"Tę mnogość bytów powoli porządkuję - wyjaśnia Zbigniew Jakubas. - Wycofałem się z rynku mediów; w ubiegłym roku sprzedałem wydawnictwa i multimedialną spółkę. W ciągu najbliższego roku chcę się skupić tylko na trzech branżach. Będzie to przemysł taboru szynowego, budownictwo przemysłowe, infrastrukturalne i deweloperka oraz Mennica Polska."
Przeczytsłem. Jesli planuje sie skupic na m.in.deweloperce, to zakup PZL WZM przez Polna ma sens, bo chodzi o bardzo dobre tereny w centrum Warszawy.
Może były prezes Zakonek podpowiedział mu przykład ZelmerA SA, który opchnąl w centrum Rzeszowa teren za 35 mln. a swój zakład przeniósł 10 km dalej , do Rogoźnicy, do SSE Mielec.
W przypadku PZL WZM przyda się Polna, bo może ona przejąć część produkcji, a pracowników z Warszawy (podobno 250 osób) w małej częśći zatrudnic w Przemyślu, a większość stopniowo zwalniać za odprawami.
Ja z niecierpliwością czekam na komunikat MSP, o tym , kto dostanie pierwszy wyłacznosc na negocjacje w srawie zakupu PZL WZM.
Komunikatu w sprawie PZL WZM jeszcze nie ma. Ale Mennica Polska złożyła dzisiaj ofertę w MSP na zakup prywatyzowanego Centralnego Ośrodka Informatyki Górnictwa.
Czyli że p. Jakubas idzie tą drogą: tzn. kupować chce prywatyzowane spółki skarbu Państwa
to sie w glowie nie miesci
zamrnowali tyle lat
tyle okazji
i znow kompromitacja bedzie
a przygotowywali sie do tego od zeszlego roku
"Polna urosnie" haslo Jakubasa z tamtego roku:)
nie mam pytan:)
patrzac w ostatnich dniach na kurs to zaczynam odnosić wrazenie,ze z przejęcia nici i co bardziej wiedzący juz pozbywaja sie akcji..choc 8 zł to smiesznie niska cena a jednak ona dalej jest i o 7 zachacza..