• Cytat dnia Autor: ~Machine [82.145.217.*]
    Cytat dnia z trelo morelo:
    "Ci, którzy mają Polną bedą bogaci. Nie tyle w doswiadczenia, co w pieniądze. Radzę nie pozbywać się teraz tych akcji"

Volter już wymiękł od pisania swoich bredni - zrozumiał swój błąd.
    Czekamy na trelo-morelo.

Hahaha. A nie mówiłem?
    30 zł hahaha.
  • Re: Cytat dnia Autor: ~misiek [77.237.6.*]
    MACHINE - jesteś wielka !!!!!!!!!
  • Re: Cytat dnia Autor: ~anty-Machina [95.41.7.*]
    A co będzie, jak Polna w poniedziałek pokaże 1,1 mln. zysku netto, a prezes Piszcz powie, że otrzymali właśnie ofertę zakupu 100% akcji przez amerykańską firmę z branzy gazu łupkowego ? Niemożliwe.? Wszystko jest możliwe.
    A wtedy 30 zł jak znalazł!!!

Co to, tylko negatywne scenariusze tu zawsze będą się realizować!?

Może w końcu jakaś odmiana, co? Należy się to nam. Oprócz ciebie Machine.
  • Re: Cytat dnia Autor: ~kch [209.254.54.*]
    nowy cytat dnia "1,1 mln zysku netto na polnej" :) moze jakby z piec kolejnych lat zsumowali...
  • Re: Cytat dnia Autor: ~misiek [77.237.6.*]
    ANTY -MACHINO - też jesteś wielka PIJOKU na pochybel ZJ
  • Re: Cytat dnia Autor: ~zdegustowany [31.175.1.*]
    Co prawda jesteś chłopie irytujący ale z drugiej strony te osobniki co non stop pisały i piszą brednie zasłużyły na tępienie.

Nie moge już czytać ich domysłów jak to będzie cudownie, jak to super, że za nasze pieniądze się bawią itp. Tyle razy się pomylić i pisać dalej to kpina.

A najlepsze jest teraz snucie domysłów o tym że archimedesa przejmą!

Luuudzie. Tyle razy dawać się w pupę ruchać?
    Będziecie widzieć archimedesa jak świnia niebo!
  • Re: Cytat dnia Autor: Jethro-Tull [94.78.185.*]
    "A co będzie, jak Polna w poniedziałek pokaże 1,1 mln. zysku netto, a prezes Piszcz powie, że otrzymali właśnie ofertę zakupu 100% akcji przez amerykańską firmę z branzy gazu łupkowego ? Niemożliwe.? Wszystko jest możliwe.
    A wtedy 30 zł jak znalazł!!! "

No to gratuluję trafnej prognozy co do zysku !!!:) Co do zakupu 100% akcji, ogłoszonego przez amerykańską firmę z branży gazu łupkowego ... to chyba trzeba będzie trochę poczekać:) A i tak w pierwszej kolejności spodziewałbym się ogłoszenia wezwania - nie ze strony Polnej, a ze strony pana Zbigniewa.
  • Re: Cytat dnia Autor: ~vinc [85.89.190.*]
    Proszę sprawdzić info na ESPI z godż 18.25 - miłej lektury.
  • Ten komunikat mówi jedno - cały ten cyrk z wezwaniem to Autor: ~Ślepy i kulawy [83.6.15.*]
    machloiki Voltera & Trello Morello oraz osób z nimi powiązanymi.

http://www.gpwinfostrefa.pl/palio/html.run?_Instance=cms_gpw.pap.pl&_PageID=6&_EspiID=269172&_DocID=497289&_Site=ESPI&_CheckSum=160959795

