What's going on? A dzieje się tak pomimo bardzo dobrych wyników spółki w III-cim kwartale br. Jeżeli ten skup ma tak wyglądać jak wygląda (czyli nijak), to ja pierdziele taki układ i jestem tutaj poraz ostatni jako dawca kapitału dla tej firmy.
Misja i Wartości spółki FEROCO S.A. są jasno określone przez politykę i styl postępowania akcjonariusza większościowego.
A co do PLONEJ to nie jesty źle:
1/ w dalszym ciągu posiadamy pakiet kontrolny i mamy kontrolę nad spółką.
2/ coś sprzedaliśmy i mamy kasę na akwizycję,
3/ Posiadamy około 0,7 mln akcji po 3,80 i możemy robić to co zawsze robiliśmy najlepiej.
4/
Na tym forum (Bankier.pl) zostali tylko bezpośrednio zainteresowani, czyli Zarządy, Rady Nadzorcze i akcjonariusze większościowi i ich działy PR i marketingu.
Dokładnie widać kto i co chce osiagnąć pisząc na tym forum.
Można tylko współczuć tym, którzy mieli lub mają nadzieję, że profesjonalizm i działania zgodne z etyką i uniwersalnymi zasadami współżycia społecznego będzie wartością uniiwersalną i przestrzegana przez tych, którzy o nich piszą i mówią np. w TVN CNBC BIZNES.
Inwestowanie pieniędzy w każdym tego określenia znaczeniu, wiąże się z ryzykiem, nie zawsze można liczyć na kokosy, chyba większość się już zdążyła o tym przekonać...
W wolnej chwili zajrzyj na drugą stronę http://smierc.org
i akcjonariuszy mniejszościowych jak owce do strzyżenia.
Teraz to może sam ze sobą handlować w celu udowodnienia wyższości swojej inteligencji nad inteligencją pozostałych inwestorów.
kazdy sie zapowiada, a potem nikogo nie ma, wszystkich oblatuje tchorz, a przydaloby sie, zeby ktos z drobnych sie pojawil, zaprotestowal, gdy bedzie potrzeba, a przede wszystkim wziac informacje z pierwszej reki, tak to czeka nas marazm przez 2-3 lata jeszcze
Nie zapisałem się, ale mój kumpel sie zapisał. Nie wie tylko, czy pojedzie, bo nie ma w porządku obrad punktu o mozliwości poruszenia innych spraw , niz tylko umorzenie i skup akcji. Np. jesli zapyta , jak idzie w IQ 2012, co dalej z akwizycjami , moga nie odpowiedzieć, bo tego nie ma w porządku walnego. Więc po co jechać? Tylko aby Jakubasowi i spólce dac alibi, ze drobni też byli?
pytanie sie o akwiyzycje nie ma sensu, bo oni albo klamia albo maja fantazje, bo wszystkie ich wielkie plany ostatnich lat sczezly na niczym - wniosek jeden - wprowadzali akcjonariuszy w blad lub sa partaczami do n-tej potegi ! natomiast jesli skup bedzie niekorzystny, to kumpel moze zglosic sprzeciw, bedzie podstawa do zaskarzenia tego w razie czego