• Spadki na giełdach były mocno podejrzane... Autor: ~Broader [46.112.128.*]
    ..ale wygląda na to,że czeka nas odreagowanie na całej giełdzie i w dalszej perspektywie,moim zdaniem, lekkie zwyżki do końca roku. Na BG będą nieco mocniejsze. :)

Najzabawniejsze z "nagłego kryzysu", o którym wiadomo przecież od paru lat,że ma miejsce, jest to,że każdy z inwestorów/analityków pod wpływem mediów i tego co było zwykłą grą obliczoną na wystraszenie wysnuł katastroficzne teorie. Ja również,ale taki był cel: podważenie zaufania , również u przeciętnego obywatela, do firm, instytucji i rządów i myślę,że został w 100% osiągnięty. Teraz podczas rzekomego "drugiego dna" przyszedł czas na powolne uzupełnianie aktywów po zredukowanych cenach.

To tylko taka możliwość i taka mam interpretację w tej chwili. Zbyt dużo pesymizmu było na prawdziwą bessę. Moim zdaniem "drugie dno"przyjdzie, ale dopiero w okolicach 2013 roku.

BG już w przyszłą środę publikuje wyniki i trafią raczej na podatny grunt w postaci uspokojonego rynku. Dwucyfrówka jest kwestią niedługiego czasu w sytuacji, gdzie C/Z w okolicach 10, dla rozwijającej się spółki,stanie się po ostatniej panice znów atrakcyjną wyceną.

Pozdrowienia!
  • Re: Spadki na giełdach były mocno podejrzane... Autor: ~ufo [109.107.24.*]
    co sadzisz o wejsciu w Makolab? Masz te akcje?
  • Re: Spadki na giełdach były mocno podejrzane... Autor: ~Broader [46.112.211.*]
    Bardzo dobra spółka z ciekawym profilem, tylko wg mnie trzeba bardzo konsekwentnie dopasować ilość akcji do kupienia, bo płynność tam mają dość fatalną i każde potknięcie spółki może spowodować dotkliwe straty.
    W każdym razie wskaźniki rewelacyjne. Nie mam tych akcji, bo troszkę się obawiam,że ta spółka jest taka"niegiełdowa" : mało PR, "szumnych zapowiedzi i planów", wywiadów, artykułów w prasie. Na NC rzetelna, zyskowna oraz innowacyjna spółka to rzadkość i to stanowi 3/4 sukcesu. Trzeba to jeszcze w tym gąszczu umieć sprzedać. Takie to dość brutalne i nie do końca sprawiedliwe realia. (vide spółka S4)
    Na dłuższą metę Makolab urośnie i na pewno jest wart swojej ceny, a nawet sporo więcej. Trzeba zastosować jednak dyskonto ze względu na niską płynność (ja przyjmuję zazwyczaj ok.30%.)

Obserwowałem kiedyś Makolab z myślą o dywersyfikacji swojego portfela, ale przestraszyłem się zmian 20% za pomocą 100pln.
  • Re: Spadki na giełdach były mocno podejrzane... Autor: ~widze jednak [83.21.119.*]
    że nie chcecie zlecen dołożyc na Broad, więc sam nie będę się wystawiał, macie akcje a nie dbacie o ich cenę
  • Re: Spadki na giełdach były mocno podejrzane... Autor: ~Broader [188.33.112.*]
    Tego nie wiesz :)
    Poza tym:
    BROAD GATE SA informacja o transakcjach na akcjach spółki
    10.08. Warszawa (PAP/ESPI) - Raport bieżący z plikiem 3/2011
    Podstawa prawna: Art. 160 ust 4 Ustawy o obrocie - informacja o transakcjach osób mających dostęp do informacji poufnych
    Na podstawie art. 160 ust. 4 Ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi, Zarząd Broad Gate S.A. z siedzibą w Warszawie informuje, iż w dniu 9 sierpnia 2011 r. otrzymał od Członka Rady Nadzorczej zawiadomienie o nabyciu w dniu 02 sierpnia 2011r., 2 000 szt. akcji Emitenta przez osobę prawną blisko związaną z osobą składającą powyższe zawiadomienie.
    Nabycie akcji nastąpiło w wyniku transakcji zawartych na rynku NewConnect w trakcie sesji zwykłej po cenie 8,50 zł za jedną akcję.
    Członek Rady Nadzorczej nie wyraził zgody na publikację danych osobowych.

