaja [83.10.172.*]
    lobię jak ktoś totalnie zielony pisze bzdury bo nic nie wie i jest rozgoryczony. Ja serwisuje swój sprzęt biurowy i za wizytę gościa co na miesiące na 10 min muszę płacić kilkaset złotych. Dlaczego - bo sprzęt dostałem tanio ale serwis kosztuje.
    jeśli jeleniu miałeś kiedyś tyle kasy by choć raz w życiu kupić nowy samochód i umiesz liczyć to doskonale wiesz że za przegląd w autoryzowanej stacji płaci się 1,5 tysia a za ten sam przegląd u tych samych specjalistów po gwarancji tylko w ich prywatnym warsztacie 400 zł (z wymianą oleju filtrów itp.)
    Jak umiesz liczyć to marża wychodzi 75% i tak jest wszędzie na serwisie.
    Ale jak rozumiem ty drukarkę czy faks naprawiasz sam w domu bo nie stać cie na wezwanie serwisanta. Wiec masz wiedzę jaką masz czyli wielkie ZERO.
    Dziś sprzęt ma kilkuletnią gwarancje i producent ponosi koszty napraw. a serwisant przyjeżdża regularnie co kwartał zobaczyć maszynę stwierdzić ze jest OK i wystawia za to niezłą fakturę.
    Dnia 2012-01-02 o godz. 03:50 ~jaja napisał(a):
    > lobię jak ktoś totalnie zielony pisze bzdury bo nic nie wie
    > i jest rozgoryczony. Ja serwisuje swój sprzęt biurowy i za
    > wizytę gościa co na miesiące na 10 min muszę płacić
    > kilkaset złotych. Dlaczego - bo sprzęt dostałem tanio ale
    > serwis kosztuje.
    jeśli jeleniu miałeś kiedyś tyle kasy by
    > choć raz w życiu kupić nowy samochód i umiesz liczyć to
    > doskonale wiesz że za przegląd w autoryzowanej stacji płaci
    > się 1,5 tysia a za ten sam przegląd u tych samych
    > specjalistów po gwarancji tylko w ich prywatnym warsztacie
    > 400 zł (z wymianą oleju filtrów itp.)
    Jak umiesz liczyć to
    > marża wychodzi 75% i tak jest wszędzie na serwisie.
    Ale jak
    > rozumiem ty drukarkę czy faks naprawiasz sam w domu bo nie
    > stać cie na wezwanie serwisanta. Wiec masz wiedzę jaką
    > masz czyli wielkie ZERO.
    Dziś sprzęt ma kilkuletnią
    > gwarancje i producent ponosi koszty napraw. a serwisant
    > przyjeżdża regularnie co kwartał zobaczyć maszynę
    > stwierdzić ze jest OK i wystawia za to niezłą fakturę.

Przecież on i tak tego nie zrozumie....
  • Re: ładne info Autor: ~wisnia [94.75.251.*]
    przecież oni nie sprzedają samochodów
    Dnia 2012-01-02 o godz. 09:14 ~wisnia napisał(a):
    > przecież oni nie sprzedają samochodów

