Raport bieżący nr 59 / 2011
Data sporządzenia: 2011-12-20
Skrócona nazwa emitenta
PBO ANIOŁA S.A.
Temat
Realizacja umowy inwestycyjnej
Podstawa prawna
Art. 56 ust. 1 pkt 1 Ustawy o ofercie - informacje poufne
Treść raportu:
W nawiązaniu do Raportów Bieżących nr: 53/2011 z dnia 5/10/2011, 54/2011 z dnia 28/10/2011, 56/2011 z dnia 21/11/2011 oraz 58/2011 z dnia 20/12/2011 Zarząd PBO Anioła S.A. informuję, że został zrealizowany Etap I i Etap II umowy inwestycyjnej z dnia 3 października 2011r. zawartej pomiędzy Unamare Company Limited (Wspólnik), Protea Development Sp. z o.o. (Spółka) oraz PBO Anioła S.A. (Inwestor).
W dniu 19 grudnia 2011r. Wspólnik i Spółka dokonali zmiany umowy Spółki przez podwyższenie jej kapitału zakładowego o kwotę 10.000,00 PLN (słownie: dziesięć tysięcy złotych) poprzez utworzenie 20 (dwudziestu) nowych udziałów o wartości nominalnej 500,00 PLN (słownie: pięćset złotych) każdy udział, przy czym prawo pierwszeństwa Wspólnika do objęcia udziałów w podwyższonym kapitale zakładowym zostało wyłączone. Wspólnik i Spółka złożyły Inwestorowi ofertę przystąpienia do Spółki i objęcia wszystkich nowych udziałów w podwyższonym kapitale zakładowym Spółki, za cenę 4.000.000,00 PLN (słownie: cztery miliony złotych). Inwestor złożył oświadczenie o przystąpieniu do Spółki i objęciu wszystkich nowych udziałów w podwyższonym kapitale Spółki, weryfikując zgodność wszystkich oświadczeń Wspólnika i Spółki zawartych w umowie inwestycyjnej na dzień 19 grudnia 2011r. Inwestor dokonał również zapłaty na rzecz Spółki w/w ceny objęcia udziałów.
W dniu 19 grudnia 2011r. Wspólnik złożył Inwestorowi ofertę sprzedaży 5 (pięciu) udziałów o wartości nominalnej 500,00 PLN (słownie: pięćset złotych) każdy udział, tj. o łącznej wartości nominalnej 2.500,00 PLN (słownie: dwa tysiące pięćset złotych), za cenę 1.000.000,00 PLN (słownie: jeden milion złotych). Inwestor przyjął w/w ofertę złożoną przez Wspólnika. Inwestor dokonał również zapłaty na rzecz Wspólnika w/w ceny.
PBO ANIOŁA SA - realizacja umowy inwestycyjnej
Raport bieżący z plikiem 58/2011
W nawiązaniu do Raportów Bieżących nr: 53/2011 z dnia 5/10/2011, 54/2011 z dnia 28/10/2011 oraz 56/2011 z dnia 21/11/2011 Zarząd PBO Anioła S.A. publikuje wycenę Protea Development Sp. z o.o. Zgodnie z opinią firmy 4 Consulting Sp. z o.o., z siedzibą w Warszawie, 100% udziałów Protea Development Sp. z o.o. zostało wycenione na 41,292 mln zł przy zastosowaniu metody mieszanej, szwajcarskiej. Tym samym spełniony został warunek zapisany w umowie inwestycyjnej z dnia 3 października 2011r. dotyczący podjęcia przez PBO Anioła S.A. inwestycji w Protea Development Sp. z o.o. w przypadku wyceny Protea Development Sp. z o.o. na kwotę co najmniej 30 mln zł.
Raport z wyceny wartości Protea Development Sp. z o.o. w załączeniu.
Załączniki:
Raport z wyceny wartości Protea Development Sp z o o .pdf
Czyli cała ta oferta PBO była tylko po to, aby od nas wyciągnąć kasę i wytransferować ją na Cypr , ,
juz ta spólka raz była na skraju bankructwa, ale ktoś jej pomogł, potem kreatywna ksiegowośc i wciśnieńcie akcji inwestorom indywidualnym, próbowali też instytucjonalnym, ale tam po rozmowach z panem prezesem, kazdy wiedział . że komuś takiemu niemożna powierzać pieniedzy, a nam amerbrokers zrobił odpowiednią wycenę, i złapaliśmy się jak leszcze w sieć.
Teraz należałoby życzyć Aniole aby spółka upadła, ale jak tak się stanie to my też wszystko stracimy, a oni nie, bo przez cypr całą kasę co włożyli do tej pory w aniołę odzyskaja.
Mnie już tu nie ma myślałem że sprzedając po 4,2 dużo wtopiłem, ale widzę że do dna jeszcze daleko. W okolicy 1zł może tym się zainteresuje a wszystko na to wskazuje. Dla mnie słowo Anioła jest równoznaczne z przekleństwem.
Ludzi którzy uratowali mu d... potraktował jak ostatnie śmieci i co najlepsze dalej to robi.
Wesołych Swiąt życzę wszystkim akcjonariuszą indywidualnym PBO i mam nadzieję że sprzedacie za większą kwotę ode mnie.
Pozdrowienia
Prezes was wyrolował , fakt. Emisja powinna być przerwana a nie wciskana w całości drobnicy.
Ale to , że drobni się tratują na tym padole łez , to już raczej nie jego wina tylko bessy.
co i tobie polecam. ciekawy materiał dla odpowiednich instytucji no i do przemyślenia pod kątem inwestycji. Mniej więcej jedno z tego wynikia, że Anioła powinien siedzieć i zapewne tak się stanie. Twoj głos przyda się na WZA więc nie poddawaj się tak łatwo., nie na tym to na następnym przyjdź i spójrz złodziejowi (jom) w twarz, będą tam wszyscy, którzy manipulują kursem i pamiętaj, że w jedności siła i nie jest tak, że drobni inwestorzy stoją na przegranej pozycji. Teraz to Anioła więcej ryzykuje od nas. Chłystek w końcu zapłaci za oszustwa, których się dopuścił. A jeżeli nie zrealizuje prognozy, to naprawdę nie chciałbym być w jego skórze.....
Czy pitole to się okaże... Bessa bessą, ale akcje PBO straciły już ponad 70% w pół roku to lekka przesada, nawet w bessie ciężko znaleść spółkę która daje tyle "pleców", tutaj nawet jak cały rynek idzie mocno do góry to PBO ustanawia kolejne dołki.
Po drugie prezes w czasie występu w cnbs - strasznie plątał się w zeznaniach, widać krętacz jakich mało, który wykonał "strzał życia" z IPO robiąc przy tym dobrą minę do złej gry. Dla Amerbrokers była to zapewnie ostatnia emisja, ale oni też zarobili, stracili drobni niektórzy zapewne sporo. Teraz nawet nie ma komu sprzedać akcji.
Ja tam się nie martwie mam po prostu mniejszy podatek do zapłaty i tyle. Następnym razem muszę po prostu bardziej przyglądać się całości sprawy a nie tylko prospektowi, który jest stekiem bzdur i kłamstw. Jak widać na załaczonym obrazku ludzie i otoczka wokół firmy są najważniejsze.