colian mieszko itp. wszyscy jadą na tym samym wózku. Od maja dolar + 15 % cukier +35 % w uj. dolarowym. I jak tu ma być dobrze?
Sektor tylko z nazwy defensywny w tym zwariowanym swiecie.
Chyba dopiero jak zbankrutuje Grecja to wzrośniemy. Dlaczego?
Bo presja na surowce przez silnego dolara spowoduje ich spadek.
Facet jest za swiezy zeby pociagnac taka spolke .Nie nadaje sie ,skonczy na taczce.Chial za duzo i popelnil błedy.Rozbudowal grupe ktora rozdmuchala zadluzenie do nie botycznych rozmiarow 3 * kontra kapital wlasny P O R A Z K A Gosciu.Po h.... bylo te obligacje puiszczac? Nie lepiej bylo puscic emisje z prawem poboru dla akcjonariuszy?Pytam panie menegerze.Wyszla grupa ktora ze wzgledu na ceny nie poprawia wynikow za to generuje za....koszty.Zobaczymy kolejne kwartaly .Na razie gleba .zadluzone spolki w dobie kryzysu dostaja po ogonie Mieszko podzileil ten los z trojnasób.
kakao jest na rocznych minimach
http://stooq.pl/q/?s=cc.f&c=1y&t=c&a=lg&b=0
To są poziomy z 2009 r. a ceny wyrobów w sklepach są kilkadzisiąt % wyższe
A ten twój artukuł jest z lutego 2011. Odgrzewany kotlet. To nie działa . spróbuj czegoś innego.
może cukier?
kakao jest na rocznym minimum w trendzie wzrostowym ktory trwa lat kilkanascie.
ja inwestuje w mieszko na lata 4 wiec dla mnie twoje"minimum" jest nic nie znacząca informacją.
Ceny cukru sa bardzo wysokie.Ceny kakao sa bardzo wysokie Akcje spolki sa bardzo nisko i to nie jest abstrakcja to jest Fakt.
zacząłeś swój wywód od starego artykułu z nieaktualnymi informacjami. Dla mnie to naganianie na spadki i tylko to chciałem wytknąć. Nie wdaje sie w dyskusje nt. trendów trwających całe dekadę. Z mojej strony to koniec dyskusji. Dzieki :)
Wyniki roczne to pewnie z czterysta milionów przychodów i ok dwudziestu milionów zysku netto, to nie jest branża cykilczna.Pod koniec roku kurs spokojnie będzie po ok 5zł.
Panowie co bedzie tego nikt nie wie, spolka na pewno w nastepnych kwartalach bedzie miala zysk, ale jak to sie przelozy na cene akcji tego nikt nie wie
cukier zrobił dziś podwójny szczyt. Może spasc jeszcze o 30 %. MSO rozlicza przychody w 40 % w walutach -gł. w dolarze. Może nie będzie rewelacji ale chyba lepiej niż rynek