• LIPKA LIPKA Autor: ~mat [213.17.205.*]
    Jest taki przypadek jak zniechęceni inwestorzy i czasami spekuła bierze się za uwalanie kursów takich spółek, dlatego radzę zachęcić nowych inwestorów nie tylko skupowanie akcji od desperatów :), lecz i informacjami o spółce i jej planach i jak to się odbije na przyszłych latach.

Ludzie zostało jeszcze ok. 10 % do odkupienia i w tym tempie uśredniania to może spaść dość nisko.
  • Re: LIPKA LIPKA Autor: ~fret [82.137.208.*]
    i upadnie wszyscy ślepo zapatrzeni w spółkę pojedyncze jednostki widzą co się dzieje, spółka nie m czym sie chwalić, jest nie rentowna w ogóle nie widać działań prezesa w spółce, totalny marazm, jedyną aktywnością prezesa jest dokupowanie akcji do których jak widać coraz mniej osób ma zaufanie przejrzyjcie na oczy ludzie
  • Re: LIPKA LIPKA Autor: ~kris b [83.21.190.*]
    panowie macie jakis watpliwosci to sprzedajcie i w koncu uwolnicie sie od przewartosciowanego kompapu.bessa jest na wielu spolkach i na razie sie to zmieni dopoki euroland nie znajdzie rownowagi.
  • Re: LIPKA LIPKA Autor: ~karsyk1980 [194.28.203.*]
    Kris a ty co tak emocjonalnie podchodzisz teraz do tematu boisz sie że kompap okaże się kolejna chybiona inwestycją.... ja już pogodziłem sie że tak może być jednak na razie czekam, spokojnie nie spokojnie to juz inna historia ale na pewno nie z emocjami które towarzyszyły mi na początku. Bessa bessa ale kompap wszyscy maja w dup... nawet prezes także kierunek na razie moze byc tylko jedyny... 4PLN a jutro zjedziemy na 5pln
  • Re: LIPKA LIPKA Autor: ~kris b [83.21.192.*]
    emocje na gieldzie nie sa dobrym doradca.kazdy z nas powinien sam ustalac sam portfel inw-bez anali prasy itp.kompap mam i wiem dlaczego.ciekawi mnie tylko twoja prognoza zjazdu na 4-5 zl i jej powody.co do prezesa -nie mam nic przeciwko niemu.buduje gk.sam kupuje akcje na roznych poziomach.nie rozwadnia kapitalu itp.jedyny minus-to slaba polityka informacyjna-co do np.przejetych ozgraf i bzgraf.a co do dokonan innych na gpw podczas bessy chetnie poslucham waszych sukcesow-chetnie im sie przyjrze i szczerze pogratuluje.jak komus wybitnie nie idzie-nie powinno sie go dalej dolowac.ale jesli komus dobrze idzie naleza sie pochwaly-a wiemy jaki jest to sliski wozek/pozdro
  • Zając.parkiet Autor: ~doktor [83.24.51.*]
    Uchu analizy się zaczynają, wklejka z parkietu:

Kompap: spadków ciąg dalszy

Kurs akcji Kompapu, spółki działającej w branży papierniczo-poligraficznej, znajduje się w trendzie spadkowym od ponad pół roku. Jeszcze w maju rynek wyceniał walory na 11,40 zł, by w sierpniu obniżyć tę wartość do lokalnego minimum 6,60 zł. Oznacza to blisko 42-proc. przecenę. Próba odreagowania podniosła kurs do 8,90 zł, ale od początku września obserwujemy kontynuację spadków. W ubiegłym tygodniu cena ponownie obniżyła się do 6,60 zł. Na rynku dominują niedźwiedzie nastroje i pogłębienie przeceny może sprowadzić kurs do 6,40 zł. Jest to minimum poprzedniej fali spadkowej zakończonej w lutym 2011 roku.
    Jeśli byki chcą zmienić niekorzystny układ techniczny, potrzebny jest ruch powyżej średniej z 50 sesji i przebicie 7,69 zł. Jest to opór, który powstrzymał listopadowe zwyżki.

Powoli gdzieś powinno się dno ukształtować, tylko gdzie? W piątkę na przedzie osobiście nie wierzę, a z drugiej strony to może być szybciej niż się spodziewamy.

