przecież jak oni chcą skupić kilkaset tysięcy sztuk, to przy takim codziennym skupie po kilkaset sztuk, wyjątkowo tysiak, półtora, będą się z tym bujać rok, albo i dwa, coby nie podbić ceny, a normalne, że bedą chcieli jak najtaniej skupić, a ile to ostatecznie podniesie wartość księgową akcji? o 20%? o 30%? pusty śmiech, zamiast rozwijać działalność, co by im dało kilkukrotne bicie na cenie akcji, to oni podnoszą nieznacznie wartość księgową akcji, kurza trąba zmarnowane 4 lata przez ciołków
to fakt, kiszone miliony na goovno-oprocentowanych lokatach, zmarnowane wszystkie szanse na przejecia, z tym pezetelem to teraz sa wybory, dziwilem sie w ogole, że ruszali temat prywatyzacji przed wyborami, a jednak polityka wziela górę, do tematu bedzie mozna wrocic pare miesiecy pozniej, a moze polna ma cos innego na oku? moze ma jęczmień na oku? albo drzazgę w oku? albo zaćmę na oczach
Nie wiem, czy wchodzić w ten skup ? Doradźcie prosze. Jaki kurs bedzie po 7.10.2011 ?
Czy skup bedzie blisko 14 czy raczej blisko 10 zł.
A może spóldzielnia przejedzie się przez 2-3 dni o 50%, jak to było ostatnio z K?elnerem!
Volter, nie podniecaj się tak tym artykułem w Parkiecie. Kolejny prezes(od czerwca br.) opowiada dyrdymały o przejęciach, a tu biegną dwa skupy równocześnie. Kurs zaś jest od dawna żenująco niski. bo specjalnie tak manipulują.
Ja już nie mam siły na tych gości i naszego pryncypała J. Chciałbym sprzedać w okolicach wartości księgowej i zapomnieć, że istnieje coś takiego jak POLNA SA.
Jest prognoza prezesa co do sprzedazy i wyniku. czytajcie w dzisiejszym Parkiecie. no cóz, to co mówi prezes kursowi raczej nie pomoże- moim zdaniem. Chcą wiec zrobic skup tanio.
A akwizycja - to melodia przeszłości.Dobre wyiki też.
Akcje wartości księgowej długo jeszcze nie osiągną!!!!
i co, mija pol roku od tego momentu i caly czas aktualne, no moze jedynie co, teraz codziennie jakies branko jest, to chyba ten caly kaminski znow, odda po 14 potem