Hahaha zamiast dzieciakom laptoka kupywać to kupią im pendrajwa a laptoka niech im rodzice kupią, hahaha.... Ja tam mojemu dzieciakowi kupiłem, ale HP a nie NTT bo NTT to badziewie jakich mało, taki HP chodzi mi na bateryjce 6h. Touchpad BAJKA, do tego milion innych bajerów, a co ma ntt w podobnej cenie? BADZIEW!!!
a ja kupilem laptopa NTT Corino 17 cali za 967 zl netto i jest SUPER , bo nie ma tam zadnych niepotrzebnych bajerow a wszystko to co potrzebne to jest !!!
Jestem z niego BARDZO ZADOWOLONY !!!!
Poczytajcie sobie opinie ludków w necie o tych 17 i o tych pearlach..... wpiszcie co trzeba w wyszukiwarce i popatrzcie na komentarze ludków pod artykułami. Tyle w temacie.
to jest zupełnie inny segment - ja do firmy kupuje właśnie tego typu kompy, mają być tanie i spełniać podstawowe wymogi po 3-4 latach można się ich wyzbyć - jakichkolwiek HP Sony czy Toshiby po prostu nie kupię bo szkoda mi pieniędzy (koszt sprzętu x2) wytrzyma podobny okres użytkowania potem jest i tak do zmiany. Zresztą patrząc praktycznie procesory są tych samych firm w jednym i drugim, dyski i napędy też , matryce w standardzie - w zasadzie różnice tylko w płycie głównej i opakowaniu tylko czy to powód żeby przepłacać dwa razy? Jeśli NTT będzie miało komputery w dobrych cenach - znajdą nabywców.
ja tam nie wiem ale jak ktos obecnie ma akse i pozbiera sobie to jak lokata bo pojawi sie jakies info, przetarg... walnie w gore i przy stosunkowo malym ryzyku ma sie spory zarobek... tylko trzeba miec kase
Jak ktoś chce mieć w biurze niedajborze na łopenspejsie 20 czy 40 odkurzaczy to niech sobie kupi zelmera będzie ciszej. I jeszcze jedno, ludzie pracują wydajniej jak mają ciszę. kup raz PORZĄDNY PC, postaw obok NTT i zrób test. Włącz NTT i zobacz jaki jest hałas i włącz inny i zobacz jaki jest hałas, to są oszczędności po Polsku, ma być na papierku, że zaoszczędziłeś 100zł na kompie, a cała firma słucha NTTowych odkurzaczy. Koszty takich oszczędności są dużo większe, ale nie ma ich na papierze więc nikt się nie przejmuje.
Lepsze kompy pozatym wcale nie są droższe, ta droższość lenovo czy acer(podobno badziew, ale cichuteńki) to mit.
Pracowałem przy kompie NTT, łeb boli od tego hałasu.
A no i żarcik, czy to prawda że Zelmer chce przejąć NTT....
Herakles nie wiem czy piszesz to specyjalnie zeby brac ludzi po siusiu przeciez jest ntt nettop SAM UZYWAM od ponad roku!!! to najcichszy nettop na rynku!!! i oszczedny - z tego co wiem ten nettop nawet lenovo i medion zamawialy dla siebie:
Nie lenovo zamawiało od ntt ale ntt i lenovo zamawiały u tego samego producenta na tajwanie czy w chinach. Tak samo jest przecież z laptokami, na świecie jest 3 producentów laptoków, a wszystkie lenovo, hp to są tylko naklejki. Ntt zamawia u nich stare nieudane i niesprzedane konstrukcje, które są tanie, ale przestarzałe, no i mają wady. Ot cały rynek w tym temacie. Gdyby NTT zrobiło cichy i mocny (i3/i5/i7) komputer zyskałoby u mnie uznanie i na pewno sprzedałoby swój produkt nie tylko mnie, cichy mały i mocny komputerek to jest dzisiejsza potrzeba rynku, i nie jakieś wyuzdane thermaltejki, tylko po prostu mocny komputerek na biurko który nie chodzi jak odkurzacz, da się to zrobić małym kosztem, tylko trzeba to dobrze sprzedać, a NTT chyba nie umie, woli zarobić 50zł na wentylatorach i uchodzić za odkurzacz w branży. Jeśli chodzi o sprzęt od producentów typu clevo to wolę kupić go od HP, bo po prostu dla HP oni robią coś 3 klasy wyżej niż dla NTT.
A nettop to jest atom, a ja wolę mieć minimum i3 pod maską jeśli chodzi o kompa, czy to laptko, czy PC.
Heraklesie co Ty mozesz wiedziec na temat wentylatorow w laptopach NTT ???
Mam od pol roku Laptopa NTT Corrino 17 cali i wentylator tam bardzo rzadko sie załącza! To jest spory komputer i tam jest duzy radiator miedziany, ktory zapewnia na tyle skuteczne chlodzenie, ze wentylator potrzebny jest tylko przy bardzo intensywnych obliczeniach kiedy procesor jest bardzo mocno obciazony. W normalnych warunkach praktycznie to nie wystepuje.
No tak od roku go nie odpalam, a ma z pięc, wentylacje sam mu zrobiłem kosztem 50zł, cichutki jest, ale tylko dzięki przeróbkom, ez przeróbek był głośniejszy od odkurzacza. Wiele się nie zmieniło. Wpisz sobie NTT Game w wyszukiwarce i poczytaj opinie internautów pod artykułami, które znajdziesz.
poza tym NTT to nie jest brand A jak lenovo hp,asus acer....tylko brand B, poza tym z tego co wie ograniczyli dzial pecetow i zm.in z tego powodu byla restrukturyzacja... zapowiadali w ajkims wywiadzie ze chca poszerzac ekspansje na rynki zagraniczne i w raporcie widac ze sporo zwiekszyli eksport wielka brytania,holandia.... dystrybucja nieswoich marek