• drogi cukier Autor: ~greg [79.163.242.*]
    szansa na kolejne przejecia?
  • Re: drogi cukier Autor: janusz_15 [77.253.127.*]
    I co to zmieni,skoro kurs od dluzszego czasu pozostaje w martwym punkcie z tendencja do spadku.Na razie lipa i tyle.
  • Re: drogi cukier Autor: ~kertek [78.8.208.*]
    Dawno powinien być po 5.
  • Re: drogi cukier Autor: ~inspektor13 [95.160.19.*]
    Witam.
    Moim zdaniem , to czy Mieszko jest dobrze zarządzany, czy cukier jest drogi, nie ma większego znaczenia. Polska gospodarka , traci polskiego właściciela. Wkrótce polski rynek cukierniczy, przejmie europejski gigant. Na 100 % , będzie to Francuz , niemiec lub Włoch. Gdy w 2002 roku rząd francuski, przejmował mój zakład pracy (TPSA), przedstawiciel Francji przedstawił plan istnienia TPSA do kiedy i co będzie. Wszystko sie sprawdza, co do joty.
    Polska gospodarka , traci polskiego właściciela. Strefę cukrową przejęli Niemcy. Polikwidowali polskie cukrownie w dosłownym tego slowa znaczeniu. Oni dyktują ceny.
    Zdołują polskie zakłady, które przejmą banki i kupią je od banków za niską cenę.
    Właściciel będzie w Niemczech, a polskie zakłady, będą miały status oddziałów, co ma takie znaczenie, że nie będą płacić w Polsce podatków.
    Dobry tu jest , przykład Grecji, gdzie podtrzymuje się Grecję z unijnej kasy, ale tak naprawdę czy nie idzie ona na pokrycie strat, interesów niemieckich i francuskich ulokowanych w Grecji ?.Jestem przekonany , że z tej tzw. pomocy Grecja nie ujrzy ani jednego euro. Zaprocentuje to tym, że w niedługim czasie o Grecji znowu usłyszymy. Tak to widzę.
    Moim zdaniem we wszystkich państwach postsowieckich(Polska,Słowacja itd.) , cały przemysł , między innymi cukierniczy, przejmą giganty z Niemiec i Francji.
    To co się dzieje na Mieszku, to próby wyrwania kasy od leszczy, ale trendu spadkowego to nie przykryje. Mieszko spełnia od dawna wszystkie przesłanki, aby dzisiaj kosztować 8-10 zł. A nie kosztuje. Proszę mi wierzyć , że to o czym piszę , napawa mnie smutkiem. Nie chciałbym, żeby tak było.
    Pozdrawiam
[x]
MIESZKO 0,00% 3,95 2014-11-25 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.