pozdrawiam aktywnych piszących
  • Re: Zając.parkiet Autor: ~rocco [213.25.19.*]
    Jak dokonujesz analizy to spytaj prawdziwego anala jakim jest zapewne nijaki krisb. Na anal (izie) zna się napewno dobrze bo co nie zarekomenduje leci na łeb na szyje. Choć ja wiem ?? są na świecie ludzie którym sprawia to przyjemność- swoją droga ciekawe czy pan kris może samodzielnie usiąść czy tez bolą go jego 4 litery. Może jest w tym ręka a może i nie ręka ;) kogoś z zarządzających
  • Re: Zając.parkiet Autor: ~karsyk1980 [194.28.203.*]
    akcji mało ostatnio mistrz kupił 15k i wyczyścił pole do 7,5zł tylko co z tego, jak znowu szorujemy gębą po dnie, prezesowi to pasuje bo tanio podbiera tylko że on to skupie widać że też chłop na porządne zakupy kasy nie ma, tu z gotówką w dwa dni można 10zł zrobić ale w związku z tym że Lipka skutecznie wszystkim obrzydził kompap, nikt nie ma zamiaru w to gówno inwestować i tak czeka nas zjazd i to w niedługie perspektywie, nie zdziwię się jak dzisiaj liźniemy 5PLN. Mimo bessy po takich przejęciach co zrobił Kompap nasze dno powinno być na 10zł a nie 6 czy 5. Faktycznie od czasu przejęć i ostatecznego podpisana wszystkich umów tylko spadamy, i nie mamy żadnego pojęcia co dokładnie dzieje sie w spółce.... no poza tym ze jest dalej nierentowna a prezes .... coż wszystkich plotek nie wypada powtarzać....

A poza tym dziwi mnie to że wszyscy na tym forum klepią po plecach prezesa i traktują jak dobrego wujka co chodzi i prezenty rozdaje... ale są ślepi albo podpłacani
  • Re: Zając.parkiet Autor: dworek [90.212.104.*]
    dobrze powiedziane !
  • Re: Zając.parkiet Autor: ~aa [217.113.228.*]
    Panowie, Wasze lzy tutaj nie zostana wysluchane przez prezesa
    jesli nie wierzycie, nie wiecie co sie dzieje, widzicie tylko spadki to po co siedziec i tracic kase? sprzedajcie i bedziecie mieli z glowy (i my tez, bo zalewacie forum swoimi zalami zamiart cos konstruktywnego napisac
    co tu pisać po kursie wszystko widać teraz będziemy zbierać plony nieudolności prezesa, lecim na 5 pln, choć widzę że ktoś próbuje nieudolnie jeszcze ratować kurs ale to na nic sie nie zda... kierunek obrany, dzisiaj po prostu przedłużyli agonie kompapu

i skończcie mi tu pierdzielić o konstruktywnym pisaniu, sami frazesy takie piszecie ze strach sie bać takie same argumenty jak i kontrargumenty, nic tylko dobry lipka dobry prezes, sorry a kurs gdzie? ktoś jest za niego odpowiedzialny? Zeby nie okazało że to co jakiś tam typ wcześniej pisał o sytuacji w Olsztynie jest prawdą......osobiscie jestem zdegustowany społką nie tylko jej kursem ale i tym co sie w niej wyprawia, tylko nie piszcie ze prezes jest cool dajmy mu szanse itp itd, mija rok od przejęć i jestesmy 2pln niżej niż przed przejeciami
    co ty robisz na gieldzie to ja nie mam pojecia...
    to samo co ty tylko nie biore w łape i staram sie grać uczciwie
    hehe
    bez odbioru :)
  • Re: Zając.parkiet Autor: ~doktor [83.24.51.*]
    walka była, i sporo akcji dziś przeleciało i wszystko po to żeby wyjść na zero:/

pozdrawiam tych co też są opłaceni;)
    a ile Ci placi?
    mi 50 gr od tysiaca postow hehe
  • Re: Zając.parkiet Autor: ~daemon [31.62.238.*]
    Gdzie sie podziewaja hurra optymisci i slepo pokladajacy wiare w zmierzajacy smialo na dno Kompap :)
  • Re: Zając.parkiet Autor: ~belagio [87.116.227.*]
    nie wiem gdzie sie podziali hura otymisci ale optymisci jeszcze napewno zostali miedzi innymi ja, pozdrawiam
  • Re: Zając.parkiet Autor: ~kris b [83.21.98.*]
    dolaczam sie do ciebie rowniez-wiemyco mamy i mniemam ze kupowalismy po wlasnej analizie.a na szczekania kundli nie zwracajmy uwagi .taki np rocco-pokaz przyjacielu swoj portfel w bessie i pokaz ze tobie rosnie to uwierze.to ze wymieniamy poglady na forum to nie znaczy ze musimy kierowac sie nimi.ale czasami warto poznac inny pukt widzenia.i drogi rocco nie jestem zadnym analitykiem ale drobnym inwestorem tak jak ty- ale nie ujadam i nie pluje zolcia
  • Re: Zając.parkiet Autor: ~colectiv [83.22.63.*]
    No cóż Kris, akurat jemu zawsze rośnie. O ile oczywiście ksywka rocco pochodzi od wiadomego gwiazdora wiadomo jakich filmów.
    He he.

