• raport za III kwartał Autor: ~zs [89.76.250.*]
    Jutro 14.11.2011r. publikacja raportu za III kwartał. Ciekawe jaki?
  • Re: raport za III kwartał Autor: ~polny-raport [95.40.104.*]
    Jasne, że ciekawe , jakie te wyniki będą. Oby tylko podali przed sesją.

A zastanówcie się, dlaczego teraz nie podali wcześniej. Za półrocze były zdaje się o 2 dni wcześniej. To jaja sa, dwa dni wcześniej dawać . Ale pewnie był jakiś powód.
    A teraz co jest powodem? Od Walnego poszło tylko 18 tys. akcji, po niskich cenach. Jeśli wyniki bardzo dobre, to mogły pójść wyżej. O to chodziło? E, chyba nie?
    Moga jescze zrobić księgowość kreatywną i przsunąc część zysku na IVQ. Moga, ale eprzcież nie należy ich oto posądzać. Raczej nie!!!
  • Re: raport za III kwartał Autor: ~Volter [195.205.39.*]
    widzieli wyniki
    o kurwa mac
  • Re: raport za III kwartał Autor: ~Volter [195.205.39.*]
    takich wynikow to sie z pewnoscia nikt nie spodziewal :) och, jakby nie ten skup po 12 to by moglo byc i 14 dzis ;/
  • Re: raport za III kwartał Autor: ~Pol-machine [77.115.37.*]
    No i co, zatkało Panów?

A psałem tu wielkorotnie, ze 1 mln. zysku mozliwe. Brac papier i sprzedawać po 12 w skupie, ha,ha,ha!!!!
  • Re: raport za III kwartał Autor: ~roberto [89.73.255.*]
    Pisałem, że wyniki będa przyzwoite. Stad ta zabawa od tygodni. Wiem też z firmy że portfel zamówień na 2012 mają wypelniony szczelnie. Tylko place stoją od miesiecy. Skup po 12 to wolne żarty.
  • Re: raport za III kwartał Autor: ~roberto [89.73.255.*]
    Ale jesli skutecznie przytrzymaja kurs poniżej 12, to te 200.000 akcji skupią.zgodnie z uchwałą. Jest w tym logika. Mozemy sie tylko przygladać.
  • Re: raport za III kwartał Autor: ~vinc [85.89.190.*]
    Tak więc będziemy się przyglądać i pozdrawiamy naszego ulubionego'' pryncypała ''życząc mu kolejnych kłamliwych wystąpień ...
  • Wyniki POLNEJ to wypisz wymaluj kreatywna księgowość Autor: ~Ferocco [83.31.71.*]
    Przychody w III kw są na poziomie średnim z poprzednich kwartałów, a zysk netto strzela w górę o 1 mln zł.
    Dlatego te wyniki nie będą mieć znaczenia dopóki "PAN ZBIGNIEW" nie odzyska wiarygodności.
    ZAUFANIE traci się szybko. Aby zaufanie odzyskać trzeba wiele lat solidnie popracować .

Rynek jest bezwzględny. Nie można liczyć na jego amnezję w krótkim terminie.
    W dłuższym, po wymianie pokoleniowej można wciskać młodym i niedoświadczonym teorię o świetlanej przyszłości.

Zostalicie sami na tym zwanym POLNA. Dyskutujecie i gracie sami ze sobą.
    POWODZENIA.
  • Re: Wyniki POLNEJ to wypisz wymaluj kreatywna księgowość Autor: ~Pol-machine [77.115.37.*]
    Myślę, ze kreatywna ksiegowość mogła byc w poprzednim kwartale. Zanizyli, aby skup zaczął się nisko. Teraz moze mamy stan "normalny" . Ale co z tego, jak drobni nic z tego nie mają. każa nam sprzedawać po 11,49 . Grnda, gdzie tu KNF ???
  • Re: Wyniki POLNEJ to wypisz wymaluj kreatywna księgowość Autor: Jethro-Tull [94.78.185.*]
    "Przychody w III kw są na poziomie średnim z poprzednich kwartałów, a zysk netto strzela w górę o 1 mln zł."
    Najpierw dokładnie policz. a dopiero później pisz! Przychody za ostatni kwartał to 8.916 tys. zł. W żadnym calu nie jest to poziom średni - i to zarówno w stosunku do pierwszych dwóch kwartałów br. jak i w stosunku do analogicznego okresu ub.r.
  • 1 mln w jedną stronę, czy w drugą nie zmienia wiarygodności i Autor: ~Ferocco [83.31.71.*]
    zaufania do SPOLDZIELNI, którą kierujesz.
    Od czterech lat liczyliśmy na Ciebie, a TY te zaufanie rozmieniłeś na drobne.