Tak zachowują się tzw. RYNKI FINANSOWE, czyli członkowie POLSKIEJ RADY BIZNESU.
  • Re: Ten komunikat mówi jedno - cały ten cyrk z wezwaniem to Autor: Jethro-Tull [94.78.185.*]
    Machlojki? Jakie machlojki? Jak coś ci się nie widzi, to zapodaj mnie do sądu. A jak ty mnie nie pozwiesz, to jak chcesz to ja cię pozwę ... za pomówienie
  • Re: Ten komunikat mówi jedno - cały ten cyrk z wezwaniem to Autor: ~Volter [195.205.39.*]
    dobre, jeszcze sie zaraz okaze sie ze jestesmy na garnuszku jakubasa
    ech
    JT, polnka grzeje chbya silniki, ale chyba 12 to nie przejdzie ;/
  • Re: Ten komunikat mówi jedno - cały ten cyrk z wezwaniem to Autor: Jethro-Tull [94.78.185.*]
    Wg ostatniego komunikatu Polna od dzisiaj może kupować. Niestety niewiele, bo około 1000 akcji dziennie:)
  • Re: Ten komunikat mówi jedno - cały ten cyrk z wezwaniem to Autor: ~Volter [195.205.39.*]
    jak ktos ma faktyczny zamiar sprzedawac te 200 k 12.12 to dobra wiadomosc taka ze pewnie podciagna pod 12 bo liczy sie cena zamknieca
    jesli jednak to tym razem zmyla to jeszcze lepssza wiadomosc bo bedzie oznaczala ze jakbuas+slupu+aviva po tych wynikach traktuja inwestycje jako dlugoterminowa i wiedza cos wiecej, zwlascza ten pierwszy znajac sytuacje pulaw, branzy chemicnzej i budwonictwa inrfastrukturalnego w polsce
    Ja uważam, że cały ten miszung zakończy się WEZWANIEM (nie jakimś tam skupem, a wezwaniem) ze strony ZJ - być może jeszcze w tym roku. Cena wezwania będzie ustalona na poziomie powyżej 12 zł - tak że odpowie na nie POLNA + spora część akcjonariuszy. Są to oczywiście tylko moje przypuszczenia.
    Do Ślepego i kulawego.
    Do Polnej trzeba mieć cierpliwość - nie przeczę. Kto jej nie ma niech teraz pozbędzie się tych akcji.
    Cierpliwość to ważna rzecz na giełdzie. Zresztą nie tylko na giełdzie - w życiu codziennym również. Myślę o tej kobiecie z mojej dzielnicy, która nie miała cierpliwości nawet do swojego dziecka i wrzuciła je z mola do morza:(
  • Akcjonaruszy mniejszościowych nie można wyrzucać na śmietnik Autor: ~Ślepy i kulawy [83.6.15.*]
    "Cierpliwość to ważna rzecz na giełdzie. Zresztą nie tylko na giełdzie - w życiu codziennym również." - sam napisałeś, że masz czas i możesz czekać.

Ale, czy przy tej okazji trzeba traktować inwestora mniejszościowego jak wroga i dawcę kapitału.
    Czy trzeba pisać o trzech trybach wezwania i akwizycjach, a faktycznie realizować jedną koncepcję - wyciskanie?
    Czy można mieć szacunek dla innych i traktować ich poważnie, dzielić się z nimi owocami i korzyściami wynikającymi z zainwestowanego kapitału?
    Czy wartość spółki musi być taka jaka jest, a nie wyższa dzięki zaufaniu i większej liczbie inwestorów zadowolonych ze swojej inwestycji?

Cierpliwość można mieć, jeżeli ma się zaufanie do spółki i polityki prowadzonej przez wiekszościowego akcjonariusza.
    Na zdobycie zaufania pracuje się latami, a traci się je bardzo szybko.
    Czas to pieniądz, a wielu z nas ma coraz mniej czasu i cierpliwości.

Ps.
    Nie buduje się zaufania strasząc procesem o pomówienie.
  • Re: Cytat dnia Autor: Jethro-Tull [94.78.185.*]
    "Nie buduje się zaufania strasząc procesem o pomówienie."

Przecież tylko żartowałem:) Poza tym zgoda co do wielu rzeczy, o których piszesz.
  • Re: Cytat dnia Autor: ~Machine [82.145.208.*]
    Hehe. Nieźle tu wciąż dymają leszczy. A ja ostrzegałem to o 30 zł dawcy kapitału pisali. Na innych małych spółkach niezła hossa. Pięknie się zarabia!
  • Re: Cytat dnia Autor: ~kaktus60 [79.139.108.*]
    Tak samo dymają pracowników.Zarządcy pana J.robią wszystko by jak najwięcej wydusić z firmy kosztem pracowników.
  • Re: Cytat dnia Autor: ~krowa [193.41.230.*]
    urok kapitalizmu
  • Re: Cytat dnia Autor: ~Qazer [213.25.24.*]
    co to za stwierdzenie ,urok kapitalizmu,!!! to jest choroba- wrzod trzeba to wyciac. Ktos jak chce kupic sobie fabryke to niech ja kupoje ale bez ludzi i niech mu sama sie doji jak krowa!
[x]
POLNA -1,08% 16,00 2017-11-27 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.