A co będzie, jak Polna w poniedziałek pokaże 1,1 mln. zysku netto, a prezes Piszcz powie, że otrzymali właśnie ofertę zakupu 100% akcji przez amerykańską firmę z branzy gazu łupkowego ? Niemożliwe.? Wszystko jest możliwe.
A wtedy 30 zł jak znalazł!!!
Co to, tylko negatywne scenariusze tu zawsze będą się realizować!?
Może w końcu jakaś odmiana, co? Należy się to nam. Oprócz ciebie Machine.
Co prawda jesteś chłopie irytujący ale z drugiej strony te osobniki co non stop pisały i piszą brednie zasłużyły na tępienie.
Nie moge już czytać ich domysłów jak to będzie cudownie, jak to super, że za nasze pieniądze się bawią itp. Tyle razy się pomylić i pisać dalej to kpina.
A najlepsze jest teraz snucie domysłów o tym że archimedesa przejmą!
Luuudzie. Tyle razy dawać się w pupę ruchać?
Będziecie widzieć archimedesa jak świnia niebo!
"A co będzie, jak Polna w poniedziałek pokaże 1,1 mln. zysku netto, a prezes Piszcz powie, że otrzymali właśnie ofertę zakupu 100% akcji przez amerykańską firmę z branzy gazu łupkowego ? Niemożliwe.? Wszystko jest możliwe.
A wtedy 30 zł jak znalazł!!! "
No to gratuluję trafnej prognozy co do zysku !!!:) Co do zakupu 100% akcji, ogłoszonego przez amerykańską firmę z branży gazu łupkowego ... to chyba trzeba będzie trochę poczekać:) A i tak w pierwszej kolejności spodziewałbym się ogłoszenia wezwania - nie ze strony Polnej, a ze strony pana Zbigniewa.
Machlojki? Jakie machlojki? Jak coś ci się nie widzi, to zapodaj mnie do sądu. A jak ty mnie nie pozwiesz, to jak chcesz to ja cię pozwę ... za pomówienie
jak ktos ma faktyczny zamiar sprzedawac te 200 k 12.12 to dobra wiadomosc taka ze pewnie podciagna pod 12 bo liczy sie cena zamknieca
jesli jednak to tym razem zmyla to jeszcze lepssza wiadomosc bo bedzie oznaczala ze jakbuas+slupu+aviva po tych wynikach traktuja inwestycje jako dlugoterminowa i wiedza cos wiecej, zwlascza ten pierwszy znajac sytuacje pulaw, branzy chemicnzej i budwonictwa inrfastrukturalnego w polsce
Ja uważam, że cały ten miszung zakończy się WEZWANIEM (nie jakimś tam skupem, a wezwaniem) ze strony ZJ - być może jeszcze w tym roku. Cena wezwania będzie ustalona na poziomie powyżej 12 zł - tak że odpowie na nie POLNA + spora część akcjonariuszy. Są to oczywiście tylko moje przypuszczenia.
Do Ślepego i kulawego.
Do Polnej trzeba mieć cierpliwość - nie przeczę. Kto jej nie ma niech teraz pozbędzie się tych akcji.
Cierpliwość to ważna rzecz na giełdzie. Zresztą nie tylko na giełdzie - w życiu codziennym również. Myślę o tej kobiecie z mojej dzielnicy, która nie miała cierpliwości nawet do swojego dziecka i wrzuciła je z mola do morza:(
"Cierpliwość to ważna rzecz na giełdzie. Zresztą nie tylko na giełdzie - w życiu codziennym również." - sam napisałeś, że masz czas i możesz czekać.
Ale, czy przy tej okazji trzeba traktować inwestora mniejszościowego jak wroga i dawcę kapitału.
Czy trzeba pisać o trzech trybach wezwania i akwizycjach, a faktycznie realizować jedną koncepcję - wyciskanie?
Czy można mieć szacunek dla innych i traktować ich poważnie, dzielić się z nimi owocami i korzyściami wynikającymi z zainwestowanego kapitału?
Czy wartość spółki musi być taka jaka jest, a nie wyższa dzięki zaufaniu i większej liczbie inwestorów zadowolonych ze swojej inwestycji?
Cierpliwość można mieć, jeżeli ma się zaufanie do spółki i polityki prowadzonej przez wiekszościowego akcjonariusza.
Na zdobycie zaufania pracuje się latami, a traci się je bardzo szybko.
Czas to pieniądz, a wielu z nas ma coraz mniej czasu i cierpliwości.
Ps.
Nie buduje się zaufania strasząc procesem o pomówienie.
co to za stwierdzenie ,urok kapitalizmu,!!! to jest choroba- wrzod trzeba to wyciac. Ktos jak chce kupic sobie fabryke to niech ja kupoje ale bez ludzi i niech mu sama sie doji jak krowa!