Zgodnie z artykułem : http://pulsinwestora.pb.pl/2507402,22146,kurs-polskiego-jadla-w-gore
Polskie jadło wychodzi na plus i dojdzie do przeważenia dotychczasowej straty nad zyskiem. Jednym słowem PJ wychodzi na PLUS.
W dniu dzisiejszym WIG-i nam lecą stąd jak narazie tak małe odbicie.
Zmieni nam się wskaznik ceny do wartości księgowej
Obecnie mamy sygnał zakupu oraz siłe relatywną na PLUS
Średnią 150 tyg 0,97. A wskażnik wyprzedania rynku tuż przed wybiciem w porównaniu do ostatnich dwóch silnych odbić jakie pamiętamy z rynku.
To jest kolejny zabieg Zarządu aby przed wynikami wyprzedać swoje akcje....popatrzcie, że ktoś sprzedaje i to nie mało czyli wie, że to jest tylko ściema!
Po raz kolejny piszę:
Gdzie są PIT STOP BARY....?
ostatnio w TV Biznes mówił o otwarciu kolejnych....i teraz znów zapowiada te same otwarcia ( do końca roku miało być 10 a są 2 )
Czy ktoś jadł pierożki na Lotosie ( ja specjalnie tankuje na Lotosie i nie mogę trafić na stację z pierożkami ).....przecież znając Prezesa to przy 60 Stacjach już działających na pewno by umieścił na stronach mapkę z lokalizacjami tych stacji.
Wawel na swoich stronach wogóle nie wspomina o dealu z Polskim Jadłem nie mówiąc już o jakichkolwiek konfiturach.
Cenie sobie takie wypowiedzi bo skałniają do rozmowy.
Lecz pamiętaj o tym że to jest BIZNES. I jeśli korzystniej było wstrzymać/wycofać się z jakiegoś projektu TO TAK TRZEBA ZROBIĆ.
Np LOTOS jest firmą o gigantycznym zadłużeniu. I jeśli nie wywiązał się z umowy to lepiej się wycofać, robić swoje. A z ZYSKÓW opłacić dobrego prawnika i ściągnąć odszkodowanie
Reasumując skoro spółka wychodzi na PLUS to znaczy że ma dobrego prezesa który nabył ogłady biznesowej i potrafi podejmować trafne decyzje.
Skoro ocenia się po wynikach to Ci co teraz kupują to według mnie idą na rzeź.
Nie raz już było tak, że Prezes coś powiedział i to nie działa, ha nie raz ....praktycznie tak jest od początku.
Musi sprzedawać i tyle a nie ma kanału dystrybucji bo jak chcesz zjeść to nie masz gdzie....i przestańcie w końcu pisać o tych dwóch barach przy autostradzie!!!!
GŁOWĄ MURU NIE PRZEBIJESZ gdzie ty masz widły na wskaźnikach, jak by było tak jak mówisz to najpier mieli byśmy wzrost o 50% a potem wyjaśnienie dla czego. A tak najpierw mamy info - teraz rozpoczyna się gra po to - wyniki - podbitka i realizacja zysków
Lecz skoro jest na PLUSIE to tych poziomó nawet po wynikach nie zobaczysz. Bo ruszy kapitał niedowiarków którzy musza zobaczyć wyniki