• Wykanczanie drobnych inwestorow Autor: ~Piorun [178.180.43.*]
    No to mamy dołek i to głeboki, rynek wyprzedany ,kupować tez niby nie ma komu-niby bo ktos po pare kilo co dzien zabiera od mniej wytrzymałych psychicznie i oto jest pytanie ,kiedy nazbiera a to moze potrwac bo coraz mniej chetnych do oddawania ciezko zapracowanych złotowek.Czas zaprosic spekulantow z SKOTANA to moze cos sie ruszy.

Pozdrawiam akconariuszy.
    Ps.Panowie i Panie piszcie cos bo smutno tu na forum Armatury i wszyscy zapomna o tej firmie.
  • Re: Wykanczanie drobnych inwestorow Autor: ~Lukasz [83.168.106.*]
    No cóż, popisać można, chociaż nie jest mi do śmiechu. Jestem ubrany w Armaturę od ponad 15 miesięcy. Kupowałem systematycznie od 2,36 do 2,80 i wiele wskazuje na to, że zostałem akcjonariuszem tej spółki na dłuższy okres. Najgorsze jest to, że spółka ma naprawdę dobre podstawy do wzrostów, a nie jest to zauważane. Wydaje mi się, że najgorsze jest to, że spółka ma tylko jednego akcjonariusza większościowego, którym jest PZU. Wiele wskazuje na to, że to się zmieni, pytanie tylko, po jakim kursie.
  • Re: Wykanczanie drobnych inwestorow Autor: ~daasa [79.184.101.*]
    ja mam od kilku dni armature srednia 2,20 ...nie duzo akcji ..ale mysle ze nizej niz 2 zlote nie spadnie ..a pozniej powinno sie w koncu do gory nieco ruszyc
  • Re: Wykanczanie drobnych inwestorow Autor: ~akcjonariusz [83.168.106.*]
    Ja zbierałem ją przez ponad rok. Od 2,40 do 2,80. Jestem umoczony na dłuższy okres. Teraz trochę dokupiłem w przedziale 2,15 - 2,20, żeby uśrednić. Niestety nie mam kasy na większe zakupy. Wiele wskazuje na to, że kasa zamrożona przynajmniej na kolejny rok.

Pozdrawiam wytrwałych
  • Re: Wykanczanie drobnych inwestorow Autor: ~dave [83.18.247.*]
    chyba nikt przy zdrowych zmysłach nie sprzeda teraz akcji. trochę znam tą firmę i 80 %liczę na zyski. Co wy myslicie?
  • Re: Wykanczanie drobnych inwestorow Autor: ~marta [83.10.12.*]
    W poniedziałek nastąpi odcięcie dywidendy i startujemy od 2,2
  • Re: Wykanczanie drobnych inwestorow Autor: ~dds [62.152.134.*]
    rozczaruje ciebie
    armatura jest powiazana z rynkiem mieszkaniowym ..dlatego spada spojrz na kursy innych spolek np cersanit, barlinek, decora.............mercor
    podobnie deweloperzy.......................
    dopoki sytuacja w mieszkaniowce sie nie pojawi nie ma szans na trwale wzrosty
    a sygnal zmiany da wig deweloperzy ktory obecnie zmierza w przepasc
  • Re: Wykanczanie drobnych inwestorow Autor: ~Piorun [178.181.96.*]
    Dobrze piszesz ,tylko jak u developerow byla hossa i w całej budowlance gdzie akcje poszly do gory o kilkanascie do kilkudziesieciu procent to Armatura stała i przespala cała hosse, wiec nie widze powodu dlaczego ma teraz spadac wraz z cala resztą .Medialna cisza ,brak jakichkolwiek informacji brak reklamy społki i dlatego takie wyniki. Nawet na forum bankiera nikt juz nie pisał.
  • Re: Wykanczanie drobnych inwestorow Autor: ~akcjonariusz [83.168.106.*]
    Ale to nie znaczy, że nikt spółki nie trzyma. :-)
  • Re: Wykanczanie drobnych inwestorow Autor: ~marta [46.205.77.*]
    14.07. Warszawa (PAP) - Analitycy DM AmerBrokers, w raporcie z 7 lipca, zmienili rekomendację dla Armatury Kraków na "neutralnie" z "kupuj".

W dniu wydania raportu kurs akcji Armatury Kraków wynosił 2,20 zł. W czwartek, o 11.28, za jedną akcję spółki płacono 2,15 zł.

"Bezpośrednim powodem zmiany zalecenia inwestycyjnego jest pogorszenie sytuacji technicznej waloru. W ostatnim czasie przełamaniu uległy bardzo ważne wsparcia w przedziale 2,34-2,43 (szczyt z marca 2008 i dołek z czerwca 2010)" - podano w raporcie.

Zdaniem analityków DM AmerBrokers podstawowym problemem spółki są surowce, których ceny nadal utrzymują się na wysokich poziomach.

"Natomiast specyfika branży, gdzie dużym problemem jest szybkie przełożenie wzrostu cen surowców na odbiorców (głównie sieci handlowe), mocno utrudnia elastyczność działań sprzedażowych" - dodano.

W ocenie analityków kolejnym problemem branży jest tzw. dziura popytowa na produkty z branży sanitarnej, która powstała w skutek zamrożenia inwestycji mieszkaniowych w czasie kryzysu. Głównym klientem dla produktów Grupy stali się w związku z tym klienci dokonujący remontów mieszkań i domów, a nie klienci z rynku pierwotnego.

"Pozytywnych zmian w tendencjach rynkowych można naszym zdaniem oczekiwać dopiero w III kw. 2011 r., kiedy to poznamy efekty przeniesienia wzrostu cen surowców na ceny produktów i w efekcie konsumentów" - poinformowali analitycy. (PAP)

jow/ jtt/
  • Re: Wykanczanie drobnych inwestorow Autor: ~manolo [83.20.41.*]
    analitycy ,,jak widzisz znaja sie jedynie na analizach ktore maja tyle wspolnego z rzeczywistoscia co seriale typu klan ..
  • Re: Wykanczanie drobnych inwestorow Autor: ~Piorun [46.204.121.*]
    Dobrze powiedziane , ci wszyscy analitytcy z bozej łaski potrafia pisac analizy wykresow ,ktore byly i niestety niema jeszcze takieg co przewidzi nastepny dzien na rynkach.
[x]
ARMATURA 0,00% 1,68 2014-01-15 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.