dzięki za wsparcie
z CP to wiedziałem że nie nadają ale pozwoliłem sobie pożartować, NEXT TV nie bedzie się pchalo do biznesu pewnego pana z nazwiskiem na litere S - juz kiedys kilkakrotnie o tym wspomnialem i wyjasnilem dlaczego.
T-mobile zapowiadalo start wlasnych uslug TV, wydalo mi sie logiczne ze siegna po oferte juz dzialajacego nadawcy, jak to zrobili w Czechach, i co bardzo dobrze się sprawdzilo. Na rynku karty sa juz rozdane i proba przetasowania bylaby bardzo kosztowna, dlatego siegna po jakas stacje niepowiazana z innymi podmiotami albo stworza cos wlasnego. I tu walasnie widze szanse, lepiej dogadac sie z kims kto ma doswiadczenie w branzy niz wszystkiego uczyc sie na wlasnych bledach i finansowac to z wlasnej kieszeni. Dodatkowo sprawe ulatwia nastawienie się Astro na nowe technologie i strumieniowy przesyl danych. Prosze zwrocic tez uwage, dlaczego spolka potrafila dogadac sie z UPC w sprawie testowania sygnalu, natomiast rzekome wejscie do ich oferty trwa tak dlugo. Moim zdaniem czekaja na cos grubszego, przeciez z raportu wynika ze kazdy dzien generuje sporo kosztow, a oni jednak wolą czekać.