• hurtimex pod lupa?I bardzo dobrze... Autor: ~peres [83.19.11.*]
    "Szanowny Panie,

W związku z Pana pytaniem dotyczącym przebiegu notowań spółki Hurtimex S.A. informujemy:

Biorąc pod uwagę Pańskie obserwacje, dokonaliśmy kontroli notowań ww. spółki ze szczególnym uwzględnieniem okresu bezpośrednio poprzedzającego zamknięcie sesji.

Od początku października br. do dnia 17 listopada br., nie zanotowaliśmy przypadku składania w ostatnich minutach sesji zleceń, które powodują ustalenie kursu zamknięcia, w znaczący sposób odbiegającego od pozostałych transakcji danego dnia. Tylko na 6 sesjach (7, 10, 11, 14, 18 października oraz 16 listopada) miały miejsce transakcje na zamknięciu notowań. Jednak nawet w tych przypadkach był on taki sam lub bardzo zbliżony do ostatnich transakcji zawieranych w notowaniach ciągłych. We wszystkich pozostałych przypadkach kursem zamknięcia był kurs ostatniej transakcji z notowań ciągłych. Należy również podkreślić niską płynność obrotów tej spółki, zdarzają się sesje, podczas których nie ma żadnych transakcji.

Zgodnie z przyjęta pragmatyką na Giełdzie, powyższe obserwacje, nie dają podstaw do skierowania zawiadomienia Komisji Nadzoru Finansowego.

Na koniec chciałbym podkreślić, że wszelkie działania podejmowane przez Giełdę cechuje przede wszystkim troska o interes i bezpieczeństwo wszystkich uczestników obrotu, a w szczególności inwestorów indywidualnych. Dziękuję za podzielenie się z nami swoimi obserwacjami i zapewniam, że w dalszym ciągu będziemy wnikliwie obserwować sposób kształtowania się kursu spółki Hurtimex S.A..

Z poważaniem

Dział Notowań "
  • Re: hurtimex pod lupa?I bardzo dobrze... Autor: ~knf [188.33.194.*]
    ja WYSLALEM JESZCZE SCREENY WYPOWIEDZI NIEJAKIEGO REDO DO GPW NIECH WYJASNIA SKAD MA TAKIE INFA NA TEMAT HURTIMEXA

trzeba jeszcze sprawdzic czy insiderzy nie sprzedaja niech KNF sprawdzi ich rachunki bo moze bez informacji do gieldy wywalaja papier w rynek
  • Re: hurtimex pod lupa?I bardzo dobrze... Autor: ~redo 82.139.164 [82.139.164.*]
    Odpowiedź Nadzoru nic nikomu nie zarzucająca to jedno, podejrzenia o rzekomą sprzedaż akcji przez insaiderów to drugie, czyli dociera do was w końcu, że rynek naturalnym sposobem kieruje spółkę tam gdzie jej miejsce - do piachu ? Miło to słyszeć. Taplajcie łapkami dalej, żabki, taplajcie, może coś wytaplacie.
  • Re: hurtimex pod lupa?I bardzo dobrze... Autor: ~knf [46.113.237.*]
    Dnia 2011-12-02 o godz. 13:32 ~redo 82.139.164 napisał(a):
    > Odpowiedź Nadzoru nic nikomu nie zarzucająca to jedno,
    > podejrzenia o rzekomą sprzedaż akcji przez insaiderów to
    > drugie, czyli dociera do was w końcu, że rynek naturalnym
    > sposobem kieruje spółkę tam gdzie jej miejsce - do piachu ?
    > Miło to słyszeć. Taplajcie łapkami dalej, żabki, taplajcie,
    > może coś wytaplacie.

sprawa Hurtimexa trafi do prokuratora mozesz byc pewny a ty ....bedziesz powolany na swiatka ......po IP cie ustala ....ja juz nie mam nic do stracenia moge tylko zyskac jak udowodnie ze ta dzialka to byla lipa pod wysyp akcji .......ale sza ...

233 § 1 kk
  • Re: hurtimex pod lupa?I bardzo dobrze... Autor: ~redo 82.139.164 [82.139.164.*]
    Nie bądź żałosny. Szarpiesz się jak g... w przeręblu. Sądy, KNF, ile ja to razy słyszałem. Wtopiłeś kasę ? To po co lazłeś na Newconnect ? A nie wiedziałeś, że tam gdzie chęć łatwego grosza tam zawsze jakiś szwindel jest ? Petrolinvest, Atlantis, Fon i inne , a przy tym kilka nazwisk latami robią w balona naiwnych i co ty na to, też będziesz sie sądził. Ile masz kasy na ten cyrk. Musiałbyś zapchać wszystkie kieszenie tym, którzy mieliby się takimi sprawami zająć, to może miałbyś szansę, że cię na początek wysłuchają ? Łyknij se szklaneczkę piwka i przywitaj na spokojnie ze stratą na Hurtimeksie. A najlepiej udaj się do samej firmy lub napisz do nich.

