• Kupiłem po 5,38 Autor: ~straciłem [87.207.148.*]
    Kupiłem po 5,38.
    Sprzedałem ze po 5,07.
    To było ponad rok temu.
    Nie żałuję, że sprzedałem, żałuję jednak że w ogóle kupowałem.
    Dziś z ciekawości przejrzałem raport i nasunęło mi się tylko jedno pytanie: ile kwartałów jeszcze ta spółka pociągnie do ogłoszenia upadłości?
  • Re: Kupiłem po 5,38 Autor: ~wolne żarty [77.252.21.*]
    hm, a ja kupiłem po 1,73 i wciąż jestem na plusie, to jest giełda raz można stracić a raz zyskać..... tylko pewnie specjalnie siejesz panikę by kupić jak najtaniej, a sprzedaż za 5 zł, bo taki kurs będzie już niedługo!
  • Re: Kupiłem po 5,38 Autor: ~straciłem [87.207.148.*]
    A przewidujesz powrót na 5 zł, bo?
    Ja widzę w raporcie rzeź.
    IIIQ był zawsze najlepszy, a teraz jest 9 mln straty netto.
    To co będzie w IVQ i kolejnych?
    Z czego spółka ma zamiar finansować biezące przedsięwzięcia?
    I przede wszystkim wytłumacz mi kolego dlaczego miałbym kupować (a sugerujesz, że chcę kupić) spółkę przynoszącą milionowe straty bez perspektyw, że się to zmieni?
  • Re: Kupiłem po 5,38 Autor: ~heh [77.252.21.*]
    nie jestem twoim kolegą, raport nie jest rewelacyjny, ale nie jest to też raport roczny, ani też tragiczny. Spółka jest płynna, a już niedługo pokażą się lepsze raporty i instalacje w innych państwach, wtedy wszystko się zmieni.
    Zastanawia mnie dlaczego jesteś taki dobrze poinformowany o wynikach, raportach, jeśli kupiłeś i sprzedałeś w najgorszym okresie i nie chcesz mieć do czynienia z tą spółką???
    Niby tracisz, niby piszesz same negatywy, a interesujesz się jakbyś chciał kupić jak najwięcej po zaniżonej cenie!!!
  • Re: Kupiłem po 5,38 Autor: ~straciłem [87.207.148.*]
    Nadinterpretujesz, a może nawet więcej - wmawiasz sobie jakie ja mam zamiary.
    Nie każdy kto dostrzega rzeczywistość, która jest w czarnych kolorach, od razu nagania na spadki aby kupić.
    Ale jak ci tak będzie - ja chcę kupić milion akcji po zaniżonej cenie, więc ty kup już dziś pekacem aby mnie wyprzedzić.
    Nic już więcej nie piszę, bo widzę zero merytoryki z twojej strony, a wyłącznie myślenie życzeniowe.
    Powodzenia.
  • Re: Kupiłem po 5,38 Autor: ~wydało się [77.252.21.*]
    Ja tylko interpretuję twoje słowa-gdybyś faktycznie był rozczarowany i nie interesowałaby cię spółka to po co czytałeś raport i tak bardzo negatywnie piszesz?
    Pójdź na wątek Petrola i tam wyżal się że kupowałeś po ileś tam i też straciłeś;)
  • Re: Kupiłem po 5,38 Autor: ~jasne [77.255.4.*]
    No cóż, miałem racje;))) Ale każdy z leszczy wolał się wymądrzać " jazda na 3 zł", "raport będzie bardzo dobry" itd no to teraz macie.
  • Re: Kupiłem po 5,38 Autor: ~wolne żarty [77.252.21.*]
    siejesz panikę i sam pewnie kupujesz, bo się domyślasz że tak niski kurs już długo nie będzie, zobaczymy już niebawem jaki będzie kurs....
  • Re: Kupiłem po 5,38 Autor: ~jasne [77.253.155.*]
    Co mogą zrobić w miesiąc czy 2???????? Może podpisać kilka kontrakcików a 4 kw -10 baniek bo inwestycje szarpią kapitał
  • Re: Kupiłem po 5,38 Autor: ~ech [84.10.44.*]
    w miesiąc czy dwa mogą pokazać, że wiele robią, by odsunąć się od rynku czeskiego. Zawsze pod koniec roku zamykali wiele projektów i instalacji, teraz pewnie będzie podobnie.Wciąż jeszcze nie ma wyroku Trybunału odnośnie Vatu, a jeśli wyrok będzie na korzyść Photona to też wiele się zmieni. To nie jest spółka na kilkudniowy zysk, ale kupując teraz po 1,9 bedzie można już niedługo sprzedaż o wiele drożej.
  • Re: Kupiłem po 5,38 Autor: ~jasne [213.195.176.*]
    Po co kupowałeś za 1,90 skoro dzis są po 1,70 tak jak pisałem tydzień temu, może będą po 1 zł
[x]
PHOENIX -6,67% 0,14 2014-01-13 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.