Jasne, że ciekawe , jakie te wyniki będą. Oby tylko podali przed sesją.
A zastanówcie się, dlaczego teraz nie podali wcześniej. Za półrocze były zdaje się o 2 dni wcześniej. To jaja sa, dwa dni wcześniej dawać . Ale pewnie był jakiś powód.
A teraz co jest powodem? Od Walnego poszło tylko 18 tys. akcji, po niskich cenach. Jeśli wyniki bardzo dobre, to mogły pójść wyżej. O to chodziło? E, chyba nie?
Moga jescze zrobić księgowość kreatywną i przsunąc część zysku na IVQ. Moga, ale eprzcież nie należy ich oto posądzać. Raczej nie!!!
Pisałem, że wyniki będa przyzwoite. Stad ta zabawa od tygodni. Wiem też z firmy że portfel zamówień na 2012 mają wypelniony szczelnie. Tylko place stoją od miesiecy. Skup po 12 to wolne żarty.
Przychody w III kw są na poziomie średnim z poprzednich kwartałów, a zysk netto strzela w górę o 1 mln zł.
Dlatego te wyniki nie będą mieć znaczenia dopóki "PAN ZBIGNIEW" nie odzyska wiarygodności.
ZAUFANIE traci się szybko. Aby zaufanie odzyskać trzeba wiele lat solidnie popracować .
Rynek jest bezwzględny. Nie można liczyć na jego amnezję w krótkim terminie.
W dłuższym, po wymianie pokoleniowej można wciskać młodym i niedoświadczonym teorię o świetlanej przyszłości.
Zostalicie sami na tym zwanym POLNA. Dyskutujecie i gracie sami ze sobą.
POWODZENIA.
Myślę, ze kreatywna ksiegowość mogła byc w poprzednim kwartale. Zanizyli, aby skup zaczął się nisko. Teraz moze mamy stan "normalny" . Ale co z tego, jak drobni nic z tego nie mają. każa nam sprzedawać po 11,49 . Grnda, gdzie tu KNF ???
"Przychody w III kw są na poziomie średnim z poprzednich kwartałów, a zysk netto strzela w górę o 1 mln zł."
Najpierw dokładnie policz. a dopiero później pisz! Przychody za ostatni kwartał to 8.916 tys. zł. W żadnym calu nie jest to poziom średni - i to zarówno w stosunku do pierwszych dwóch kwartałów br. jak i w stosunku do analogicznego okresu ub.r.
wyniki to nie walek, przebili wszystkie moje oczekiwania
ale zlodziejski skup i nawet dzisiejsze transakcje to przekaldanie z wora do wora i odbieranie "od swoich"
oj wymecza nas, bez skupu bylo by juz 13 na liczniku, qurwa
Najlepiej by było, żeby główny spóldzielca p. J dał sobie juz spokój z ta spółką. Zmarnował tu potencjał rozwoju, dporowadził do głodowych płac pracowników (ale go za to przeklinają) , goniąc w tym czasie za Pendolino, opcjami, rurociagoiem itp. i nawet film fabularny nakręcił z córka oraz lansował ja w Krynicy na festiwalu im. Kiepury, choc ona nie śpiewa, a raczej pieje jak kiepski kogut.
Tyle róznych biznesów, tyle zajęć, jeszcze się Polna zajmować!!!. A Po prostu okraść drobnych skupem dużó dużó niższym niż wartośc ksiegowa 16 zł.
Główny spóldzielca jest fe, nie my!!! Kolego ferrocco!
Panowie, wasz staż na tej spółce jak widzę ogromny ale pozwolę sobie ostatni raz na długi czas przesłać apel do gościa od tortów w cnbc - włóż głowe w d i zobacz czy pasuje...(cyt. z filmu ''Człowiek z blizną'') Jeśli kogoś uraziłem to szczerze przepraszam!
Jak te skupy (trzy?0 teraz biegna? Moze ktoś wyjasni, bo straciłem rachubę!
!2.12 trzeba jechac do Przemyśla, tam ożna opchnąć nawet 200.000 szt. , a od dzisiaj kupuje spólka ok. 60.000 szt. Ma na to czas do końca roku? Tak to jest?
Chce troche sprzedać! Kupowałem po ok. 8-9 zeta w sierpniu! Jestem więc dobrze zarobiony. Ha,ha,ha!
Mamy 22 listopada. Wyniki za październik są już znane. Moim zdaniem są bardzo dobre. Spółce sprzyja silne euro (obecny kurs to 4,44 zł/EUR, w III-cim kwartale br. kurs euro wyniósł średnio ok. 4,15 zł - wzrost +7 pkt. proc.), co przy obserwowanym, systematycznym wzroście eksportu (średnio-miesięczna wartość eksportu w III kwartale była o około 50% wyższa od średnio-miesięcznej wartości eksportu w I-szym półroczu !!!) rokuje bardzo dobrze dla bieżących i przyszłych wyników tej spółki i ew. grupy kapitałowej po wchłonięciu podmiotu z branży.