kiedys napisalem ze w Chinach rosnie placa, inflacja.... i bedzie sie coraz mniej oplacac produkowac elektronike to powiedzieliscie ze jestem bardziej durny niz sadzac po moim pisaniu:) ciekawe jaki bedzie eksport w II kwartale...
Kiedyś powiedziałem kolesiom aby powstrzymali się z kupowaniem zachodnich aut bo będą tanie - wyśmiali się, że jestem psychol. Teraz ja śmigam wypasioną furą za psi grosz, a oni chodzą pieszo.
malinowy jak byłem w chinach na miesiąc przed olimpiadą to chińczyk na budowie zarabiał tyle co moja żona w urzędzie statystycznym czyli wychodziło to na 2008 r 350 dolców podam ci siłę nabywczą juana w przeliczeniu na złotówki litr paliwa 1,5 zl fajki 1,5-2 zl kilo mięsa 6 zl za mieszkanie w nowym bl oku które dostają na siłę 20 zł i teraz niespodzianka kawa herbata cola w barze wszystko 8 zl a 0,5 litra gorzały sake 56% 1,87zl jeden złoty itd nie słuchaj głupot o biednych chińczykach bo to bzdury wierutne prawda jest taka że na pustyni nie ma piasku byłem na sześciu to co jest na dakarze to jest mąka taki kurz kuchnia francuska jest do dupy a mur chiński nie jest z cegły tylko z ubitej ziemi murki i wieżyczki dla turystów to cegła teraz robiona
o kurde z tym murem to mnie zaskoczyles - jak widac ludziom mozna wszystko wmowic... co do pystyn to zawsze sie zastanawialem czemu tak kolektorow slonecznych nie stawiaja? slonce jest za silne na to czy jak?
mur budowali z czego się da i w danym miejscy jest dostępne. Często i z gliny. A z kolektorami to też nie rozumiem. Osobiście już dawno bym kazał iść w tym kierunku.
tyle tysiecy ludzi na gieldzie i nikt sie tym nie interesuje...sami gracze co tylko sie podczepiaja jak cos zaczyna sie dziac czy jak?:) nawet spekulanci ktorzy mogliby tu trzepac kase jak wsciekli tez to omijaja... O CO TU CHODZI?:)
Bo tu siedzi mnóstwo ludzi ugotowanych po 4,50 i to nie rasowych inwestorów. Miało być pięknie i w kilka tygodni i opylą po 10 zeta. Niestety przyszły złe czasy i im żal tego co umoczyli. Jeszcze uśredniają, ale prawda jest taka że wciąż tracą. Jak będzie? Tego wam nie powiem bo nie wiem, a jak przeczuwam też nie powiem bo nie chcę nikogo wsadzić na minę. Każdy ma swój rozum i jest kowalem swojego losu.
ciekawe do ilu zwala ... nie przejmujcie sie spadkiem i tak szybko odrobi jak bedzie zainteresowanie w druga strone tylko niewiadomo kiedy:) niech zwalaja zobaczymy do ilu dojdzie i nie podnoscie nakoniec kursu kilkoma akcjami... zobaczymy co sie wydarzy
bedzie mozna taniej dokupic i tak tu bedziemy siedziec dluzej wiec co za roznica:) przetestowac maksymalnie w dol i tyle ...skoro chce ktos wywalac teraz to lepiej bo po co go ciagnac potem w gore...
nie naganiam mi to nawet na reke... ja sobie taniej dokupie ;P to co sie teraz dzieje nie tylko na NTT ale w ogóle to panika wszystko leci na łeb na szyje
to ja sobie pozwolę na koniec sesyjki nieco podebrać...marzeniem byłoby, aby ten nasz gniot wyskoczył pod wyniki w okolice 1,5 - a reszta leciałaby nadal...wychodzimy wtedy i kupujemy pewniaki - a przecena straszna, choćby na deweloperce - za darmo Polnord, PGB etc.
Chłopaki to dopiero przygrywka. Macie wiedzę o bessie to piszcie. Ja twierdzę, że to dopiero wstęp. Zobaczycie co się będzie działo. Dobrze, że się narąbałem, łatwiej mi.
wolalbym nie miec tego doswiadczenia.... ale w zasadzie funusze nie reklamowaly sie wiec nie powinny duzo sypac jak w tv zrobi sie szum o krachu... wiec moze nie bedzie az tak zle ... ale dobrze nie jest