Cóż grono osób z tego forum być może siedzi u prezia w kieszeni lub nie ;) ale co macie do powiedzenia na temat działań prezesa po przeczytaniu wyników za I półrocze? co? no i co lipka zrobił przez te I półrocze...? co..... proste Balcerowicz musi odejść ;) tak lipke chwalicie a bańka operacyjna w plecy.... aj szkoda gadać, mam nadzieje ze jutro będą chętni na kupno.....
slaby ten raport zeby nie powiedziec do dupy, szkoda,
spodziewam sie jakiegos wyjasnienia ze strony zarzadu odnosnie raportu za IQ, przynajmniej chcialbym zeby takowy sie pojawil, plany na przyzlosc, restrukturyzacja, sprzedarz zbednego majatku, wynajem itp, pozdrawiam
Brawo koszty ogólne zarządu wzrosły o 500 % klasa .!!!!! Szanujemy akcjonariat i w ogóle go nie dymamy:):):)Co tam5 mln. Ale za to w sprawozdaniu zarządu pensje prawie głodowe.Tak rządzić to każdy głupi potrafi. Pan przewodniczący rady 3tys. raz na kwartał --z czego żyje??? A zapomniałem pewnie tyle ma co na taśmie robole:):) To skąd te 5 mln na koszty zarządu??
kosmos, to co niby miało byc robione przez prezesa w II kwartale to wakacje ... ma być robione dalej w III a potem pewnie w IV. Piszecie ze wzrósł majątek firmy, ano wzrósł tak samo jak zobowiązania krótko i długo terminowe...... ogólnie widać co widać lipka kasę pakuje do kieszeni i ma w dupie kurs, tak jak pisałem cały czas przez ostatni kwartał ale nikt mnie nie słuchał i ja byłem tym złym a tu proszę koszty zarządu 500% up z jakiej okazji? gdzie ta zapowiadana sprzedaż majątku i wynajem dupa nie ma nic, skoro przez zarząd moza siorbać kasę to po co sie starać, drugie tyle wyciągnie Lipa z Grandu na umowach z kompapem i wszystko w temacie, no ale chylę mu czoła jest faktycznie starym wiarusem na giełdzie i wie jak robi sie kasę na takich jam my... szarych akcjonariuszach bez przedstawicieli i dzieci w zarządzie.... takie zycie....
Koszty zarządu 500 % w górę.... Skąd ? Ano z przejętej jednostki. To są właśnie te koszty do wyrzucenia w przyszłości. Koszty zarządu spóki kompap spadły w porównaniu z rokiem poprzednim.
widze ze robia za sobowtora.nie zwracajcie uwagi na ludzi zalamujacych rece nad kompapem.moga sie z nim zawsze pozegnac.lepiej aby watpiacy z niego wyszli jak najszybciej i nie zatruwali atmosfery.spolka na stale w moim portfelu ale nie naganiam i radze samemu dokonywac analizy spolek aby potem nie bylo dramatow.a forum jest po to aby wymieniac poglady/pozdro
w moim portfelu tez
ale nie o to chodzi, nie oklamujmy sie kazdy gra na gieldzie zeby zarobic, ja jestem w kompapie na dlugofalowo albo do okreslonego mi poziomu
poki co jak patrze na arkusz zlecen to ... do 10 blisko :) fakt ze po drodze pojawi sie jeszcze sprzedaz ale pokki co to dobra prognoza
niestetty tylko popyt mizerny, ale popyt zawsze sie pojawia na gorce :D przydaloby sie tylo gdyby fund albo z zarzadu jeszcze podobierali po 100 tysiecy
witam, od dwóch dni jestem księgowym bilansistą siedzącym nad wydrukami;)
Pierwsze emocje opadły, wiec może teraz na chłodno postaramy się wyciągnąć jakieś pozytywne aspekty funkcjonowania i przebudowy kompapu.
Pocieszające jest to, że prezes i ktoś z zarządu dobierał przed okresem zamkniętym mając już pewno świadomość jak będzie w wynikach.
Może też ktoś wie co się działo w firmie od 1 lipca, bo już za niecały miesiąc kończy się trzeci kwartał. Oby rezultaty przebudowy były już bardziej czytelne.
no tylko że dobierali takie ilości że szok, po prostu powalały na kolana...może dopierali żeby po prostu robić dobre wrażenie..... gdyby to były pakiety po 20k to bym zrozumiał, gdyby obroty były powyżej 1mln zł to bym zrozumiał a po prostu to co sie dzieje u nas to jest ŻENADA, jedynym pozytywnym aspektem który widzę w tym wszystkim jest to że akcjonariat jest zrównoważony, spadki nie odbywają się na dużych obrotach, akcjonariat widać że jest zdyscyplinowany a to co sie dzieje jest po prostu próbą wykruszenia słabych nerwowo zeby nikt nie wyciął numeru i nie postawił zapory przed drogą na szczyt, jednakże dzisiejszy arkusz sprzedaży nie napawał mnie optymizmem. Póki co spójrzmy prawdzie w oczy.... żyjemy na fundamentach których póki co oprócz nas zdaje sie że nikt inny nie dostrzega... poza tym według mojego osobistego zdania które już nieraz podkreślałem niekompetencja Prezesa lipki również ma wpływ na kurs, oczywiście w przypadku zmiany tendencji i wzrostu kursu w szybkim czasie do satysfakcjonujących mnie poziomów pewnie zmienię i będę go chwalił ale póki co tak nie jest. uważam ze przez ostatni kwartał można było zrobić o wiele więcej. i jak ktoś z kolegów z forum wcześniej bardzo ładnie to opisał nie ożeniłem sie z Kompapem i liczę na zyski w tym roku a nie za 5.....
