w wykresie dziennym masz piękne dwie świece wzrostu, przydałaby się jeszcze jedna zakończona na 1.20. Na razie wzrosty jeszcze mało poparte wolumenem, ale coś się budzi. Ja podbieram
To, że nie ma akcji w arkuszu, to nie oznacza się się tam w ciągu kilku sekund znajdą.
Kurs został lekko podciągnięty do góry i nagle pojawiają się zlecenia ustawione na 1,19 zł.
Moim zdaniem ktoś nad tym czuwa.
Podbierają,podbierają póki tanio.I to robią pomału a do przodu.Znowu poszło-tym razem na 1,17zł,a sprawdźcie moje wpisy wcześniej jak brali na 1,11zł.Coś się święci...
sześć fajnych świec, nooo dajcie w końcu czadu chłopaki, jest już tu pare osob co czeka na wystrzał, noi troche większe kupno się pojawiło na 1,15 . wystarczy tylko raz powiesić na widłach :)
ruszy jak jak wroci do sensownych poziomów bo w tej chwili to ani nie ma obrotów ani nie ma czym handlować bo na arkuszu mało tego leży, technicznie na wybicie wykres bajka. zobaczymy.
Kupują to mocno powiedziane :-)
Kolekcjonerzy zbierają drobne resztki zniecierpliwionych czekaniem.
Pocieszające jest to, że nie ma desperatów oddających papier po każdej cenie.
Tylko obroty mogły by być choć trochę większe, bo poniżej 2 tyś. to śmiech na sali.
Jeszcze niedawno coś się działo, ale ostatnie dni to już totalny zastój.
Czyżby każdy już czekał tylko na ogłoszenie wyników za IV kwartał.
Oby tylko w tym śnie zimowym (a zimy przecież nie widać), który jest na papierach spółki, wszyscy nie przespali ogłoszenia wyników ;-).
Bo wtedy nie doczekamy się wzrostów jeszcze przez rok.
Dziś znowu duża wymiana. Tym razem na 1,08zł, czyli żeby niebawem urosło? Tak samo było przy wymianie na 1,11zł i potem dojście do 1,25zł.Pożyjemy, zobaczymy.
Tj. wymianka tak samo ustalona jak te poprzednie,(na poprzedniej zarobiłem). Możliwe, że do celów podatkowych zbijają kurs.Trzeba to obserwować, bo jak tłumaczyć wypowiedź prezesa w TVN CNBC w czwartek, że biznes kręci się w miarę dobrze a na giełdzie kurs spadł...
Zaczynamy się już budzić z zimowego snu, czy jednak jeszcze trzeba będzie na to poczekać.
Ale coś jest na rzeczy, bo coraz więcej analityków rozmawia o budowlance i deweloperce.
Dzisiejszy ruch chyba to potwierdza.
Jeżeli ma zacząć rosnąć, to chyba lepsze mniejsze stabilne wzrosty, niż skokowa duże szarpnięcia w górę i w dół.
Na tej spółce nie ma zbyt nerwowego akcjonariatu, więc mam nadzieję, że jest szansa powolna jazda na północ.
Pozdrawiam wszystkich cierpliwych.
Jak pisałem wcześniej. Zawsze jak są jakieś większe ustawione wymiany akcji to "chwilę" później ROBYG drożeje i tak jest i tym razem, z tym, że teraz ruch zwyżkowy powinien być nieco większy.