Przecież to był przykład do zobrazowania problemu serwisowania...Załapałeś???
    klient zapłacił 600 000 za kontrakt w którym płaci tylko za prąd i papier.
    koszt materiałów eksploatacyjnych i napraw został opłacony w tych 600 000 zł
    ten co płaci kilka stów miesięcznie za serwis , no cóż :) gratuluję buhahaa
    nie wiem czy to klasyka czy nie bo nie znam tak dobrze tej firmy ale faktycznie w tym kontrakcie najprawdopodobniej zrobiła tylko obrót i bardzo możliwe że koszt napraw przewyższy stałą comiesięczna prowizję
    karty i soft serwisuje firma zewnętrzna , producent oprogramowania , koszt licencji , serwisu i upgrade musiał zostać uwzględniony w kontrakcie
    faktycznie na papierze firma wygląda pięknie ale jak się spojrzy na ten kontrakt i wcześniejsze niewypały to pięknie jest tylko na papierze ,
    to że uruchamia nowe projekty w portfolio firmy nic nie znaczy bo tylko coś uruchamia nie mając klientów , a wchodzi na rynek gdzie nie ma próżni
    nie wiem co oznacza centrum analityczne , mnie to kojarzy się z medycyną ale może jest tam jakaś literówka i chodzi o centrum usług analnych ;)
    Dnia 2012-01-02 o godz. 09:32 ~wisnia napisał(a):
    > klient zapłacił 600 000 za kontrakt w którym płaci tylko za
    > prąd i papier.
    koszt materiałów eksploatacyjnych i napraw
    > został opłacony w tych 600 000 zł
    ten co płaci kilka stów
    > miesięcznie za serwis , no cóż :) gratuluję buhahaa
    > nie wiem czy to klasyka czy nie bo nie znam tak dobrze tej
    > firmy ale faktycznie w tym kontrakcie najprawdopodobniej
    > zrobiła tylko obrót i bardzo możliwe że koszt napraw
    > przewyższy stałą comiesięczna prowizję
    karty i soft
    > serwisuje firma zewnętrzna , producent oprogramowania ,
    > koszt licencji , serwisu i upgrade musiał zostać
    > uwzględniony w kontrakcie
    faktycznie na papierze firma
    > wygląda pięknie ale jak się spojrzy na ten kontrakt i
    > wcześniejsze niewypały to pięknie jest tylko na papierze ,
    > to że uruchamia nowe projekty w portfolio firmy nic nie
    > znaczy bo tylko coś uruchamia nie mając klientów , a
    > wchodzi na rynek gdzie nie ma próżni
    nie wiem co oznacza
    > centrum analityczne , mnie to kojarzy się z medycyną ale
    > może jest tam jakaś literówka i chodzi o centrum usług
    > analnych ;)

Możesz napisać kilka słów o tych wcześniejszych niewypałach.???
  • Re: ładne info Autor: ~jaja [83.10.172.*]
    Dnia 2012-01-02 o godz. 09:32 ~wisnia napisał(a):
    > klient zapłacił 600 000 za kontrakt w którym płaci tylko za prąd i papier.
    koszt materiałów eksploatacyjnych i napraw został opłacony w tych 600 000 zł
    ten co płaci kilka stów miesięcznie za serwis ,
    no cóż :) gratuluję buhahaa
    nie wiem czy to klasyka czy nie bo nie znam tak dobrze tej firmy ale faktycznie w tym kontrakcie najprawdopodobniej zrobiła tylko obrót i bardzo możliwe że koszt napraw przewyższy stałą comiesięczna prowizję karty i soft serwisuje firma zewnętrzna , producent oprogramowania, koszt licencji , serwisu i upgrade musiał zostać
    uwzględniony w kontrakcie faktycznie na papierze firma wygląda pięknie ale jak się spojrzy na ten kontrakt i wcześniejsze niewypały to pięknie jest tylko na papierze ,
    to że uruchamia nowe projekty w portfolio firmy nic nie znaczy bo tylko coś uruchamia nie mając klientów , a wchodzi na rynek gdzie nie ma próżni nie wiem co oznacza centrum analityczne , mnie to kojarzy się z medycyną ale może jest tam jakaś literówka i chodzi o centrum usług analnych ;)

Wiśnia zawsze tak pitolisz jak się nie znasz. Stary zanim piszesz bzdury pomyśl - w komunikacie jest mowa o serwisie a nie materiałach eksploatacyjnych. A ty uważasz- (przenośnia abyś zrozumiał) że jak podpisuje umowę na serwis samochodów to firma serwisująca będzie płacić mi za całe paliwo do samochodów. Pomyśl zanim coś napiszesz.
    A skoro taka kiepska spółka to wystaw swoje papierki po 66 groni a ja je od Ciebie odkupie i zobaczymy ile tego towaru masz. Czy choć jedną akcje czy naganiasz na spadki bo chcesz tanio kupić?
    Z większym kupnem stoję niżej (po co przepłacać) ale dla Ciebie zrobię wyjątek i wezmę po 66 groni - czekam na twoje zlecenie tylko nie 200 szt a coś więcej bo prowizja za wysoka i nie biorę
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [94.75.251.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
    np handel w necie

a pan samochodzik jaja ,niech zadzwoni do firmy xsystem i zapyta o umowę serwisową a później grzecznie przeprosi tych których próbuje obrażać swoją porażająco deficytową wiedzą o branży , na temat której wypowiada w charakterze specjalisty rynku

