• Droga do Rosji otwarta Autor: ~xyz [94.75.90.*]
    http://www.newconnect.pl/?page=1045&ph_main_content_start=show&id=22460&ncc_index=LUX&id_tr=1
  • Re: Droga do Rosji otwarta Autor: harpoon7 [89.231.179.*]
    :)
    na stronie podają że robili coś w Rosji
    http://luxima.com.pl/?s=realizacje&t=gallery&id=2593
  • Re: Droga do Rosji otwarta Autor: ~xyz [178.36.159.*]
    Jak myślisz czemu nie ma kupujących. Spółka bardzo fajna, unikatowy i konkurencyjny cenowo produkt, podpisana duża umowa sprzedaży w drodze następne a kurs tylko leci w dół ?
    Bieżące wyniki nie porażają, ale kurs to raczej antycypacja przyszłości a dla tej spółki przyszłość wygląda dobrze ...
    ponad 5,2 mln euro do końca 2015 czyli około 6 mln PLN na rok przychodu ...
    dla porównania w 2010 było przychodu około 3 mln pln ...
    a kapitalizacja obecnie to około 8-9 mln ....

to tylko jeden kontrakt - oby spółka podpisała coś jeszcze plus mam nadzieje że dalej będzie robiła mniejsze kontrakty - o których nie musi informować

a dlaczego kurs nie idzie do góry .... ff całkiem spory, ale mimo to zainteresowanie słabe po stronie K,
    może ta sławetna Australia (oby się pojawiła) ruszy kurs - może jakaś tv sie zainteresuje ....

pozdr

ps. ciekawe że dwóch członków zarządu w jednym miesiącu odeszło ...
  • Re: Droga do Rosji otwarta Autor: ~xyz [217.96.0.*]
    Członek Zarządu odszedł jeden, natomiast odeszło dwóch gości z RN. o Australię walczą chyba cały czas kwestia jak dużo im się uda wywalczyć. Ciekawe pod co chcą zrobić emisję obligacji czy tylko pod produkcję do Rosji czy też zaraz dowiemy się o jakichś innych dużych umowach. Na razie cena jest moim zdaniem mocno atrakcyjna. liczę na to że z czasem jak pokażą dobre wyniki a Zarząd umiejętnie rozreklamuje spółkę to pojawią sie i kupujący bo na razie cena mocno atrakcyjna więc sobie będę skubał :)
    Chyba pod Rosję, bo zbiega się w czasie z komunikatem o tych certyfikatach ...
    ale poniższe stwierdzenie może świadczyć o czymś jeszcze ...
    "Środki pozyskane z emisji obligacji Spółka ma zamiar przeznaczyć m.in. na potrzeby realizacji istotnych zamówień, których otrzymanie spodziewane jest w IV kwartale 2011 roku oraz I kwartale 2012 roku."
    Poczekamy zobaczymy ...
  • Re: Droga do Rosji otwarta Autor: ~loco [46.112.149.*]
    apropo członków to panienka w krs pokazała mi ile było zmian w ostatnich 2 latkach. bylo chyba 3 czy 4. jedynie prezes ten sam. moze dlatego, ze akcjonariusz :)
    ciekawe co pokaza za 3 kwartał. ja bym sie tam cudow nie spodziewal, zwlaszcza, ze cos cicho ostatnio o kontraktach, a dopiera w pazdzierniku maja certyfikat dla sprzedazy na wschod.
    A mi się wydaje że spółka jest totalnie nieznana rynkowi i dobrze by było aby Zarząd zaczął ją w jakiś sposób promować oczywiście Australia stanowiła by dobry przyczynek do tego choć jakoś tak się troszeczkę odsuwa. Ciekawa jest natomiast ta rezygnacja dwóch członków rady, czyżby jakieś zamiany strukturalne się szykowały np w akcjonariacie ?
  • Re: Droga do Rosji otwarta Autor: ~Gerg [83.18.10.*]
    Przypomina mi to inna spółke, kórekj nazwy nie wymienie. obietnice i oddalanie terminu ich realizacji. A kurs spada ....
    mi trochę też nie powiem ale tu nie bardzo się można urzędnikami wyłgać :)
    Panowie ! Bez defetyzmu !
    1) Jest kontrakt na całkiem niezłą sumkę patrząc na wcześniejsze lata - wiem że to jeszcze nie kasa ale poczekajmy na Q4, i 2012 na wpływ na wyniki
    2) Fakt ze na razie cicho z Australią - mam nadzieje ze w raporcie za Q3 coś będzie o tym
    3) Analizując jeszcze raport za Q2
    - Spółka w 2011 zainwestowała trochę kasy w maszyny
    - mimo słabszego pierwszego półrocza - w związku z modernizacją - plan na 2011 podtrzymany
    - Spółka przewiduje że po modernizacji zakładu i oferty wzrost sprzedaży na poziomie kilkudziesięciu procent rok do roku przez najbliższe 3 lata.
    - W czerwcu 2011 roku podpisana została umowa z nowym partnerem, dotycząca
    promowania i sprzedaży produktów z oferty Spółki na rynku francuskim - patrząc na kurs Euro - produkty spółki mogą być jeszcze bardziej konkurencyjne cenowo

A co do kursu - tak jak napisał xyz spółka jeszcze mało znana - przydałby się jakiś spektakularny kontrakt i wizyta w CNBC ;)
    To wszystko prawda. Ja sie tylko obawiam, że batoniki po 5000 akcji w cenie 0,55 to sa akcje osób kóre wyszły z RN, lub akcje pracowników. Ale raczej tych pierwszych. I jak przyjdzie dobra inbformacja, to panowie wysypią sie z aakcji z zyskiem 400-500%, a tym samym skonsumują dobre nastroje z podpisanego kontrakytu. Wtedy jak powrócimy na 0,8-0,9 to bedzie sukces. Niestety tak to może być.
    Pewnie masz racje że to cześć osób powiązanych ze spółką sprzedaje realizując zyski.
    Pewnie już się naczekali ;) Takie to są uroki emisji prywatnych.
    Przed pierwszym notowaniem ustalono kurs odniesienia na podstawie średniej transakcji przed notowanie na 1,8 - czyli ktos kupowal ...
    Obroty są słabe więc takie wrzuty po kilka tys po prawej stronie powodują wahania.
    Tak jak pisałem wcześniej Q4 i 2012 pokażą ile z zapowiedzi się sprawdzi, czy kontrakty dają zarobek - wtedy po lewej pojawi sie więcej.
    Ja spółce daje co najmniej pół roku aby przekonać się o jakości informacji i prognoz .... Oczywiście mam nadzieje że będzie jakiś ekstra strzał i troche szumu i wtedy kurs moze isc szybciej .... w góre :)
    A 5% to tylko 735 tys akcji co daje tylko 500 tys PLN ... ;)

ps.swoją drogą co robi ANIMATOR skoro coraz częściej mamy sesje po 0 obrocie
    Skoro mierzysz w 5%, a z wypowiedzi wnioskuję, ze nie jesteś zwykłym DT, to trzymam kciuki.
    Gerg
[x]
LUXIMA 0,00% 0,01 2018-11-14 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.