http://www.gpwinfostrefa.pl/palio/html.run?_Instance=cms_gpw.pap.pl&_PageID=2&_OID=43&_Lang=pl&_RowID=1757130&category=31,32,33,35,5,6,7,10,9,8,15,41,18,13,42,16,43,14,44,17,45,11,36,47,48,58,59,54,55,56,57,73,74&_CheckSum=-1100694496
  • Re: Spadki na giełdach były mocno podejrzane... Autor: ~ops [62.21.16.*]
    Pisałem kilka dni temu, że mam przeczucie, że Alec Fesenko ma chrapkę na akcje i jestem prawie pewien, ze to jego ruch był.
    Pewnie będę następne, tylko jedno ale, problem z ilością akcji na rynku ich poprostu brak,
    coś tam pewnie jeszcze jest w posiadaniu leszczyny, ale to już chyba ostatnie sztuki.
  • Re: Spadki na giełdach były mocno podejrzane... Autor: ~Broader [188.33.112.*]
    Ale zakupy zrobił ktoś z RN. Do wyboru masz panów: Grotha, Osińskich, Szaciło albo Wiśniewskiego.
    Mam wrażenie,że to nie koniec komunikatów tego typu. W ostatnich dniach na większości innych spółek z NC nie było praktycznie popytu. Tu natomiast popyt w pełni odpowiadał ewentualnej podaży. Mimo,że była mizerna, to jednak ten popyt był. Myślę,że kilka tysięcy akcji trafiło w mocniejsze ręce. Okaże się za parę dni.
    Ciekawe są również te zrzuty prawie PKC na lewo a potem ponowne ustawianie popytu. :)
  • Re: Spadki na giełdach były mocno podejrzane... Autor: ~Nie bąźcie smieszni [83.21.119.*]
    2000 akcji, tez mi zakup, i na was to robi fundamentalne wrażenie, to mi mówi , ze jesteście bardzo dziecinni i łatwowierni zarazem.

A 1 mln akcji po 13pln możemy się już cieszyć czy nadal będziemy infantylni i naiwni? :)

Zresztą przejrzawszy wszystkie posty zadam pytanie:
    Na kim robi fundamentalne wrażenie? Poproszę o cytat najlepiej. :)
  • Re: Spadki na giełdach były mocno podejrzane... Autor: ~firma [83.21.119.*]
    wzbudza nadzieje na rozwoj, ale na parkiecie nie ma to odzwierciedlenia, sam wiesz , ze to 13
    to inna zupelnie sprawa, a tu ruchy iscie paralityczne, wiadomo mali nie dadza sobie , wiekszy wycenę olewa
    Dnia 2011-08-10 o godz. 10:38 ~firma napisał(a):
    > wzbudza nadzieje na rozwoj, ale na parkiecie nie ma to
    > odzwierciedlenia, sam wiesz , ze to 13
    to inna zupelnie
    > sprawa, a tu ruchy iscie paralityczne, wiadomo mali nie
    > dadza sobie , wiekszy wycenę olewa

To wszystko prawda. Takie nastroje. Nic jednak nie dzieje się z dnia na dzień. Pozostaje czekać spokojnie na wyniki. Zwłaszcza Fesenko i RusOil. Na Wschodzie dobrze zarządzana firma jest w stanie "wykręcić" rentowność na poziomie kilkukrotnie większym niż w Polsce. Liczę,że tak się stanie w przypadku RusOil, bo Fesenko już zaczęło udowadniać potencjał.

