• dramt akcjonariuszy Autor: ~czelsi_01 [194.146.217.*]
    Przecena idzie po całości. Wchodząc na poziomie 6,90 nie spodziewałem się tak niskiego kursu. Czy ktoś zforumwczów ma jakiś pmysł na tą spółkę?

Pytam ponieważ w spółce idą przemiany ale moim zdaniem dość nemrawo i nie wiadomo czy rk zkończą na plus czy minus. Od ceny emisyjnej (ponad 30 zł) wiele się wydażyło ale tendencja raczej ciągle spadkowa z odrobieniem strat po 2008r.

Czy gwiazda chemii budowlanej ma szansę jeszcze zabłysnąć?
  • Re: dramt akcjonariuszy Autor: ~Inwestor [83.238.42.*]
    Ta firma jest słaba i nie warto sobie nią zawracać głowy. Sprzedaj to co masz bo jeszcze więcej stracisz. Ja swego czasu inwestowałem w nią ale od jakiegoś czasu wycofałem się i dobrze zrobiłem.
    Szczerze, to nie wierzę że w tej firmie się coś zmieni. Rezygnacja głównego właściciela z fotela prezesa to za mało bo i tak został szefem RN i nadal tam dużo miesza. Tam musiała by być duża rewolucja aby coś się poprawiło. Należałoby by zwolnić trochę ludzi którzy nie pozwalają na żadne znaczące zmiany bo by stracili swoje dobre posadki i niezłe dochody. Dopóki nowy zarząd (jaki on zresztą nowy) nie wyrzuci trochę ludzi i przez to nie poprawi dyscypliny to nic się nie zmieni. Firma będzie się staczała. Dlatego trzeba uciekać z tej firmy i inwestować w papier który da coś zarobić.
  • Re: dramt akcjonariuszy Autor: ~czelsi_01 [194.146.217.*]
    Łatwo mówić sprzedać i uciekać... Dyszka w plecy piechota nie chodzi a przeskakiwanie z papieru na papier też niewiele wnosi przy dzisiejszym nerwowym rynku.

Po zjeździe z ponad 21 zł z między ladowaniem na poziomie 14-16 stwierdziłem że 6,90 to okazja. Tymbardziej ze czasem podbidki były do 8,25 nawet raz ale przy tak mizernych obrotach że cięzko było cokolwiek upchnąc po zblizonej cenie.

Zastanawiam się gdzie jest koniec tych spadków bo obecnie cena pasuje mi do padła, które lada moment ogłosi bankructwo.

Przcież piany i silicony ciagle schodzą tylko konkurencja dookoła porosła.

Czy Chiny maja jakąś sprzedac cigle tam jeżdżą do fabryki. Ten hiszpański wynalazek to też jakaś spólka zatrudniająca obrazonych hiszpanów którzy nie moga znieśc że rządzą nimi polaczki i ciąągle jakieś głaby maki dosypują do produktów zeby zwroty były...
  • Re: dramt akcjonariuszy Autor: ~Inwestor [83.238.42.*]
    Z tego co wiem to w Chinach zbyt dużego biznesu to nie robią. Sprzedają tam bardzo mało i póki co to nic nie zarabiają na tym a jeszcze dopłacają do tego biznesu. Uważam że pomysł z budowaniem tak dużej fabryki był nie trafiony. Nie mają szans z konkurencją chińską i przypuszczam że niedługo tą fabrykę zamkną. Jeżeli chodzi o Hiszpanie to masz rację. Nie mają nad tym kontroli i są takie problemy z jakością.
    Brakuje im też nowych dobrych produktów które by napędzały sprzedaż. Z tego co wiem to jakieś dwa lata temu odszedł stamtąd jeden gość od pian który robił te wszystkie flagowe produkty jak piana o zwiększonej wydajności, do pcv, itp. On opracował całą ta technologię i wyszkolił kilka osób. Po jego odejściu sporo z tych osób też odeszło i brakuje tam dobrych i fachowych ludzi którzy mieli by robić te nowe produkty. Zatrudnili jakiś nowych na to miejsce ale ponoć są bardzo słabi i nic nowego nie potrafią wprowadzić. Odeszła tam też dziewczyna która robiła silicony. Ona opracowała technologię i nowe produkty. Tak jak widać ta firma poniosła duże straty osobowe a szczególne w ludziach którzy kiedyś tworzyli innowacyjność tej firmy.
    Radzę ci daj sobie spokój z tą firmą bo dużo stracisz.
[x]
SELENAFM 3,37% 49,10 2026-05-14 16:45:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.