Pozdro i trzymta się
  • Re: Zając.parkiet Autor: ~wert [195.136.254.*]
    Kris b -tak trzymaj!
    Ja nawet lekko dokupiłem !
  • Re: LIPKA LIPKA Autor: ~kris b [83.21.204.*]
    najnowsze info-po serii transakcjii z ostatnich dni prezes lipka z grandem przekroczyl 25 pr.w kapitale akcyjnym spolki a co niektorzy dalej wieszaja psy na prezesie
  • Re: LIPKA LIPKA Autor: ~aa [217.113.228.*]
    za chwile karsyk przybedzie od lopaty oderwany i powie ze slabo dobiera, ze takie zakupy to robi jego babcia itp itd

no ale ladnie ladnie, niech dobiera dalej a napewno zamierza ;) czuje ze po takiej cenie juz moze nie kupic
    mam nadzieje że tobie lżej się pracuje niż mi a kasę możesz przepuszczać miedzy palcami, ja niestety ciężko pracuje, pewnie nie wiesz co to znaczy, ja akurat wiem a zainwestowane pieniądze chciałbym odzyskać z nawiązka.
    co z tego ze prezes dobiera? co z tego dobierania wynika z wyjątkiem tego że kurs spada coraz niżej i niżej i dna nie widać? nawet jak na szerokim jest zielony my dalej lecimy na łeb na szyje? kto poza prezesem interesuje sie kompapem (mam na mysli jakieś poważnych graczy a nie ludków pokroju krisa, werta, doktora ciebie czy mnie) nikt... i dopóki prezes czegoś z tym nie zrobi to będziemy spadać dalej, a jak widać prezesowi to pasuje a kasę którą zainwestowaliśmy szlag trafia.... no ale zapomniałem że wam to pasuje... mi akurat nie.
  • Re: LIPKA LIPKA Autor: ~aa [217.113.228.*]
    zobacz jak szeroki spadl a jak my spadlismy...i wtedy mow co to znaczy spadac na leb na szyje; nikomu nie pasuje tracic pieniedzy, nikt nie jest glupi; nie tylko ty ciezko pracujesz, uwierz ale nie ma co sie uzalac nad wlasnym losem
    powaznemy inwestorowi ciezko jest wejsc bo kurs by musial wyskoczyc minimum do 15 zeby on chociaz za kilkaset tysiecy kupil; ile jest wolnych akcjiii...? zobacz ile lipka zbiera jak powoli i cierpliwie zeby zebrac 10 tysiecy; dlatego czasem mi nerwy puszzcaja na Ciebie bo srednio masz o tym wszystkim pojecie
  • Re: LIPKA LIPKA Autor: ~doktor [83.24.170.*]
    Sypacz zdaje się mieć sporo amunicji, a samo zbijanie też zręcznie idzie.
    W tym momencie niestety nie najlepiej to wygląda. Bez znaczenia jest teraz dyskusja kto ile i jak ciężko pracował na swój kapitał, który przeznaczył na inwestycje w kompap.
    Warto tak dla uczciwości powiedzieć, a można to łatwo sprawdzić że Kris bardzo tonował nastroje, jak coś prognozował to ostrożnie. Oczywiście czym innym jest wiara w przyszłość spółki, i wiara w fundamenty jakie są budowane.
    Raczej Karsyk był hura optymistą od wzrostów pod 30-50zł., które miały być tuż tuż.

Co ode mnie:
    Teraz widać, że do puki nie kupią (lub nie wyrwą) tyle ile chcą to wzrostów nie będzie.
    A ten karsykowy brak informacji ze strony prezesa to po prostu sprzyjanie co raz tańszym zakupom. Lipka nie `sprzedaje` spółki w parkiecie, czy cnbc tylko w niszowym branżowym piśmie. Robi absolutne minimum, żeby w środowisku być obecnym i wiarygodnym, ale drobnych i grubszych inwestorów nie przyciąga. Nie jest to mu na rękę.
    Więcej będziemy wiedzieć po wynikach za cały rok. Na moje oko rynek się rozwija i ci co mówią, że teraz to już tylko będą tablety powinni sami sobie takie tablety łyknąć.

pozdrawiam
  • Re: LIPKA LIPKA Autor: ~wert [77.115.164.*]
    Karsyk sprzedaj i proszę cię zapomnij o kompapie -jest teraz 7,31 !!
    sorry mam średnia 7,35 a ze strata na pewno nie sprzedam, cena która mnie satysfakcjonuje to 30zł no może 25zł a ze mam go sporo (jak na swoje możliwości zresztą pisałem że Kompap zajmuje główna pozycje w moim portfelu i 2/3 środków mam własnie w tej spółce) to i sprzedaż chwile potrwa :) no zasadniczo wystarczyłby dzień taki jak ten i udałoby mi się pozbyć wszystkiego ;) jeśli dzisiaj wszystko łyknął Lipka to własnie takich zakupów od niego oczekuje. a nie dziobanie po kilka tysięcy. Na szczęście powyżej 7 zł mój kapitał czuje się w miarę bezpiecznie i dopóki będzie powyżej 7zł za dużo wysłuchiwać mnie nie będziesz musiał wert.

ps. W związku z tym że w święta będę zmuszony pracować już za zawczasu chciałbym życzyć wszystkim obecnym (w sumie widać że pisze nas raczej garstka wytrwałych) Wesołych Świąt i bogatego Mikołaja, ale przede wszystkim spokojnych i radosnych świąt w gronie najbliższych
  • Re: LIPKA LIPKA Autor: ~Andrzej [83.23.41.*]
    jak spadnie to znów dokupie z 400 akcji
[x]
KOMPAP 1,09% 18,60 2026-05-22 15:09:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.