Kupiłem po 5,38.
Sprzedałem ze po 5,07.
To było ponad rok temu.
Nie żałuję, że sprzedałem, żałuję jednak że w ogóle kupowałem.
Dziś z ciekawości przejrzałem raport i nasunęło mi się tylko jedno pytanie: ile kwartałów jeszcze ta spółka pociągnie do ogłoszenia upadłości?
hm, a ja kupiłem po 1,73 i wciąż jestem na plusie, to jest giełda raz można stracić a raz zyskać..... tylko pewnie specjalnie siejesz panikę by kupić jak najtaniej, a sprzedaż za 5 zł, bo taki kurs będzie już niedługo!
A przewidujesz powrót na 5 zł, bo?
Ja widzę w raporcie rzeź.
IIIQ był zawsze najlepszy, a teraz jest 9 mln straty netto.
To co będzie w IVQ i kolejnych?
Z czego spółka ma zamiar finansować biezące przedsięwzięcia?
I przede wszystkim wytłumacz mi kolego dlaczego miałbym kupować (a sugerujesz, że chcę kupić) spółkę przynoszącą milionowe straty bez perspektyw, że się to zmieni?
nie jestem twoim kolegą, raport nie jest rewelacyjny, ale nie jest to też raport roczny, ani też tragiczny. Spółka jest płynna, a już niedługo pokażą się lepsze raporty i instalacje w innych państwach, wtedy wszystko się zmieni.
Zastanawia mnie dlaczego jesteś taki dobrze poinformowany o wynikach, raportach, jeśli kupiłeś i sprzedałeś w najgorszym okresie i nie chcesz mieć do czynienia z tą spółką???
Niby tracisz, niby piszesz same negatywy, a interesujesz się jakbyś chciał kupić jak najwięcej po zaniżonej cenie!!!
Nadinterpretujesz, a może nawet więcej - wmawiasz sobie jakie ja mam zamiary.
Nie każdy kto dostrzega rzeczywistość, która jest w czarnych kolorach, od razu nagania na spadki aby kupić.
Ale jak ci tak będzie - ja chcę kupić milion akcji po zaniżonej cenie, więc ty kup już dziś pekacem aby mnie wyprzedzić.
Nic już więcej nie piszę, bo widzę zero merytoryki z twojej strony, a wyłącznie myślenie życzeniowe.
Powodzenia.
Ja tylko interpretuję twoje słowa-gdybyś faktycznie był rozczarowany i nie interesowałaby cię spółka to po co czytałeś raport i tak bardzo negatywnie piszesz?
Pójdź na wątek Petrola i tam wyżal się że kupowałeś po ileś tam i też straciłeś;)
w miesiąc czy dwa mogą pokazać, że wiele robią, by odsunąć się od rynku czeskiego. Zawsze pod koniec roku zamykali wiele projektów i instalacji, teraz pewnie będzie podobnie.Wciąż jeszcze nie ma wyroku Trybunału odnośnie Vatu, a jeśli wyrok będzie na korzyść Photona to też wiele się zmieni. To nie jest spółka na kilkudniowy zysk, ale kupując teraz po 1,9 bedzie można już niedługo sprzedaż o wiele drożej.