Wszystkie ruchy robią po mistrzowsku, właściwie to nie wiadomo w którą stronę to pójdzie, (my nie wiemy).
Oczekiwanie, że Lipka wpadnie na giełdę jak John Wayne i sprzątnie od razu 50k akcji jednym zleceniem to naiwność.
Czeka nas okres niepewności i każdy musi sobie go zinterpretować po swojemu. Sam mówisz, że jak będzie dobrze do Lipka jest debeściak a jak będzie źle to no ...
pozdrawiam
(jakby co poniżej 6.90 wracam do zakupów)
a gzie kolego karsyk twoje wymarzone 30 zl.mowilem tobie juz dawno ze to urojenia.na koniec roku przedzial 9-12 zl.grupa kapitalowa dopiero w powijakach a majatku sporo-odpieprz sie od prezesa chyba ze chcesz go zastapic w stalych rozjazdach miedzy olsztynem a bialystokiem.ja mu tylko wspolczuje .ciezko pracuje a wy na nim psy wieszacie
no jak prezes w kulki leci to i 30zł nie ma... na razie, a co do prezesa to skąd ty wiesz gdzie on lata i co on robi, póki co to jego zarządzanie sporo spółkę kosztuje, wyników dobrych nie ma, o spółce jest cicho, generalnie żadnej rzeczy o której lipka mówił w wywiadach jeszcze nie zrealizował wszystko to tylko gadanina, całe I półrocze przespał przesiedział na dupie grając w pasjansa pewnie a firma lezy, pewnie by sie tłumaczył że odpocząć po zakupach i pertraktacjach z Gradem musiał, niech sie weźmie chłop do roboty, akcje spółki urosną to nikt do niego czepiać sie nie będzie, wtedy będzie dobry prezesik, niestety kompap nie jest spółka dywidendową (w sumie i dobrze w w tym roku tej dywidendy by pewnie nie było ;) ) a generalnie zarabia sie nie na wzroście aktywów spółki, nie ma wzrostu cen akcji nie ma zarobku a kto jest za to odpowiedzialny no chyba zdaje sie ze sterem tego okretu jest prezes a nadzoruje go rada nadzorcza i zarząd spółki, wiec nie broń dupy prezesa tylko go w nia klepnij z liścia i każ wsiąść mu sie do roboty.....dobry samarytaninie
Nie załamuj sie karsyk, jak widać jako jeden z nielicznych forumowiczów potrafisz merytorycznie skrytykować Prezesa i najwyraźniej jego i jego ludzi to boli, nie wiem czego oczekują ludzie tutaj piszący na forum bo jak widać akcjonariuszami raczej nie są, gdybym ja był akcjonariuszem i po ponad pół roku od dużych przejęć zrobionych przez firmę ceny akcji dalej stałyby w miejscu to sygnał dla mnie byłby jeden... Jak znam Waldka to najpierw zarobi sam a może później dać cos zarobić akcjonariuszom cóż tak jest w biznesie, pamiętajcie że jeszcze musi łyknąć coś zarząd. Spójrzcie ludzie na wykres ta spółka przez rok rok miała jedno małe, nic nie znaczące wybicie przy mizernych obrotach, ale kto wie może jeszcze się coś zmieni, Karsyk nie załamuj się prezesem zawsze mógłby to być Bagsik albo ktoś inny jego pokroju a akcji w wolnym obiegu jest wystarczająco dużo żeby mniej lub bardziej niespodziewanie pojawiła się grupa osób gotowa do przejęcia władzy.....
niech krytycy prezesa napisza konketnie co mu zarzucaja.dzieki niemu od roku spolka jest o wiele wieksza.a ze kurs nie rosnie to powod jest jeden i typowy dla wielu malych spolek na gpw-brak kapitalu i stale umarzanie jednostek tfi przez klientow.ja mam tylko zarzut za wiele za wysokiekoszty zarzadu.zobaczcie na wyniki i perspektywy np.mostostalu zabrze-super a kurs na samym dnie.i tam tez jada po prezesie opachu-i co ten chlopina ma zrobic.moge jeszcze podac wiele innych przykladow-ale po co na wiely misiach placz i zale do prezesow.motto-slowa tworcy giganta stalowego mittala-''trakujcie kazdego dolara w czasie kryzysu jakby to byl wasz ostatni dolar''-pozdro
czy Ty nie znasz polskich realiów
........ dwie państwowe spółki przejął (jakiś tam Lipka) i co za te marne grosze czy Ty nie wiesz jak to się odbywa ............... koszty zarządu muszą być = ale do czasu , oczywiście smród tych 15% SP będzie się ciagnął do końca lub bardzo długo ....... no chyba na temat polskiej prywatyzacji nie muszę robić Ci wykładu ........ no chyba że jesteś z innego kraju i nie wiesz o co KAMAN
na temat zlodziejskiej prywatyzacji w pl troche wiem.a jej glowny autor -lewandowski z wieloma zarzutami chroniony immunitetem zostal ponad rok temu komisarzem budzetu w ue.i dziwnym trafem unia zaczela naprawde sypac.ma chlop szczesliwa reke-nie ma co/pozdro
muszę przyznać że tez jestem pod wrażeniem spodziewałem się większej nerwówki no ale 41szt obrotu dzisiaj świadczy chyba o tym że na ostatnich spadkach zapakowali się tylko pewniacy..... oby..... przydałaby sie jutro jakaś zielona nadzieja choc może wymagam zbyt duzo ;)