popatrzcie na jego posty i sami sobie odpowiedzcie.....
ledwo napisałem, średnio pozytywny komentarz na temat Photon od razu odezwał się RWPAE, by storpedować moją myśl.
Każda pozytywna informacja jest od razy torpedowana przez tego pseudo inwestora.
Nie obchodzi mnie czy ma rację, czy nie.
Wiem, że musi mieć w tym interes, by tak krytykować Photona.
Jaki interes? Pewnie skupuje po cichu, a tutaj robi specjalnie szum, by cena nie podskoczyła.
Straszy wszystkich, a jak Photon poleci w górę, to pewnie zniknie jego nick, bo jego jedynym zadaniem jest straszyć wszystkich, by można było skupić jak najtaniej.
I mało mnie obchodzi co napiszesz RWPAE, bo jak na razie moje skromne zakupy i skakanie na Photonie są zyskowne.
Dla mnie jesteś zwykłym forumowym spekulantem......... albo tyle wtopiłeś na tej spółce, że żółć wylewa się z Ciebie ;)
Najwięksi naganiacze już sprzedają/li : Gorbashow, Bb86 etc. ....
...a Wy nadal się łudzicie i podajecie przykład farmy słonecznej:
-o wielkości 550MW
-bez zadłużenia, bo sfinansowana przez W.B.
-budowanej w innym miejscu o innym nasłonecznieniu
-budowanej w innych realiach biznesowych
-budowanej w innej technologii, tu rozwój jest baaaaaardzo dynamiczny
uderz w stół, a nożyce się odezwą............
tak inny model biznesu inne realia i kontynent, dlatego nie musi Photona kupować WB.
Wystarczy, że Photon pokaże lepsze swoje raporty z początkiem przyszłego roku.
i pisz sobie co chcesz, ja i tak mam Photona i mało mnie obchodza twoje gorzkie żale.
Odpowiedz mi tylko na pytanie : jaki masz interes na ciągłym straszeniu tutaj i na innych forach???
Pisałem,że poza Czechami nie macie szans. I co? Macie? To jedno.
Dwa: pisaliście,że Tianwei (sprzedający aktualnie panele w setkach milionów) był "zły" i nie dotrzymał umowy, bo , o zgrozo!!!!!, tak Hotar powiedział.
Zatem gdzie jest odszkodowanie dla Photona,bo chyba kary były wpisane do umowy?
Pytanie: Gdzie jest JAKAKOLWIEK oficjalna informacja o losach największego kontraktu spółki? Nie ma.
Akurat od 6pln w Czechach nic się nie zmieniło. Problem polega na tym,że Wy uważaliście,że będzie kilkadziesiąt MW we Włoszech i kilkadziesiąt MW w Niemczech, a ja uważałem,że nie macie ŻADNYCH szans na takie wyniki ze względu na konkurencję.
Teraz Wam podam jeszcze jedną zagadkę: Dlaczego Photon sprzedaje aktywa na Słowacji skoro jedną z ich podstawowych komórek jest ta odpowiedzialna za utrzymanie obiektów a słowackie fity są bardzo konkretne? Drugie pytanie: Jakbyście Wy wyprowadzali pieniądze z bankrutującej spółki?
Na Waszym miejscu pisałbym do spółki codziennie.Zwinęli Wam 50-80% zainwestowanej kasy i nabrali wody w usta. Hotar już niedługo będzie miał "double digit price" po zerze i przecinku. Skandal! A najbardziej skandaliczne jest to,że bronicie tej spółki dużo bardziej zaciekle niż wcześniej. Pisałem Wam już kiedyś o tym,że Photon dla Was to religia; no więc, sekciarze, zostaliście dewotami.
p.s. Podobno mają taką wydajność,że eliminują znaczną część negatywnego wpływu podatku. Pytam się zatem: Co by było gdyby produkcja prądu "szła" normalnie? -30 czy -100mln pln rocznie? Oj, ciekawe wyniki się szykują za IV kwartał,bardzo ciekawe.
a ja dziwię się, że z takim zapałem piszesz same negatywy o tej spółce. Wyciągasz fakty wygodne tylko dla siebie i tez o spadkach itd.
Dlaczego nie napiszesz, że spółka spokojnie sobie działała, dynamicznie się rozwijała i nagle rząd czeski zmienił zasady gry. W takiej sytuacji, każda firma mogłaby mieć problemy, nie tylko Photon i jego zarząd.
Dlaczego nie napiszesz, że zarząd spółki zamiast zwinąć interes dalej działa i walczy o rynek.
Dlaczego nie napiszesz, że niektóre działania wymagają czasu i jeśli zarząd faktycznie walczy o rynek to efekty będą widoczne dopiero po jakimś czasie.
Zamiast pisać obiektywnie piszesz tak jakbyś był kundlem Kaczńskiego, który potrafi tylko szczekać i opluwać.
Rozumiem, że jesteś rozczarowany zakupem Photona po 6zł, ale to Twój problem RWPAE, że kupiłeś na górce. Albo jesteś frustratem, któy stracił kupę kasy na Photonie, albo robisz wszystko by wykorzystać sytuację, gdy spółka ma chwilowe problemy i chcesz skupić jak najwięcej akcji po jak najniższej cenie.
I myślę, sobie że już niedługo kurs poszybuje w górę, bo coraz mniej osób posiada te akcje, a jak widać kupującyh zawsze jest kilku.
Przypomnisz sobie te słowa za parę tygodni kłamczuszku RWPAE
Daj sbie spokój RWPE... ich nie przekanasz. Każda krytyka na forum jest odbarana jako atak.... a przecież to właśnie ona pomaga na leszpą analizę spółki a tym samym lepsze zarobienie na niej ewentualnym rozwoju.
Do zwolenników... słusznie twierdzicie że PHOTON bardzo dobrze prosperował w czechach... jest to prawda... ale niestety ustawodawstwo się zmieniło i koniec kokosów. Po prostu zrealizowało się jedno z ryzyk i klapa. Jasne że kazej spólce się takie coś może przydażyc..... no ale przdarzyło się właśnie photonowi. Wtedy mówi się trudno i szuka się zarobku na innej spółce... co większość robi.
Spółka zaczyna rozwój w zasadzie od nowa... z tym że ma na koncie ogromne zadłuzenie oraz odroczony podatek w czechach który będzie ostatecznie musiała spłacić, bo TK już nic w tym rakresie niestety nie zmieni...... a rynek w niemczech i IT nie sa już takie łatwe do zdobycia jak były czechy......
1. spółek nie analizuje się na podstawie wpisów na forach, szczególnie tak stronniczych ;)
2. może spotkałeś się ze spółkami, w które nikt nie wierzył, które pomimo problemów dały sobie radę i odbiły bardzo mocno w górę. Czasami potrzeba czasu na reakcję.
3. Spółka nie zaczyna od nowa, ale zaczyna rozwój na nowych rynkach, na pewno będzie trudniej ,ale też mają już swoje doświadczenie. Czas pokaże co zdziałają, ale na pewno mają duży potencjał