Sierpień to gorący miesiąc obfity w raporty ,,,,,jestem pewna że wynagrodzi nam te deszczowe i ponure dni dla nas indyw.inwestorów,,, bo w końcu ile może padać deszcz czy też obsuwać się kurs.....to tylko moje oby nie złudne nadzieje bo urlop mam do d..py to chociaż niech słońce zaświeci nad kursem, przecież budowlanka przez ostatni rok tak została zdołowana że juz najwyższy czas zmienić trend,,, bedzie ciężko ale co tam niech mury rosną do góry a my z nimi...pozdr.
Raport za IIkw 17.08.11 ale ze mnie cipa znowu dokupiłam to chyba przez ten sentyment do Wrocławia, to miasto mnie uwiodło swoim pięknem i postępem .... przez co, co z Wrocławia to musi być dobre.... rekin37 co Ty o tym sądzisz?.....pozdr.
2011-08-06
14:00 Pierwsze półrocze udane dla branży budowlanej [Bankier.TV] --------- gdyby nie USA mogłoby być całkiem fajnie , media jeszcze bardziej nakręcają spiralę strachu , ja mam tylko taką nadzieję że emocje opadną i zwycięży zdrowy rozsądek.....widzę że nikt nie chce zabierać głosu na forum , Panie i Panowie odwagi .... forum jest po to abyśmy się wspierali w tak trudnych czasach a nie po to aby coś ugrać czy nagonić....ja wiem świat się boi bo Ameryka jest zadłużona u innych ( Chiny,Arabia,Kanada,Brazylia itp)więc tam padł strach bo tąpnięcie nawet o 0.5% to kolosalne sumy wchodzą w grę....nie chciałabym aby amerykański sen okazał się zmorą ...niech wielcy tego świata oprzytomnieją i działają szybko ....takie jest moje zdanie ,co do naszego podwórka to uważam że paradoksalnie nie powinno być paniki bo te spadki z zeszłego tygodnia karzą podejrzewać że ktoś wiedział wcześniej i sprzedawał......czyli teraz mamy powód i przyczynę tej totalnej wyprzedaży a co inni sądzą na ten temat.....pozdr.
Witaj Irenko,
ja dziś dopiero wróciłem z urlopu,więc jak się rozejrzę w temacie to coś tam skrobnę,ale tak z wlasnego doświadczenia,nie podchodz do akcji sentymentalnie, bo zostaniesz w skarpetkach :-).
ps:Tak bez emocji to powinno nastapić małe odreagowanie,ale nie liczyłbym na zbyt wiele.
pzdr.
Witaj Rekin37, stop wyrzucił mnie z rynku przy cenie 0,94zł to było wczoraj a w piątek dobierałam po 0.98zł,, co za ulga, teraz jestem posiadaczką gotówki ale dość znaczenie okrojoną(-), jestem z rodziną na urlopie ale przez te zawirowania to mam go do d..py, dziś nie zaglądałam do giełdy zrobię to jutro muszę to wsio przemyśleć czy warto taka obsuwa że blady strach zieje z każdej spółki... pozdr.
szkoda ze nie zagladałaś,jak byś odkupiła to jutro mogłabyś odsprzedać 10% na plusie,a dalej to już loteria,przepraszam -giełda,ale budowlanka na dzisiaj to nie jest chyba dobry pomysł.Tez mam sentyment do Wrocławia
Irenko co do budopolu to na razie lepiej go nie tykać,dopiero po przebiciu 1,20 bedzie można coś więcej powiedzieć (tzn. po raporcie,tak myslę) Jutro już pomalutku powinniśmy zobaczyć więcej koloru zielonego na giełdzie,Ty się nic nie denerwuj i relaksuj w końcu jesteś na urlopie. Ucałuj męża w to co najbardziej lubi, a jak wrócisz to sama zdecydujesz co dalej. W dłuższej perspektywie proponuje Ci dolara,ale to moja sugestia.Wrócisz to pogadamy (popiszemy)
pzdr.
Rekin37, ślicznie ci dziękuję za słowa otuchy, ja jestem nad wyraz spokojna ale moja rodzinka ma mnie po dziurki w nosie, rano postanowiłam nic nie kupować bo było zbyt oczywiste że nastąpi "odbicie" , te uklepywanie dna w każdej chwili może runąć mam jeszcze GANT bo też jest z Wrocławia a Rafako udało mi się sprzedać bez strat to by było na tyle odnośnie Wrocka, teraz dopiero zaczynam urlop pozdr.