Wybicie czyli wzrost wartości akcji następuje wtedy gdy spółka cokolwiek zyskuje. Obecnie przegrywając przetargi z S4H spółka traci wartość,a nie zyskuje.
Akcje spadną ,chyba żę znajdą się jacyś spekulanci którzy czekają na głupców.
c/z ok. 10
jak na spółkę z branży IT to tanio - ale wiadomo to jest giełda i większość czasu akcje są niedowartościowane lub przewartościowane, tu jest bessa od 4 lat od kiedy to spadamy z 16zł
stary numer wyjadaczy. Kiedy potrzebują opchnąć gorący towar kupiony po przecenie, to przed jakimś newsem (tym razem pod walne) zaczyna się sztuczny ruch czyli józek sprzedaje wackowi a potem wacek józkowi. Żeby ładnie wyglądały zamknięcia wystarczy za każdym razem kupić trochę drożej parę akcyjek napisać parę postów i już mamy wzrost. I tak dzień po dniu aż wreszcie udaje się upudrować trupa i do zakupów dołącza nieświadoma niczego leszczyna (niestety 15-20% drożej). A tu nagle ZONK. Bo to nie leszczyna miała zarobić. Ludzie ! żeby chociaż to było z finezją ale nie dajcie się robić tak banalnie.
Nie zależy mi na kupnie, więc wisi mi co napisze jeden z drugim naganiacz. Traduje na ES, więc mój dzień zaczyna się o 15.30. Pytanie nie o moje cel, ale o cel naganiaczy pudrujących tą spółkę.
mruku....Nie jestem naganiaczem chociaż tego nie udowodnię przecież...Natomiast jestem akcjonariuszem tej spólki od długiego czasu i wkurzają mnie tacy jak Ty piszący o pudrowaniu ;) Tu jest załamka mruku...Ta spólka powinna chodzić dzisiaj po 15 zeta ...a Ty piszesz takie pierdy....Albo ja naprawdę jestem super leszcz albo Ty naganiasz na dalszy marazm...Pozdro ;))
A dlaczego ta spółka powinna chodzić po 15 złotych ??
Bo nie wypłaciła nigdy nikomu dywidendy ??
Bo całe jej istnienie na giełdzie (suma lat 2006-2011) to strata ??
Bo nie ma nowych produktów ??
Bo ludzie od niej odchodzą na potęgę (FoodSoft , SOFTECH -> S4H) ??
Bo ma zapisy w KRS o których się nie mówi ??
jakie jeszce widzisz powody by wartość spółki rosła ??
Ja straciłem chyba dość na tej spółce ,żeby nie wierzyć w takie cuda.
Uważam, że w Twoim wywodzie jest więcej ordynarnych kłamstw niż obiektywizmu,
przykładowo powiadasz, że całe jej istnienie (2006-2011) to strata,
wyjaśnij zatem w jaki sposób przy tej stracie wartość księgowa
z 2,13zł na koniec 2006 wzrosła do 4,79 na koniec 2010 ?
spółka 8 kwartałów z rzędu wykazuje zyski, znajdź inną taką spółkę.
To nie jest wyssane z palca, masz raporty.
Piszesz, że nie ma nowych produktów, a może napiszesz coś o tych
produktach, które mają i wygrywają wszystkie branżowe konkursy na najlepsze produkty.
O uciekających pracownikach się nie wypowiadam bo nie wiem,
napisać można wszystko.
Sugerujesz też jakieś zapisy w KRS o których się nie mówi
więc zamiast pieprzyć zacytuj te zapisy a chętnie się odniosę.
a ja myślę, że to akcjonariusz(były), który na ostatniej przecenie dał się wyleszczyć i teraz chętnie by jeszcze taniej odkupił.... tylko Siewiera zrobił mu akuku i zaczął kupować...
Nie wiem jak to się stało ,że wartość księgowa urosła. Wiem natomiast ,że suma raportów rocznych spółki LSI za lata 2006,2007,2008,2009,2010 (nie skonsolidowanych tylko samej LSI) dają wartość grubo poniżej zera. Wartość księgową można wyprodukować w różny sposób (przykład ENRON).Co do innych spółek wykazujących zysk to sporo na GPW takich które od 10 lat pokazują zysk.Wygrywanie konkursów na targach to kwestia odpowiedniej opłaty i chyba nie jest to tajemnicą. Bez opłaty nawet oficjalnie nie da się przystąpić do konkursu. Natomiast przegrywanie przetargów to fakt.
Co do zapisów w KRS sugeruję przyczytanie KRS jest jawny.
Jeśli są jawne, to co cię powstrzymuje przed ich zacytowaniem,... według mnie to insynuacje tutaj zwane naganianiem... jesli chodzi o kondycję spółki to proponuję przestudiować raporty kwartalne z ostatnich dwóch lat...
tu macie link i dalej wyliczajcie co was gnębi w zapisach KRS - wszystko jest jawne
http://www.krs-online.com.pl/lsi-software-spolka-akcyjna-krs-56129.html
Pochwal się, że musisz zwrócić Softechowi ukradzione 170 tys. (a to na razie tylko początek bo zwrócisz znacznie więcej - jeszcze co najmniej kilkaset).
Może to innych zainteresuje.
A pamiętaj, że wyrok karny Cię też nie ominie, nieważne czy oskarżyciel będzie publiczny czy spółka. Kradzież jest kradzieżą i żadne bajki tego zmienią. Można ogłupić jedną czy dwie osoby, ale to wszystko.
Poza tym zwróć uwagę na to co piszesz bo za kłamstwa można mieć kolejną sprawę a po co Ci kolejna?
Już wiem z jakiego adresu nadajesz. Więc zastanów się bo jesteś na cenzurowanym i pisz prawdę.