Jeszcze widzę dwie inne możliwości:
1. dotacja unijna (kiedyś chyba będzie)
2. przelanie kasy z prywatnego konta głównych akcjonariuszy na konto spółki celem jej dofinansowania (co im zależy i tak mają ponad 98% akcji)
Zastanawia mnie ta wasza agresja w stosunku do Spółki. Nie informują o niczym ważnym bo pewnie niewiele istotnego się działo przez wakacje. Wynik kwartalny też nie powinien być zaskoczeniem bo czego mniej więcej trzeba się spodziewać na koniec roku też pokazywali w prognozach. Jakąś niewiadomą w ramach prognoz jest kwestia przychodów, ale to się okaże za kwartał. Uruchomili stronę NEXTa, dostali nagrodę na PIKE. Odnośnie DG - co by nie powiedzieć to od kiedy ja mam akcję to DG broni Astro i to, że ma w tym swój interes jest oczywiste - tak czy inaczej ja jestem mu wdzięczny za aktywność i zawziętość w bojach. Poza tym poza sławetną wpadką z CP sporo rzeczy skutecznie namierzył (T-Mobile trudno wyczuć). Wy podobnie jak DG w obronie macie swój interes w atakach na Astro. I jeszcze o ile jego podejście się broni logicznie - mam akcje i walczę o swoje to wasze jest śmieszne - Spółka fuj, ale wpadnę 2 razy dziennie na forum i napiszę jak bardzo fuj - z czystego, nieskażonego altruizmu i chęci edukowania maluczkich. Ja trzymam swoje akcje i jakoś mnie nie parzą. Najlepszego!
z CP to wiedziałem że nie nadają ale pozwoliłem sobie pożartować, NEXT TV nie bedzie się pchalo do biznesu pewnego pana z nazwiskiem na litere S - juz kiedys kilkakrotnie o tym wspomnialem i wyjasnilem dlaczego.
T-mobile zapowiadalo start wlasnych uslug TV, wydalo mi sie logiczne ze siegna po oferte juz dzialajacego nadawcy, jak to zrobili w Czechach, i co bardzo dobrze się sprawdzilo. Na rynku karty sa juz rozdane i proba przetasowania bylaby bardzo kosztowna, dlatego siegna po jakas stacje niepowiazana z innymi podmiotami albo stworza cos wlasnego. I tu walasnie widze szanse, lepiej dogadac sie z kims kto ma doswiadczenie w branzy niz wszystkiego uczyc sie na wlasnych bledach i finansowac to z wlasnej kieszeni. Dodatkowo sprawe ulatwia nastawienie się Astro na nowe technologie i strumieniowy przesyl danych. Prosze zwrocic tez uwage, dlaczego spolka potrafila dogadac sie z UPC w sprawie testowania sygnalu, natomiast rzekome wejscie do ich oferty trwa tak dlugo. Moim zdaniem czekaja na cos grubszego, przeciez z raportu wynika ze kazdy dzien generuje sporo kosztow, a oni jednak wolą czekać.
Dnia 2011-11-15 o godz. 13:43 ~debil gieldowy napisał(a):
> dzięki za wsparcie
z CP to wiedziałem że nie nadają ale
> pozwoliłem sobie pożartować, NEXT TV nie bedzie się pchalo
> do biznesu pewnego pana z nazwiskiem na litere S - juz
> kiedys kilkakrotnie o tym wspomnialem i wyjasnilem
> dlaczego.
T-mobile zapowiadalo start wlasnych uslug TV,
> wydalo mi sie logiczne ze siegna po oferte juz dzialajacego
> nadawcy, jak to zrobili w Czechach, i co bardzo dobrze się
> sprawdzilo. Na rynku karty sa juz rozdane i proba
> przetasowania bylaby bardzo kosztowna, dlatego siegna po
> jakas stacje niepowiazana z innymi podmiotami albo stworza
> cos wlasnego. I tu walasnie widze szanse, lepiej dogadac
> sie z kims kto ma doswiadczenie w branzy niz wszystkiego
> uczyc sie na wlasnych bledach i finansowac to z wlasnej
> kieszeni. Dodatkowo sprawe ulatwia nastawienie się Astro na
> nowe technologie i strumieniowy przesyl danych. Prosze
> zwrocic tez uwage, dlaczego spolka potrafila dogadac sie z
> UPC w sprawie testowania sygnalu, natomiast rzekome wejscie
> do ich oferty trwa tak dlugo. Moim zdaniem czekaja na cos
> grubszego, przeciez z raportu wynika ze kazdy dzien
> generuje sporo kosztow, a oni jednak wolą czekać.
nie pisz bzdur ze CP to byl zart!! nawet do debilnej pomylki nie potrafisz sie przyznac , zenujace jest to co piszesz
to nie raczyles zauwazyc ze to wszysko bylo w spisie programow, a ja znakiem zapytania moja wypowiedz wtedy zakonczylem? moge ci odstapic mojego nicka skoro tak bardzo o to prosisz :D
Kluczowe mogą się wydawać właśnie te najbliższe tygodnie,Spółka w komentarzu pisze że będzie się dziać naprawdę dużo,Poza tym trwają podobno rozmowy o skali przekraczającej wszystkie jakie do tej pory prowadziła społka-a dziala na rynku jak pamietam ok 17 lat..To też o czymś świadczy,Trzeba jednak poczekać-tak myślę i tak teraz przy takich obrotach handel to jest ruletka,Zobaczymy w grudniu ew,w styczniu