• surowce Autor: ~mik [83.22.28.*]
    colian mieszko itp. wszyscy jadą na tym samym wózku. Od maja dolar + 15 % cukier +35 % w uj. dolarowym. I jak tu ma być dobrze?
    Sektor tylko z nazwy defensywny w tym zwariowanym swiecie.
    Chyba dopiero jak zbankrutuje Grecja to wzrośniemy. Dlaczego?
    Bo presja na surowce przez silnego dolara spowoduje ich spadek.
  • Re: surowce Autor: ~xtx [77.237.3.*]
    A bardzo duży eksport w przypadku Mieszka?
  • Re: surowce Autor: ~mik [213.227.87.*]
    blisko 40 % sam MSO ale z Pergale i litem powiązanym z euro jeszcze wiecej
  • Re: surowce Autor: ~Gladiator [178.36.166.*]
    http://www.portalspozywczy.pl/inne/slodycze_przekaski/wiadomosci/analitycy-ceny-kakao-najwyzsze-od-32-lat,46302.html

Facet jest za swiezy zeby pociagnac taka spolke .Nie nadaje sie ,skonczy na taczce.Chial za duzo i popelnil błedy.Rozbudowal grupe ktora rozdmuchala zadluzenie do nie botycznych rozmiarow 3 * kontra kapital wlasny P O R A Z K A Gosciu.Po h.... bylo te obligacje puiszczac? Nie lepiej bylo puscic emisje z prawem poboru dla akcjonariuszy?Pytam panie menegerze.Wyszla grupa ktora ze wzgledu na ceny nie poprawia wynikow za to generuje za....koszty.Zobaczymy kolejne kwartaly .Na razie gleba .zadluzone spolki w dobie kryzysu dostaja po ogonie Mieszko podzileil ten los z trojnasób.
  • Re: surowce Autor: ~mik [83.22.16.*]
    kakao jest na rocznych minimach
    http://stooq.pl/q/?s=cc.f&c=1y&t=c&a=lg&b=0
    To są poziomy z 2009 r. a ceny wyrobów w sklepach są kilkadzisiąt % wyższe
    A ten twój artukuł jest z lutego 2011. Odgrzewany kotlet. To nie działa . spróbuj czegoś innego.
    może cukier?
    No popatrz Mieszko tez jest na rocznym minimum więc może jednak dziala?czy nie?
    Zastanow sie nad tym co napisales.
  • Re: surowce Autor: ~mik [83.22.16.*]
    to już poziom abstarkcji którego nie pojmuje :)
    kakao na rocznym minimum = mieszko na min?
    Wytłumacz mi ... nam wszystkim, którzy czytają to forum :)
    kakao jest na rocznym minimum w trendzie wzrostowym ktory trwa lat kilkanascie.
    ja inwestuje w mieszko na lata 4 wiec dla mnie twoje"minimum" jest nic nie znacząca informacją.
    Ceny cukru sa bardzo wysokie.Ceny kakao sa bardzo wysokie Akcje spolki sa bardzo nisko i to nie jest abstrakcja to jest Fakt.
    nastepne tlumaczenie panu i nam bedzie platne przelewem na konto w Pko sa.
  • Re: surowce Autor: ~mik [83.22.13.*]
    zacząłeś swój wywód od starego artykułu z nieaktualnymi informacjami. Dla mnie to naganianie na spadki i tylko to chciałem wytknąć. Nie wdaje sie w dyskusje nt. trendów trwających całe dekadę. Z mojej strony to koniec dyskusji. Dzieki :)
  • Re: surowce Autor: ~xtx [77.237.3.*]
    Wyniki roczne to pewnie z czterysta milionów przychodów i ok dwudziestu milionów zysku netto, to nie jest branża cykilczna.Pod koniec roku kurs spokojnie będzie po ok 5zł.
  • Re: surowce Autor: ~sd [143.50.252.*]
    Panowie co bedzie tego nikt nie wie, spolka na pewno w nastepnych kwartalach bedzie miala zysk, ale jak to sie przelozy na cene akcji tego nikt nie wie
  • Re: surowce Autor: ~cukier [83.22.6.*]
    cukier zrobił dziś podwójny szczyt. Może spasc jeszcze o 30 %. MSO rozlicza przychody w 40 % w walutach -gł. w dolarze. Może nie będzie rewelacji ale chyba lepiej niż rynek
[x]
MIESZKO 0,00% 3,95 2014-11-25 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.