Ale numer, kto byłtym autoryzowanym doradcą, czy jakaś inna spólka, też miała taki przypadek, jak to sie skończyło, jak to wygłąda, jeżeli Avtech wycofałby się, z NEW CONNECT?
Dnia 2011-11-15 o godz. 18:10 ~zysk napisał(a):
> Ale numer, kto byłtym autoryzowanym doradcą, czy jakaś inna
> spólka, też miała taki przypadek, jak to sie skończyło, jak
> to wygłąda, jeżeli Avtech wycofałby się, z NEW CONNECT?
Bodajże GOA sama ,wzięła 95k AAE po 1.9,może nie mogli się dogadać w jakiej cenie
pakietówka.Wpierw wezwanie, a potem myk z NC.
Jedno się chwali ,szybka reakcja GPW -nie pozwolili ,żeby byłó nierówny dostęp do informacji.
Dnia 2011-11-15 o godz. 18:10 ~zysk napisał(a):
> Ale numer, kto byłtym autoryzowanym doradcą, czy jakaś inna
> spólka, też miała taki przypadek, jak to sie skończyło,?
Depend tez miał taką sytuację
zawieszony był 3 tygodnie i wylądował 40% niżej
GOA szybko jednak zareagowała:
Oświadczenie w sprawie zawieszenia obrotu akcjami spółki AVTECH
2011-11-15
W nawiązaniu do uchwały pojętej przez GPW w Warszawie o zawieszeniu obrotu akcjami spółki AVTECH AVIATION & ENGINEERING PLC (Emitent), spółka GoAdvisers SA informuje, iż decyzja o wypowiedzeniu umowy na usługi doradcze z AVTECH AVIATION & ENGINEERING PLC zapadła w związku z uchybieniami Emitenta w zakresie informowania inwestorów oraz uczestników rynku o wydarzeniach związanych z jego działalnością.
Z uwagi na brak komunikacji pomiędzy Emitentem a Spółką, z dniem 14 listopada 2011 roku GoAdvisers SA wypowiedziała Emitentowi umowę na pełnienie przez GoAdvisers SA funkcji Autoryzowanego Doradcy NewConnect.
Jak sami widzicie sytuacja wygląda bardzo źle i myślenie życzeniowe nic tu nie pomoże.
Avtech dał dupy nie publikując raportu w terminie. GOA się wściekło i zgłosiło do KNF'u ten fakt. Zostały zawieszone notowania. Została rozwiązana umowa z GOA. Jak widać GOA nie miała żadnego kontaktu ze spółką, którą wprowadzała w wakacje na NC. Sami kupili papier po 1,9zł, więc się nie dziwie, że się wściekli, jak zostali oszukani. Sprawa skończy się pewnie w sądzie, aby avtech zwrócił im kasę. Avtech natomiast, jak nie wyjaśni powyższej sytuacji z raportem oraz powodem rozwiązania umowy z GOA - wypadnie z NC. Raportu, jak nie ma tak nie ma. Oby się nie okazało, że ta spółka, to jeden wielki przekręt.
Dlatego pytam, jakie możliwe są scenariusze, jeśli chodzi o nas. Bo to, że umoczyliśmy i to dużo to pewne :(((
P.S
Dlatego dziwiło mnie sypanie od 13 listopada, aż do momentu zawieszenia notowań, gdzie niby 14-tego miał się ukazać raport. Ciekawe, czy to GOA wywalało, czy angole.
ciekawe co z innymi spolkami tej "stajni". Np. AerFin niby za kase z emisji kupil samolot. Zeby nie okazalo sie, ze ten samolot to z papieru jest, a zadnej kasy z emisji nie bylo. Tutaj tez niby po 2 zetale emisja, a sypano od poczatku po srednio 40 groszy. Przekrety same?
w sumie to wszystko się może wydarzyć, ale nie wygląda to najlepiej
GPW schodzi na psy... na wprowadzali na NC gówien, a teraz mają nas w dupie,
"dzisiaj 149 debiut na NC, rynek szybko się rozwija"
a ja powiem tak, wolę 3 debiuty rocznie, ale żeby były jakościowe
a nie, spółka która ledwo co w tym roku weszła na rynek robi takie numery,
jak zwykle to nam się dostanie..... a winny liczy zyski
Ja doszedłem do wniosku, że "inwestowanie " na nc jest równoznaczne ze stratą kapitału. Na palcach jednej ręki można wymienić spółki które są warte zainteresowania, cała reszta to pożal się boże. Dzięki avtechowi i innym tego typu "spółkach" zrozumiałem, że trzeba jak najszybciej uciekać z nc, sprzedać to co się ma i zapomnieć.
Powiem tak...Po tej informacji - rozdrobniony akcjonariat powinien wnieść pozew...Przecież ktoś z premedytacją działa tu ewidentnie na szkodę inwestorów indywidualnych. Współczuję szczególnie osobom, które kupowały w ofercie prywatnej po 2 zł
Dobrze, że GPW zawiesiło notowania, bo widziałem już w arkuszu powystawiane na dzień następny dziwne zlecenia na S z gigantycznym sypaniem.
Wklejam ze strony AVTECH:
Market Animator Dom Maklerski BDM S.A.
ul. Ks. Stojałowskiego 27, 43-300 Bielsko Biała
phone: 033 8128400
fax: 033 8128401
e-mail: bdm@bdm.com.pl
Dziwne, jak tam zadzwoniłem, to nie chcą komentować powyższej sytuacji. Niezły burdel tam jest. Proponuję pisać maila do angoli, o co caman , ja już to zrobiłem. Jak pójdzie od każdego akcjonariusza, to może ktoś dostanie odp.
Co do pozwu (bo zamierzam go napisać, jako poważny akcjnariusz), to proszę o opinię i pytanie, kto chciałby się do zbiorowego doniesienia przyłączyć.
Dzwoniłem też do GOA, ale poinformowali mnie, że w związku z rozwiązaniem umowy, nie mają obowiązku udzielania mi jakichkolwiek informacji, co podali do publicznej wiadomości.