polegla w walce o wzrosty.
Teraz sie zastanawiam coraz powazniej czy to zwykla glupota i pankarstwo sprzedawac spolke za polowe wartosci czy ktos cos wie przed nami.
Bo wycena jak na spolke internetowa jest śmieszna c.wk 1.1 cz 7, w czasie bessy gdzie duzo gorsze wyniki miala nie byla po tyle notowana, spolka zrobila dzis minimum,
i teraz mnie zastanawia czy to przypadek czy nie.
Ja postanowilem zostac z ta spolka i zamiast uciac strate to dokupilem ale jak kurs robi -12 % i przy stosunkowo duzych obrotach to zaczynam sie zastnanaiwac czy jest jakas przyczyna. .
Sa jakies prognozy na ten rok jezeli chodzi o wyniki? czy w przyszlym miesiacu dostananiemy rekomendacje na 5 zlotych z zaleceniem sprzedazy?
Generalnie moja wycena dla spolki byla zbiezna z ta wydana przez PKO BP na 9.95 czyli wlasciwie 10 zlotych. i teraz sie zastanawiam skad to 80% dyskonto. Czy ten co kupi duza ilosc w tej cenie za rok okaze sie ze zrobil dobry interes czy bedzie obserwował swoja cene kupna na wykresie jako zabek w srodku dlugiego trendu spadkowego.
Czy jest w stanie nedmedia spasc jeszcze nizej ? Wczoraj mysalem ze 6.5 to okazja ale nie kupowalem juz, dzis widze ze 5.55 to okazja, no wlasnie tylko czy to okazja czy spadajacy noz.
z tego co mi sie wydawalo to biznes netmedi jest biznesem dosc stabilnym, podpisane nowe kontrakty, które mialy generowac dodatkowy zysk , dalsze plany inwestycyjne itd.
konczac ten post chcialem sie jeszcze raz spytac czy wiadomo cos o prognozach fiansowych za ten rok,
najpierw trzeba te 2,6mln warrantów (zamiennych na akcje 1:1) sprzedać. A są w uchwałach ceny minimalne sprzedaży - 8zł dla 600 tys. warrantów i coś około 11 zł dla pozostałych.
na razie widmo dopuszczenia nowych akcji do obrotu jest raczej oooooodległe
Przy okazji - dziś poszedł raport o umowie z MSZ -80 mln sprzedaży przez 4 lata.
a w poprzednim roku skonsolidowane przychody to było coś około 130mln...
więc powinno się rozwijać