Następny poziom to 12 groli, potem syndyk.
  • Re: hurtimex pod lupa?I bardzo dobrze... Autor: ~knf [46.113.237.*]
    redo moja kasa moja strata ,od dwoch lat piszesz na watku Hurtka piszesz o bankructwie syndyku etc,zapytany po co to robisz -napisales ze dla jaj zeby sie z nas posmiac -nie bardzo chce mi sie wierzyc ze ktos tak za darmo sie spuszcza ,powiedz szczerze kto ci placi za ta propagande?>piszesz o Patrowiczu i Petrolu zobacz Patrowicz juz ma prokuratora na karkuhttp://www.parkiet.com/artykul/1118610-Chemoservis--Prokuratura-zarzucila-Patrowiczowi-manipulacje.html
    a kopciowie?to ludzie bez kasy ,potopili drobnych inwestorow i pewnie teraz mocno boja sie co dalej , nikt przy nikt nie zarobil nie wiem po co oni weszli na nc ,myslisz ze beda mieli kase na adwokatow?
    przypomne bajeczka o nieruchomosci i wywalanie akcji w rynek
    pozyczka dla Hurta 600 tys od pana jarka kopcia zabezpieczenie NA znak towarowy i zapasy(ma rownolegle firme KTEAM)facet dostal kase z rynku od drobnych ktorzy kupowali jego akcje pod sprzedaz nieruchomosci za 6,5 mln pozniej ta kase na procent dal Hurtkowi
    split resplit coraz gorsze wyniki...
    chyba az nadto
    zeby sie wreszcie przed kims wytlumaczyc z tego menagerowania

swieze info z avtech

Zarząd GoAdvisers SA (Emitent, Spółka) informuje, iż w dniu 30 listopada 2011 roku powierzył kancelarii prawnej specjalizującej się w zagadnieniach rynku kapitałowego opracowanie strategii ochrony praw akcjonariuszy spółki Avtech Aviation & Engineering Plc (AAE) w związku z ujawnionymi działaniami jej zarządu oraz złożenie zawiadomienia do Komisji Nadzoru Finansowego (KNF) w sprawie podejrzenia ujawnienia i wykorzystania informacji poufnej oraz dokonania manipulacji kursem akcji ww. spółki. Zawiadomienie zostało złożone w dniu 2 grudnia 2011 roku.

Ja nie mam nic do twojej kasy. Nie było moim celem podsumować ciebie, gdy nawiązałem do straty na hurtimeksie. Po prostu ogólnie, skoro tak piszesz, że KNF, że prokurator, że fałszywe obietnice w spółce, to znaczy, że nie piszesz tego z zysku przecież. Ale nie o tym. O tych organach "sprawiedliwości" nie masz co pisać bo to na nic. A Patrowiczowi nic nie zrobią, bo takie giełdowe "akcje" robi się nie z wygłupów tylko wg. "ustawy". A jeśli nawet zabuli, to odrobi to w czasie jednej sesji.

Spółkę hurtimeks można było przejrzeć dużo wcześniej. Szkoda, że uwierzyłeś bańkom na wodzie. Mnie ostatecznie uzmysłowił prawdę fakt w jaki szefunio wytłumaczył split i resplit. Odszukaj wyjaśnienie, to zobaczysz jak się zbłaźnił. Pisząc krótko powiedział, że pierwszy był uzasadniony, a drugi też był uzasadniony. Tylko zauważyli, że split spowodował, że transakcja kupna - sprzedaży miała 20 % różnicy w kursie i to był kłopot. To ja się pytam, gdzie oni mieli łeb, gdy wpadli na genialny pomysł splitu ? Czy mając takie łby można prowadzić interesy w spółce z zyskiem ? Już dawno pisałem/ podejrzewałem, że jeśli raporty kwartalne są prawdziwe, to firma musi zaliczyć glebę, a jeśli są farbowane, aby ukręcić na skarbówce, to wcześniej czy później NIK dobierze im się do d.... i też gleba. Piszę tu dlatego, że zawsze jest ktoś, komu wcześniej czy później trzeba odpisać. Było tu paru kozaków, ale poznikali. Mnie nic nie kosztuje zajrzeć na forum, to nie zlecenie, za które dajesz prowizję :)

Po pierwsze, to gdy poszło info, że pozbyli się działki ja już wcześniej napisałem, że zapchają tymi pieniędzmi dziury finansowe i tyle z tego będzie, ale co to za gospodarz, który sprzedaje krowy zamiast mleko ? Po drugie w dniu gdy ukazało się info o sprzedaży kurs drgnął w sumie nieznacznie i w tym czasie wyskoczyło kilku z akcji, którzy pewnie myśleli tak jak ja. Szefostwo raczej nie sprzedało papierów, bo obroty nie były za wielkie, pamiętam, bo zerkałem na notowania ( no w końcu było ryzyko, że wy - zwolennicy spółki macie rację, no nie :) Dlatego moim zdaniem, cały twój wysiłek niestety ma swój początek i koniec jedynie tu, na forum, które i tak czyta na tej spółce mało kto. No ale dla pociech mogę ci napisać, że piłka w grze, dopóki są na NC, może ktoś poda im rękę, sam zajmie się kierowaniem, a szefostwo wyśle na odśnieżanie, tylko żeby nie spartolili tej roboty.
[x]
HURTIMEX 6,09% 0,24 2025-10-24 15:25:43
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.