Przy 1.43-1.7mln zysku netto za półrocze, mamy przy aktualnej liczbie akcji zysk na poziomie 50-60 groszy na akcję vs 35gr zysku na akcję za cały zeszły rok. Rynek lubi spółki rozwijające się po kilkaset % rocznie na poziomie wyników. Popatrz na rentowność estońskiej spółki Silvano i przełożenie na kurs. 50% rentowności netto robi wrażenie. Nic dziwnego,że takie spółki są doceniane nawet na bardzo słabym rynku.

Pozdrawiam
  • Re: Spadki na giełdach były mocno podejrzane... Autor: ~ufo [109.107.24.*]
    sprzedali mi ale malo. 800 akcji :/

przygladales sie moze Debicy?
  • Re: Spadki na giełdach były mocno podejrzane... Autor: ~Panowie [83.21.119.*]
    Wytrzymamy kolejne spadki na ogólnym?
    Jasne! Trochę się pospieszyłem z optymizmem, ale jakbym miał się zabawić w przewidywanie,to stawiam,że jutro będzie tak jak dziś, tylko w odwrotnej sytuacji. Najpierw spadki, potem wzrosty :)
    Pozdrowienia
    kolejności "oczywiście", a nie "sytuacji"
  • Re: Spadki na giełdach były mocno podejrzane... Autor: ~we [194.117.241.*]
    Dnia 2011-08-10 o godz. 22:28 ~Panowie napisał(a):
    > Wytrzymamy kolejne spadki na ogólnym?

To zależy tylko od NAS (tj. małych akcjonariuszy).
    Nikt z właścicieli nie sypie.

Tutaj fundów umarzających panicznie akcje nie ma......
  • Re: Spadki na giełdach były mocno podejrzane... Autor: ~Jamman [83.23.67.*]
    Witam wszystkich, wczoraj wsiadłem do złotego pociągu i nie wysiadam aż do stacji 30zł :D, ciężko było od was kupić i to mnie strasznie cieszy, pozdrowienia dla mądrego akcjonariatu.
  • Re: Spadki na giełdach były mocno podejrzane... Autor: ~kupiec [83.11.99.*]
    zawsze możesz kupic , nie widzisz ofert ?
  • Re: Spadki na giełdach były mocno podejrzane... Autor: ~wr [83.26.3.*]
    Ciekawe czy inwestorzy wytrzymają do 16-go na tych poziomach.
  • Re: Spadki na giełdach były mocno podejrzane... Autor: ~może [83.11.99.*]
    wytrzymaja , ale powinni wziąc pod uwage jak na wyniki tu wpłynie taniejąca ropa i to o kilkadziesiat procent
  • Re: Spadki na giełdach były mocno podejrzane... Autor: ~we [83.26.3.*]
    Dnia 2011-08-11 o godz. 14:18 ~może napisał(a):
    > wytrzymaja , ale powinni wziąc pod uwage jak na wyniki tu
    > wpłynie taniejąca ropa i to o kilkadziesiat procent

Ale BDG nie wydobywa ropy tylko handluje , przetwarza itp. - więc ma tańszy surowiec..
  • Re: Spadki na giełdach były mocno podejrzane... Autor: ~ops [62.21.16.*]
    Dokładnie ma tańszy i dla nich(nas) lepiej, zresztą zobaczcie na prognozy Polskiej Izby Paliw , już powoli mówią o 6 złoty (oswajają nas z ceną) mimo, że cena oscyluje w granicach 100 dolców. W 2008r ropa brent była nawet na poziomie 140$ i jakoś benzynka 6 nie kosztowała, teraz jest znacznie tańsza ropka, a mimo to kurs benzynki jest wysoki.
    Kto zarabia na tym dobrze wychodzi?
    - Państwo
    - Rafinerie
  • Re: Spadki na giełdach były mocno podejrzane... Autor: ~u2 [89.228.204.*]
    Dokładnie.
[x]
BROADGATE 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.