tak ja się wybieram , to przełomowe w ostatnich latach WZA , a swoją drogą co za idioci oddają poniżej 4 zeta , kark się pewnie śmieje , ma wielki ubaw i dużo kasy tym sposobem ...
wyskakiwali jak była panika , inne spólki bardzo potaniały , więć to jakieś wytłumaczenie ,
wrócą po 1 września jak będzie , info duże zaskoczenie dla rynku ....
CENA HUTKA JEST SPECJALNIE DOLOWANA.KARK MA 65% WIĘC WEZWANIE I WYCOFANIE Z GPW WISI W POWIETRZU, A POTEM KARK SPRZEDA HUTKA KGHm. CIEKAWE PO ILE BEDZIE WEZWANIE?ŚREDNIA ROCZNA 4,5-5 ZŁ?
Tylko ciekawe ilu jest tych co chcą czekać, większość to "inwestorzy ",a nie inwestorzy. Będą się cieszyć jak sprzedadzą 10 % drożej niż kupili, a jak to zrobią w ciągu godziny to już w ogóle będą w 7 niebie.
Witam!
Uważam że Wasze teorie są dość prawdopodobne i pierwsze wezwanie może być w okolicach średniej ceny(oczywiście rynkowej a nie księgowej) + jakiaś premia (może około 5zł). Wydaje się że odpowiedź byłaby dość mizerna więc może drugie po wyższej - to wariant optymistyczny.
Obawiam się że jak dalej syf będzie panoszył się na rynkach to i kurs mogą zdołować na 1-2zł i wtedy jeszcze mniej ciekawie...
Nie pamiętam dokładnie (może ktoś wie) czy w przypadku zebrania ponad 80% akcji nie mogą ogłosić wezwania przymusowego i wycofać spółkę z rynku - wówczas nie można odmówić.
A narazie pozdrawiam i 3majcie się!
Jak bedą dołować coraz bardziej kurs - zwłaszcza na 1-2 zł to będzie można coraz więcej akcji po niższej cenie dokupować i im odbierać i wówczas są narażeni na wieksze ryzyko, że nie uzbierają minimum do przymusowego wezwania. Jeśli nikt nie będzie oddawał to niech sobie dołują wówczas sami się mogą z ręką w nocniku obudzić bo co najwyżej będą mogli sami od siebie odkupować, a jak inni bedą dobierać zamiast oddawać to będą mieć coraz mniej, a nie coraz więcej.
co tu za banda dzieciaków , taki wrzask robi , do piaskownicy idzcie pobawić się wiaderkiem i łopatką ...
tylko mi przed dwudziesta wrócić bo trzeba spać !!!
a nie za giełdę się brać ... do szkoły
Dnia 2011-08-26 o godz. 12:39 ~bobulek napisał(a):
> (może ktoś wie) czy w przypadku zebrania ponad 80% akcji
> nie mogą ogłosić wezwania przymusowego i wycofać spółkę z
> rynku - wówczas nie można odmówić.
Przymusowe wezwanie jest od 90%. Jak dla mnie wezwanie jest pewne, bo Impex sukcesywnie dokupuje. Frajerstwo sprzeda po tyle, ile zapodadzą. Myślę, że 5,50 wystarczy aż nadto, w zębach przyniosą. Zbiorą z 95%. Całą resztę wycmykają z kasy na przymusowym. I taki będzie koniec Hutka na GPW
co ma wk do wezzwania ? liczy się średnia z 52 tygodni , wk=ok. 8 zeta , ostatnia emisja po 10 zeta ,
wezwania nie będzie ! skup trwa ,
w ostatnim miesiącu Impek kupił ok. o,5 mln akcji z rynku
oddają tylko debile i idioci kwalifikowani