Nie lenovo zamawiało od ntt ale ntt i lenovo zamawiały u tego samego producenta na tajwanie czy w chinach. Tak samo jest przecież z laptokami, na świecie jest 3 producentów laptoków, a wszystkie lenovo, hp to są tylko naklejki. Ntt zamawia u nich stare nieudane i niesprzedane konstrukcje, które są tanie, ale przestarzałe, no i mają wady. Ot cały rynek w tym temacie. Gdyby NTT zrobiło cichy i mocny (i3/i5/i7) komputer zyskałoby u mnie uznanie i na pewno sprzedałoby swój produkt nie tylko mnie, cichy mały i mocny komputerek to jest dzisiejsza potrzeba rynku, i nie jakieś wyuzdane thermaltejki, tylko po prostu mocny komputerek na biurko który nie chodzi jak odkurzacz, da się to zrobić małym kosztem, tylko trzeba to dobrze sprzedać, a NTT chyba nie umie, woli zarobić 50zł na wentylatorach i uchodzić za odkurzacz w branży. Jeśli chodzi o sprzęt od producentów typu clevo to wolę kupić go od HP, bo po prostu dla HP oni robią coś 3 klasy wyżej niż dla NTT.
A nettop to jest atom, a ja wolę mieć minimum i3 pod maską jeśli chodzi o kompa, czy to laptko, czy PC.