Dnia 2012-01-02 o godz. 15:24 ~wisnia napisał(a):
    > np handel w necie

a pan samochodzik jaja ,niech zadzwoni
    > do firmy xsystem i zapyta o umowę serwisową a później
    > grzecznie przeprosi tych których próbuje obrażać swoją
    > porażająco deficytową wiedzą o branży , na temat której
    > wypowiada w charakterze specjalisty rynku

Czekam na odpwiedź od ciebie na ten fragment twojego poprzedniego posta ..
    .
    "faktycznie na papierze firma wygląda pięknie ale jak się spojrzy na ten kontrakt i wcześniejsze niewypały to pięknie jest tylko na papierze "

O jakich niewypałach mówisz na Xsystemie???
    napisałem ,
    np handel w necie
    Dnia 2012-01-02 o godz. 15:40 ~wisnia napisał(a):
    > napisałem ,
    np handel w necie

Rzeczywiście napisałeś .. Tylko co z tego wynika ?
    Możesz rozwinąć swoje "błyskotliwe zdanie "?
  • dla - wiśni Autor: ~opal [195.117.112.*]
    Czy chodziło ci o ten niewyplał ....

Sprzedaż odbywa się poprzez zespół specjalizowanych telemarketerów, oraz wykorzystanie dwóch sklepów internetowych (Świat Papieru i Printbull) a także portalu aukcyjnego allegro.pl. Ta część działalności została wydzielona stosunkowo niedawno i jest w fazie organizacji. Po zakończeniu działań przygotowawczych powinna wygenerować w 4 kwartale 2011 skokowy wzrost obrotów włączając jednocześnie całe spektrum segmentu B2C w zakres obsługiwany przez Spółke. Uruchamiane właśnie sklepy internetowe będą dodatkowym kanałem sprzedaży, który zacznie przynosić zyski bez angażowania dodatkowych środków , wykorzystując już posiadane przez XSystem doświadczenie wsparcie i zasoby ....

A masz jeszcze o Centrum Usług Analitycznych ...

Firma rozpoczęła proces tworzenia centrum kompetencyjnego (Centrum Usług Analitycznych), które ma skoordynować plany i działania związane z rozwojem usług własnych. Pierwszą inwestycją w tym zakresie jest system wspomagania sprzedaży i centrum usług analitycznych. Pozyskane dofinansowanie unijne jest aktualnie wykorzystywane do stworzenia aplikacji, pozwalającej na zarządzanie łańcuchem dostaw materiałów eksploatacyjnych, oraz kosztami druku u klientów. W ramach tej usługi Emitent zaoferuje klientom B2B możliwość poznania kosztów eksploatacji dowolnego zbioru drukarek w firmie uporządkowanego pod względem strukturalnym, geograficznym i kosztowym.

To by było na tyle ... Przykro mi , że się rozczarowałeś spółką i sprzedałeś z dużą stratą ale to normalne u niecierpliwych osobników ... Ale nie musisz pisać tych wyssanych z palca rewalacji aby poprawić sobie humor i odreagować frustrację z powodu dużej straty .
    A dla mnie w tym przypadku nie są najważniejsze wyniki finansowe spółki ...

Napisz jeszcze coś ciekawego ..Będzie ubaw
  • Re: dla - wiśni Autor: ~Ubaw bedzie [94.23.89.*]
    Popieram opala w 100%, zobaczycie jaki tu będzie odpał tak jak pisał Opal pod koniec notowań PDA tu będzie taka powtórka, że szczególnie wiśnia się stanie wiśniowy z zazdrości - myślę, że te 30zł to mało. Wiadomo, że nikt tu nie jest dla wyników. Pora zapinać pasy bo zaraz odpalamy rakiete...

Opal - pisałeś coś o xsystemie na allegro - możesz podrzucić linka z ich aukcjami? Bo nie mogę znaleźć jakoś...