Gratuluję. Problem zasadniczy nie został rozwiązany.
  • Re: Wyniki POLNEJ to wypisz wymaluj kreatywna księgowość Autor: ~Volter [195.205.39.*]
    wyniki to nie walek, przebili wszystkie moje oczekiwania
    ale zlodziejski skup i nawet dzisiejsze transakcje to przekaldanie z wora do wora i odbieranie "od swoich"
    oj wymecza nas, bez skupu bylo by juz 13 na liczniku, qurwa
  • Re: raport za III kwartał Autor: ~fer-pol [77.115.37.*]
    Najlepiej by było, żeby główny spóldzielca p. J dał sobie juz spokój z ta spółką. Zmarnował tu potencjał rozwoju, dporowadził do głodowych płac pracowników (ale go za to przeklinają) , goniąc w tym czasie za Pendolino, opcjami, rurociagoiem itp. i nawet film fabularny nakręcił z córka oraz lansował ja w Krynicy na festiwalu im. Kiepury, choc ona nie śpiewa, a raczej pieje jak kiepski kogut.
    Tyle róznych biznesów, tyle zajęć, jeszcze się Polna zajmować!!!. A Po prostu okraść drobnych skupem dużó dużó niższym niż wartośc ksiegowa 16 zł.
    Główny spóldzielca jest fe, nie my!!! Kolego ferrocco!
  • Re: raport za III kwartał Autor: ~vinc [85.89.190.*]
    Panowie, wasz staż na tej spółce jak widzę ogromny ale pozwolę sobie ostatni raz na długi czas przesłać apel do gościa od tortów w cnbc - włóż głowe w d i zobacz czy pasuje...(cyt. z filmu ''Człowiek z blizną'') Jeśli kogoś uraziłem to szczerze przepraszam!
  • Re: raport za III kwartał Autor: ~pan-polny [77.115.37.*]
    A moje zyczenia są takie: aby mu ta głowa śmierdziała do końca życia, tak żeby nie mógł się nigdzie pokazać publicznie! Niech sie pełni.
  • Re: raport za III kwartał Autor: ~pan-polny [77.115.37.*]
    Ale bal dzisiaj. Dobre wyniki nie pomagają. Złe też nie. Skup nie pomaga. Panie pomóż nam, aby nas opuscił ten wielki elektrotechnik!!!
  • Re: raport za III kwartał Autor: Jethro-Tull [94.78.188.*]
    Niezły myk: https://www.bankier.pl/inwestowanie/profile/quote.html?symbol=KGHM
    Dobrze, że nie opodatkował automatyki:)
  • Re: raport za III kwartał Autor: ~zarobiony-na -Polnej [95.41.3.*]
    Jak te skupy (trzy?0 teraz biegna? Moze ktoś wyjasni, bo straciłem rachubę!
    !2.12 trzeba jechac do Przemyśla, tam ożna opchnąć nawet 200.000 szt. , a od dzisiaj kupuje spólka ok. 60.000 szt. Ma na to czas do końca roku? Tak to jest?

Chce troche sprzedać! Kupowałem po ok. 8-9 zeta w sierpniu! Jestem więc dobrze zarobiony. Ha,ha,ha!
  • Re: raport za III kwartał Autor: Jethro-Tull [94.78.185.*]
    "Chce troche sprzedać! Kupowałem po ok. 8-9 zeta w sierpniu! Jestem więc dobrze zarobiony. Ha,ha,ha! "

Jak jesteś zarobiony to sypnij PKC i kup sobie KGHM po promo cenie 138 zł.
    KGHM po 133,80 zł:)
    Mamy 22 listopada. Wyniki za październik są już znane. Moim zdaniem są bardzo dobre. Spółce sprzyja silne euro (obecny kurs to 4,44 zł/EUR, w III-cim kwartale br. kurs euro wyniósł średnio ok. 4,15 zł - wzrost +7 pkt. proc.), co przy obserwowanym, systematycznym wzroście eksportu (średnio-miesięczna wartość eksportu w III kwartale była o około 50% wyższa od średnio-miesięcznej wartości eksportu w I-szym półroczu !!!) rokuje bardzo dobrze dla bieżących i przyszłych wyników tej spółki i ew. grupy kapitałowej po wchłonięciu podmiotu z branży.
  • Re: raport za III kwartał Autor: ~de [82.192.79.*]
    mamy kryzys
    Kryzys kryzysem, a Polna i tak trzepie ładną kasiorkę:)
    No brawo, brawo:) Więcej cymbale nie miałeś do sprzedania, tylko te 75 sztuk?
[x]
POLNA -1,08% 16,00 2017-11-27 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.