• Ale Ktos stracil CIERPLIWOSC!!! Autor: oilman [83.25.126.*]
    Jakis FRUSTRAT zaczal WYWALAC!!!

• Re: Ale Ktos stracil CIERPLIWOSC!!! Autor: ~PHANTEON [91.193.196.*]
    Co to się działo dzisiaj !!!?? ja patrze a obroty ogromne i 4% w dół, chyba ktoś sie wkur..ł ??
  • Re: Ale Ktos stracil CIERPLIWOSC!!! Autor: oilman [83.11.91.*]
    Zadnych powaznych powodow do wywalania nie ma. Po prostu ten ktos mial dosyc KISZONY!!!
  • Re: Ale Ktos stracil CIERPLIWOSC!!! Autor: ~flugo [83.3.53.*]
    ktos spojrzal na c/z:)
  • Re: Ale Ktos stracil CIERPLIWOSC!!! Autor: ~lukee [89.174.10.*]
    flugo zastanawiałem się czy to nie ty :)
    w sumie trend spadkowy był i musiał się on jakoś zakończyć

teraz albo pojawi się popyt albo przebicie 3
    W sumie byłem pesymista w krótkim terminie i sie tego spodziewałem tylko myśalłem że wolniej się to będzie odbywało.
    Chyba 3 złote do już dobra cena.
    to zależy- pamietam jak jeden z private placement zaczal wywalac to do 2 zeta Krysia spadla- a wywalil za niecale 100k, no ale to na NC bylo, teraz teoretycznie wiecej zainteresowanych moze byc kupnem Krysi w dobrej cenie, spolka wolno bo wolno ale konsekwetnie zmierza ku wytyczonym celom(nr 1 w recyklingu szkła w polsce)tyle, ze kasy nie zarabia tyle ile powinna z róznych przyczyn- wiec zniecierpliwionych rozumiem:)
  • Re: Ale Ktos stracil CIERPLIWOSC!!! Autor: ~Daniel [83.25.88.*]
    Nawet gdyby nadszedl kryzys w branzy i zapotrzebowanie na sorowiec w hutach spadloby o 50% to nie ma sie czym martwic i tak z mila checia odbiora wszystko od Krynickiego, to jest wielki plus tej branzy.
  • Re: Ale Ktos stracil CIERPLIWOSC!!! Autor: ~flugo [84.10.121.*]
    o zbyt sie nikt nie martwi, tyle ze towaru brakuje i zyski mizerne
  • Re: Ale Ktos stracil CIERPLIWOSC!!! Autor: ~lukee [89.174.10.*]
    flugo ja kreca to i tak mam zamiar do 2013 roku przetrzymac,
    troche poczytałem o spolce i wiem z czego się biorą nędzne zyski a mianowicie głowną przyczyną są niskie ceny DPR a to przez szarą strefę u nas 50-60 na zachodzie 250 za dokument potwierdzajacy 1 tone, wiec krec działa na pograniczu rentownosci praktycznie jedyne rentowne jest ta stłuczka szkła co krec sam ja odbiera z własnch kontenerów.
    ale ja czekam na 2013-14 rok bo mysle ze tu kilka rzeczy pozytywnych się nałoży na siebie. mianowicie spolka ma szanse odzyskiwac wtedy 200 tys ton rocznie stłuczki szkłą bo skonczy nowy zakład, powinniśmy do tego czasu wyeliminowac szarą strefe wiec ceny dprow powinny się ustabilizowac, wystarczy ze te 2 rzeczy się sprawdza i spolka bedzie miala szanse na olbrzymie zyski. bo w sumie wytarczy policzyc 200 tys ton razy 200 zeta za dpr to juz nieduzo brakuje do kapitalizacji spółki. A im gorsza obecnie sytuacja tym mniej zakładow powstaje, cześć moze upadnie, czesc moze krec przejmie za grosze w pozniejszym czasie tym wieksze ceny DPR beda bo bedzie wieksza ilosc ton szkła do przetworzenia niż możliwości przerobowe.
    Dlatego nie wiem na ile mozna obecnie wyceniac kreca ale mnie obecna wycena nie interesuje, co najwyzej po ile uda mi sie kupic jeszcze.
    Prawde mowiac mialem nadzieje na 2 złote w czasie bessy ale tu widze ze zanim bessa przyjdzie to moze stuknie.
    witaj,
    ja nie bede ukrywal, ze liczylem na wieksze zyski w 2010-2011, ale Krynicki tez- zakladal cene DPR -150 pln za sztuke- a jest jak jest, w Polsce gospodarka odpadami to niezla siara - poczekamy jeszcze z 2 lata z krycha zanim kurs powyzej 3 zeta bedzie mial podparcie w wynikach

co do kursu- wejscie na gpw zwiekszylo plynnosci i zachowania kursu beda bardziej zalezne od ogolnej gieldowo-swiatowej sytuacji a nie tylko sytuacji wewnetrznej samej spolki
  • Re: Ale Ktos stracil CIERPLIWOSC!!! Autor: ~PHANTEON [91.193.196.*]
    Kolego jest nas jeszcze kilku podobnie myślących. Jakieś wskaźniki sriki pierdziki mnie nie interesują wogóle, bo one nie uwzględniają przyszłości, czyli tego co będzie, one mogą powiedzieć co było i co jest, a najważniejsze jest to co będzie. KREC wg mnie to świetna spółka, ciągle to dostaje jakieś dofinansowania także wg mnie jest super. A cena akcji dla mnie może spaść nawet do 1zł i tak tego nie sprzedam, przyjdzie czas, że Polske przypili i zacznie w końcu to segregować na poważnie a wtedy KREC będzie miał idealną pozycje na rynku. Wtedy będzie tu rakieta. To że spółka działa na pograniczu rentowności też nie budzi we mnie obaw, bo to nie jest spółka jakaś komunistyczna, tylko zarządzana jest przez właściciela i jestem pewien że on wie co ma robić lepiej niż ktokolwiek inny. To że dostali tyle kasy to znaczy że byli lepsi od innych firm, a każdym takim dopływem kasy dystans się powiększa. To tak jak z Bogdanką, kiedyś była to pierwsza kopalnia do zamknięcia, działała na pograniczu rentowności, a dzisiaj jest numerem jeden wśród KWK. IPO za 528 mln tak powiększyło dystans, że żadna inna kopalnia nie ma takich fundamentów.
[x]
KREC 0,00% 22,70 2022-09-15 09:28:29
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.