Trzymać się i nie oddawać akcji za bezcen: jeszcze w grudniu tu będzie taka pompa, że nie ma lipy! Bedzie ubaw
  • Re: dla - wiśni Autor: ~opal [195.117.112.*]
    Dnia 2012-01-02 o godz. 17:10 ~Ubaw bedzie napisał(a):
    > Popieram opala w 100%, zobaczycie jaki tu będzie odpał tak
    > jak pisał Opal pod koniec notowań PDA tu będzie taka
    > powtórka, że szczególnie wiśnia się stanie wiśniowy z
    > zazdrości - myślę, że te 30zł to mało. Wiadomo, że nikt tu
    > nie jest dla wyników. Pora zapinać pasy bo zaraz odpalamy
    > rakiete...

Opal - pisałeś coś o xsystemie na allegro -
    > możesz podrzucić linka z ich aukcjami? Bo nie mogę znaleźć
    > jakoś...

Trzymać się i nie oddawać akcji za bezcen:
    > jeszcze w grudniu tu będzie taka pompa, że nie ma lipy!
    > Bedzie ubaw

Kolejny przegrany na papierku . Duże straty bolą co ??
    Pocieszę cię nie jesteś jedyny .
    Ja swój potężny pakiet mam wystawiony po 28,50 ...
  • Re: dla jaja Autor: ~DKS [83.238.117.*]
    chyba masz już 100% pewność że to ty jesteś jeleniem ?
  • Re: dla opal Autor: ~DKS [83.238.117.*]
    znów kompromitacja tej twojej propagandy
    czuć że ci płaca za to wyolbrzymianie i koloryzowanie tych mocno nadinterpretowanych informacji ale jak już chcesz koloryzować to może czas pomyśleć o jakiś kolorowankach
    polecam AMEET , będziesz miał fan ;)

• Re: ładne info Autor: ~wiśnia [94.75.251.*]
    buhahahahaha świat papieru ma z 5 lat i jakoś się nie rozbrykał , wyspecjalizowani telemarketerzy buhahahhahahahah ciekawe w czym
    dobre , a jak chcesz się pośmiać to proszę ,napisz coś np oooooooooooo projekcie TONERNET

nie muszę rzucać konkretami ,wiedza kosztuje a ja nie jestem instytucją charytatywną
    komentuję albo stwierdzam fakty w ramach forum dyskusyjnego
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [195.117.112.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: opal ładne info Autor: ~wisnia [94.75.251.*]
    hehehe , chyba zaśmierdziało trochę , cieniutka ta kontra , uciekasz gdzieś ?

gdzie nasz eseista , bohater komiksów , człowiek z pod znaku X
    śmiało zachęć nas do zakupu , napisz o TONERNECIE , jak się dobrze spiszesz to w nagrodę odkryjemy kolejny niewypał :)
    Dnia 2012-01-02 o godz. 17:13 ~wiśnia napisał(a):
    > buhahahahaha świat papieru ma z 5 lat i jakoś się nie
    > rozbrykał , wyspecjalizowani telemarketerzy
    > buhahahhahahahah ciekawe w czym
    dobre , a jak chcesz się
    > pośmiać to proszę ,napisz coś np oooooooooooo projekcie
    > TONERNET

nie muszę rzucać konkretami ,wiedza kosztuje a
    > ja nie jestem instytucją charytatywną
    komentuję albo
    > stwierdzam fakty w ramach forum dyskusyjnego

Na moją powtórną prośbę o rozwinięcie tematu niewypału na spółce , piszesz sklep internetowy i uzasadniasz to słowami buha haha ..
    No cóż pozostaje mi zakończyć tę jakże rozwijającą dyskusje ..
    Bo jak pisał Kisielewski ...Polemika z głupstwem nobiltuje bez potrzeby ...
    bardzo mądrze pisał ale w kontekście twojej propagandy
    rozśmieszasz mnie tymi hasłami w stylu wyspecjalizowani telemarketerzy , stosunkowo niedawno wydzielona działalność światpapieru w fazie organizację dlatego buhahaha

komu próbujesz mydlić oczy tymi głupotami , które wypisujesz ?

masz coś merytorycznego do napisania w sprawie TONERNETU , sedna naszej dyskusji
    czyli niewypałów w kontekście papierowego piękna które ubarwiasz ?
    bo mam wrażenie że zmykasz z podkulonym ogonkiem

[x]
XSYSTEM 0,00% 0,04 2018-08-29 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.